KeuPa tylynä ylivoimalla pudotuspeliavauksessa

MESTIS / Raportti
Jere Helenius avasi pudotuspelit tehokkaasti viimeistelemällä tehot 2+1.
KeuPa karkasi puolivälieräsarjan avausottelussa LeKiltä toisen jälkimmäisellä puoliskolla iskemällä 3-0-numerot taululle nopeaan tahtiin. Sataprosenttista ylivoimaa ottelussa pelannut keuruulaisryhmä takoi lopulta taululle peräti 7-1-numerot.

KeuPa ja LeKi väänsivät pudotuspelikevään ensimmäisessä erässä tasaisesti ja peli aaltoili vauhdikkaasti päästä päähän. Ottelun maalihanat aukaisi kotijoukkueen Markus Jokinen, joka pääsi iskemään maalin edestä Jesse Pelamon tarjoilusta 1-0-osuman kuuden minuutin pelin jälkeen.

Hieman ennen erän puoliväliä peliin tuli katkos, kun taklaustilanteessa kovia kokenutta pleksiä jouduttiin huoltamaan. Pleksi oli hieman irronnut paikaltaan ja se kiinniteltiin ilmastointiteipillä paikalleen.

LeKi oli toisen erän avauspuoliskolla selkeästi hallitsevampi osapuoli, mutta ei onnistunut hyvästä pyörityksestä huolimatta yllättämään hyvin torjunutta Samuli Tervoa.

KeuPa puolestaan antoi kylmää vettä lempääläläisten niskaan erän jälkimmäisellä puoliskolla. Teemu Huttu iski keuruulaisten illan ensimmäisestä ylivoimasta 2-0-osuman ja muutamaa minuuttia myöhemmin Samuli Ratinen lisäsi johdon kolmeen maaliin.

− Kakkoserässä se peli oli tietysti pitkään 1-0 ja meillä oli siinä hyvä hetkikin, mutta pomputeltiin kiekkoja siinä, eikä saatu niistä aihioista laukauksia aikaan. Sen jälkeen tulikin puolittainen vahinkojäähy ja siitä tehokas joukkue sitten rankaisi, LeKi-luotsi Miikka Kuusela totesi.

LeKi sai päätöserään haluamansa alun, kun Ossi Pellinen laukoi 3-1-kavennuksen erän toisella minuutilla. Riemu oli kuitenkin lyhytaikaista, sillä hetkeä myöhemmin Jere Helenius ohjasi maalin edestä KeuPan neljännen, joka hyväksyttiin videotarkistelun jälkeen.

Keuruulaisryhmän ylivoima oli ottelussa murhaavan tehokasta, sillä se teki illan jokaisesta ylivoimastaan maalin. Miro-Pekka Saarelainen ja toistamiseen osunut Helenius veivätkin KeuPan jo 6-1-johtoon kahdella peräkkäisellä ylivoimaosumalla hieman ennen erän puoliväliä.

Ottelun päätösminuutilla vielä tunteetkin nousivat hieman pintaan, kun ensin KeuPan Riku Tiainen ja Otto Latvala kävivät pientä poikapainia. Tuomareiden erottaessa heitä LeKin Anton Ollikainen haki puolestaan taisteluparia KeuPan Anttoni Hongasta siinä kuitenkaan onnistumatta.

Tilanteesta seuranneella ylivoimalla Joel Sund iski ottelun 7-1-loppulukemat aivan ottelun viimeisellä sekunnilla.

− Tiedettiin KeuPan tehokkuus, että siihen pitää nyt pystyä puuttumaan ja saada omasta pelistä tehoja irti. Ei me kyllä päästy sille tasolle, mihin tässä pitää päästä. Meillä on hommia tehtävänä ja taatusti pystytään nostamaan sitä, mutta tänään se ei riittänyt, Kuusela summasi.

− Tylyt on lukemat taululla, mutta sarja on vain 1-0. Ihan ok pysyi paketti kasassa 60 minuuttia, mutta on meilläkin vielä parannettavaa. Hetkittäin LeKi pääsi meidän jänteen löystymisestä mukaan ja ei päästy pistämään ykköstilanteita poikki, jonka jälkeen jouduttiin vähän juoksemaan perässä, KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle