Lokomotivin ruotsalaiskapteeni Staffan Kronwall myöntää: "Olemme seuraavaksi Jokereita vastaan pakkovoiton edessä" (även på svenska)

KHL / Haastattelu
Ruotsin maajoukkueessa useissa arvokisoissa pelannut puolustaja Staffan Kronwall on Lokomotivin kapteeni.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Puolustaja Staffan Kronwall ei selitellyt Jokereille kärsittyä 1−5-tappiota.

− Olemme nyt pelanneet kaksi ottelua peräkkäin parempaa joukkuetta vastaan. Jokerit on kouluttanut meitä, kuinka jääkiekkoa pelataan, myöntää Kronwall.

Jokerit voitti tiistain ottelun avauserän Hartwall Arenalla puhtaasti 3−0.

− Me lähestulkoon romahdimme ensimmäisessä erässä. Hukkasimme maalintekopaikkoja. Jokerit taas pelasi todella hyvin. He tukkivat keskialueen kovalla pelillään aivan kuin Leijonien maailmanmestaruusjoukkue viime keväänä, Kronwall vertaa.

Lokomotiv pääsi toisessa erässä peliin mukaan, kun se kavensi ottelun 1−4:ään.

− Toinen erä kuitenkin alkoi kuten avauseräkin: heti kolmannessa vaihdossa Jokerit teki 4−0. Sen jälkeen heräsimme ja saimme painetta.

Päätöserässä Lokomotiv sai yhä enemmän otetta, mutta Kronwallkin myönsi, että niin tapaa käydä, kun vastustaja löysää peliään selvässä johtoasemassaan.

Pelaa jo kahdeksatta kauttaan Lokomotivissa

Staffan Kronwall on edustanut Ruotsin maajoukkuetta MM-kisoissa neljä kertaa ja olympiakisoissa kerran. Hänellä on tilillään myös 66 NHL-ottelua.

Viimeiset kahdeksan vuotta hän on pelannut Lokomotiv Jaroslavlissa.

− Viihdyn Jaroslavlissa todella hyvin. Se on kuin toinen koti Tukholman rinnalla. Perheeni on siellä mukana. Lapsetkin käyvät paikallista päiväkotia. Ei ole ollut mitään valittamista, kehuu Kronwall.

Ruotsalaispuolustaja toimii viidettä vuottaan Lokomotivin kapteenina.

− On todella iso kunnia toimia ison perinteisen seuran kapteenina. En ole valitettavasti kyennyt johdattamaan seuraa mestaruuteen asti, vaikka olemme olleet kahdesti konferenssifinaalissa asti (keväinä 2014 ja 2017).

Lokomotivissa pelaa myös kaksi muuta ruotsalaista, hyökkääjät Magnus Pääjärvi ja Anton Lander. Kronwall on kuitenkin tottunut pelaamaan hyvinkin kansainvälisissä joukkueissa.

− Vaimolleni on mieluisaa päästä puhumaan Venäjällä muiden ruotsalaispelaajien perheiden kanssa ruotsia, mutta minulle tällä ei ole kovinkaan suurta merkitystä.

Sarjan kolmas peli pelataan torstaina Jaroslavlissa. Kronwallin mukaan Lokomotivin pitää parantaa otteitaan selkeästi.

− Meillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin voittaa seuraava peli. Se on varmasti vaikeaa, mutta tällä pelillä emme voi jatkaa.

Lyssna gärna intervjun på svenska, ljudfilen finns i början av texten.

» Lähetä palautetta toimitukselle