Mikko Lehtonen tarkastelussa vaihto vaihdolta − Jokerien tähtipuolustaja esitteli jälleen avujaan, mutta peli jätti parantamisen varaa

KHL / Artikkeli
Mikko Lehtonen on Jokerien puolustuksen ehdoton ykkösnimi.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Mikko Lehtosen ottelun ensimmäinen vaihto on rauhallinen: hän lähinnä kiekottelee puolustajaparinsa Alex Grantin kanssa.

Toisessa vaihdossaan Lehtonen käy tiukan kamppailun Jokerien puolustuspäädyssä. Mies selviää tilanteesta jäähyttä.

Pian tämän jälkeen Jokerit siirtyy Marko Anttilan oivalluksella 1−0-johtoon.

Lehtonen suojaa Jokerien johtoa tämän jälkeen varmuudella ja ahdistaa vastustajapelaajat pois kiekosta puolustusalueella. Myös kiekot Lehtonen siivoaa tehokkaasti pois jokerimaalilta.

1−0-tilanteessa vieraiden Nikolai Kovalenko kuitenkin irtoaa Lehtoselta ja laukoo. Veto on helppo torjuttava jokerivahti Janis Kalninsille, ja helsinkiläisten maalin johto säilyy.

Lehtosen ensimmäisen laukaisuyrityksen Lokomotiv blokkaa. Seuraavassa vaihdossaan Lehtonen pääsee laukomaan oikealta laidalta hyvän laukauksen kohti Lokomotiv-maalia, mutta maaliin asti kiekko ei nytkään uppoa.

David Sklenicka lisää Jokerien johdon 2−0:aan ajassa 10.28.

2−0-johdossa Lehtonen lähtee nousuun, pelaa seinäsyötön Anttilan kanssa ja laukoo kiekon yli Lokomotivin maalin.

Ensimmäisen erän lopulla Lehtonen istuu pitkään penkillä, mutta pääsee heti Jokerien ensimmäisellä ylivoimalla kentälle. Hän hukkaa kiekon hyökkäyssiniviivalla, ja Jokerien ylivoimapyöritys katkeaa.

Toinen ylivoimakentällinen kuitenkin onnistuu, kun Sami Lepistö vie Jokerit jo 3−0-johtoon.

Mikko Lehtonen sai Lokomotivia vastaan syöttöpisteen toisen erän alussa.
Kuva © Joonas Kämäräinen

Syöttöpiste toisen erän alkuun, mutta kuusi jäähyminuuttia päätöserässä

Toinen erä alkaa Mikko Lehtoselta loisteliaasti. Saku Mäenalanen lyö hänen syötöstään maalin edestä Jokerit jo 4−0-johtoon.

Hetkeä myöhemmin Jokerit joutuu alivoimalle, jota Lehtonenkin tulee pelaamaan. Magnus Pääjärvi onnistuu ohjaamaan maalin edestä Lokomotiville 4−1-kavennuksen, kun Stéphane Da Costa syöttää ohi Lehtosen mailan.

Alivoimavastuu jatkuu tämänkin jälkeen. Lehtosen hyvä syöttö löytää jokeripelaajan laidalta, ja lopulta hyökkäysalueen kulmapainiksi kehkeytynyt tilanne tuottaa Lokomotiville jäähyn.

Lehtonen joutuu myös koville, kun Lokomotiv-pelaaja kaataa hänet Jokerien puolustusalueella. Jäähyä tilanteesta ei vieraille kuitenkaan vihelletä.

Lehtosen luistelu, kiekonhallinta ja pelinavaus loistavat myös toisessa erässä. Varsinkin ylivoimalla hän on varma viivapelaaja tässä erässä.

Kolmannen erän kohokohdaksi jää harppuunahyökkäys Lokomotivin päätyyn. Lehtosen laukaus jäi kuitenkin torsoksi.

Päätöserässä Lehtonen ottaa peräti kolme kaksiminuuttista. Ensin hän saa huitomisesta komennuksen jäähypenkille, mitä hän protestoi pitkään tuomarille. Sitten hän ja Pääjärvi saavat kumpikin 2+2 minuuttia.

Lehtosen tiistain ottelu päättyy jäähyisissä merkeissä, mutta Jokerit nappaa selvän 5−1-voiton ja siirtyy läntisen konferenssin puolivälierissä Lokomotivia jo 2−0-ottelujohtoon.

Mikko Lehtosen tilastot 3.3.2020 ottelussa Jokerit−Lokomotiv:

Pisteet: 0+1=1
+/-: +1
Jäähyminuutit: 6 min
Laukaukset kohti maalia: 3

» Lähetä palautetta toimitukselle