KeuPa jyräsi välieriin - Heljangon muuri murtui toisessa erässä

MESTIS / Raportti
Lassi Lehtinen torjui nollapelin.
KeuPan ja LeKin välinen puolivälieräsarja sai ratkaisunsa viidennessä ottelussa Keuruulla. Koko ottelusarjan ajan LeKiä kannatellut maalivahti Christian Heljanko kesti ensimmäisen erän, mutta toisessa erässä KeuPan tulivoima oli liikaa.

Pitkäksi venynyt neljäs kamppailu alle vuorokautta aikaisemmin näkyi kaukalossa ainakin kasvaneena tunteena. Aikaisemmissa otteluissa varsinainen pudotuspelivääntö on jäänyt vähiin, mutta nyt jälkipelejä ja tökkimistä syntyi lähes jokaisen vihellyksen jälkeen.

Ensimmäinen erä oli vahvasta KeuPa-hallinnasta huolimatta maaliton. LeKin harvat tilanteet syntyivät vastahyökkäyksistä ja ylivoimalla, mutta näidenkin jälkeen KeuPa pystyi kääntämään pelin nopeasti pois omista.

Myös kotijoukkue pääsi kokeilemaan ylivoimaa, mutta jälleen kerran erinomaisia otteita esittänyt Christian Heljanko kesti.

Toisessa erässä kotijoukkue muutti myös tilanteen taululla pelitapahtumien mukaiseksi. 1—0-osumasta vastasi kauden ensimmäisellään kiekonriiston jälkeen Ville Paalanen.

LeKin puolustus voi ottaa piikkiinsä myös keuruulaisten toisen osuman, joka syntyi Toni Utusen heikon viivapelin seurauksena. Joonas Niemelä karkasi läpiajoon, ja Lauri Huhdanpää iski irtokiekon sisään. 3—0-maalissa Niemelä onnistui maalinteossakin tarkalla laukauksellaan.

— Heljanko oli maalissa erinomainen, on erinomainen maalivahti koko Suomen mittapuulla. Saimme hänen muurinsa tänään murrettua, pääsimme henkisesti pelin päälle ja saimme naulattua sarjan. Olimme päättäväisiä, KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen kiitteli omiaan.

Ville Paalanen iski ottelun voittomaalin.
Ville Paalanen iski ottelun voittomaalin.

Päätöserässä LeKi yritti vielä puhaltaa elämää kauteensa, mutta helppoa se ei ollut. KeuPa pystyi edelleenkin vyöryttämään hyökkäyksiään ja pitämään kiekkoa lempääläläispäädyssä. Muutamia tilanteita lukuun ottamatta LeKi ei Lassi Lehtistä päässyt haastamaan.

4—0-loppulukemat tyhjään maaliin ja KeuPan seurahistorian toisen välieräpaikan sinetöi Teemu Huttu.

— Onnittelut KeuPalle. Pettymys on kiistatta suuri, tämä ei ollut todellakaan sitä mitä haettiin. Parempi menee rehellisesti jatkoon, eivät selittelyt auta. Tulos kun on pettymys, niin allekirjoittanut kantaa vastuun, huokaisi LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela.

— Ei ole ihan jokavuotista täälläkään tämä neljän joukkoon meneminen. Hieno sarja takana, mielestäni olimme kuitenkin pelin päällä kaikki viisi peliä. Tiukkoja pelejä nämä silti olivat, pitkiä jatkoaikoja, viimeksi eilen. Sitten jaksoimme tulla, painaa tänään ja olla luistimilla edellä, kertasi Heiskanen.

— LeKi antoi kaikkensa ja kaikkemme jouduimme mekin antamaan. Pelasimme hyvän sarjan, nyt lähdetään palautumaan ja aletaan keskittymään eteenpäin. Olen todella ylpeä koko keuruulaisesta kiekkoyhteisöstä. Matka on edelleen pahasti kesken.

KeuPa jatkaa Mestiksen välieriin, jotka alkavat ensi viikon perjantaina. Vastaan keuruulaisjoukkue saa joko Jokipojat tai IPK:n. LeKin pelit tulivat tämän kauden osalta päätökseensä.

» Lähetä palautetta toimitukselle