Ylivoima vasten ylivoimaa, pum pum − "Tätä on pudotuspelimaailma!"

MESTIS / Raportti
Sund ratkaisi ottelun vierasjoukkueelle illan toisella kihautuksellaan. Tuuletuksista näki, että voitto maistui.
Kuva © Jarno Hietanen
Ensimmäisessä välienselvittelyssä numerollisesti totaalisen röhmytyksen alle jäänyt LeKi ryhdistäytyi kotikaukalossaan, ja pisti runkosarjan ykköset pelaamaan tosissaan. Lempäälän jäähallissa ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla. Molemmilla joukkueilla oli runsaasti ylivoima-aikaa, mutta vain toinen onnistui käyttämään erikoistilanteensa hyväksi.

LeKi aloitti pelin hyvin, ja kiekko pysyi kotijoukkueen kontrollissa pitkiä jaksoja. Roope Laavaisen otettua kaksiminuuttisen, pääsi KeuPa peliin toden teolla mukaan − johtomaalin iski Miro-Pekka Saarelainen komealla ohjurilla.

Kelkka kääntyi hetkellisesti keuruulaisten suuntaan, kun puolustaja Santeri Suistio pääsi nokikkain Christian Heljangon kanssa. Kotijoukkue joutui rikkomaan tilanteessa, ja Suistio pääsi yrittämään rangaistuslaukausta. Yritys jäi kuitenkin torsoksi.

LeKi sai toisessa erässä useamman tilaisuuden ylivoimalla, mutta erikoistilanteet eivät ottaneet asettuakseen. KeuPan Teemu Huttu ei istuskellut kaksiminuuttisia, mutta hän oli tiiviissä kanssakäymisessä saukkopaitojen Otto Mäkisen ja Jere-Matias Alasen kanssa vaihto toisensa perään.

− Ilta oli pitkä, ja energiaa kului. Tämä oli meiltä nousujohteinen peli. Alussa olimme pulassa, ja puhtia kului paljon jäähyihin. Niiden tapoista saimme kuitenkin valtavasti lisävirtaa, hehkutti KeuPa-luotsi Mikko Heiskanen.

Ottelun ensimmäisen jäähyn istunut Laavainen pääsi tasoittamaan isot lukemat komealla viivalaukauksellaan erän viimeisillä minuuteilla.

Kaksi ensimmäistä erää eivät todellakaan olleet veljeksiä keskenään. Ensimmäisessä erässä maalipaikkoja oli sekä Heljangon että Lassi Lehtisen veräjillä. Toisella kaksikymppisellä molemmat joukkueet puolustivat tiiviisti, eikä tilanteita siunaantunut kuin harvoja. LeKi haki vielä erän viimeisellä sekunnilla hyökkäyspään aloituksessa osumaa ilman maalivahtia.

Kolmannessa erässä kentältä avautui jälleen tilaa, ja LeKi hyödynsikin ylimääräiset neliömetrit tehokkaasti. Antti Kangasniemi purjehti KeuPa-puolustuksen läpi, ja ujutti pikkumustan ohi Lehtisen, vieden kotijoukkueen 2−1-johtoon.

Kun 60-minuuttinen ei riitä

LeKin nuori puolustaja Otto Latvala joutui rangaistujen penkille, kun hän yritti ohittaa KeuPan pelaajaa, mutta sotkeutui tähän sillä seurauksella, että molemmat lakosivat jäähän. Ylivoimallaan runkosarjan voittaja ei kuitenkaan saanut kummoista aikaiseksi.

− Tämä oli ylivoima vastaan ylivoima -kamppailua kahden melko tasaisen joukkueen välillä. Jatkoerän alussa olimme pulassa, emmekä päässeet paikoille. Ylivoimalla meillä oli siinä aihiot, pohdiskeli puolestaan LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela.

Heti joukkueiden tultua täysilukuisiksi KeuPan Mikko Lahtinen sai puolustusalueen kulmassa kaksiminuuttisen. Osasto Mäkinen - Alanen pyöritteli aikansa hyökkäyspäässä, mutta konkreettiseksi hyödyksi neppailu ei muodostunut. 

LeKin vaaralliset paikat jatkuivat myös seuraavassa hetkessä koittaneella alivoimalla, kun Anton Ollikainen katkaisi KeuPan pakki-pakki-syötön viivan tuntumassa, ja karkasi läpiajoon. Lehtinen koppasi hyökkääjän yrityksen kuitenkin varmaotteisesti. KeuPan saatua hyökkäyskuvionsa jälleen kuntoon, iski Joel Sund pelin tasoihin.

LeKille oli käydä vielä kolmannen erän lopulla kylmät, kun Topias Haapanen viihtyi kiekon kanssa liian pitkään − ja luopuessaan siitä syötti limpun suoraan KeuPan kultakypärä Markus Jokiselle, joka pääsi testaamaan Heljangon refleksejä.

Ottelu venyi lopulta jatkoajalle, jota tahkottiin tasaiseen tahtiin hyvä tovi. LeKi sai mahdollisuutensa ylivoimalla, kun Suistio sai keskialueella rangaistuksen kiinnipitämisestä. Kotijoukkue ei onnistunut hyvistä yrityksistä huolimatta hyödyntämään etsikkoaikaansa.

− Tätä on pudotuspelimaailma! Kentällä taisteltiin joka millistä. Nyt oltiin pelaamisen ytimessä, jatkoi voitosta onnellinen Heiskanen ottelun perkaamista.

Jatkoerän loppupuolella KeuPa onnistui voittamaan hyökkäyspään aloituksen, ja Sund niittasi KeuPalle toisen voiton ottelusarjassa.

− Nyt täytyy ladata energiat täyteen, ja metsästää ensimmäinen voitto Keuruulta keskiviikkona, Kuusela paalutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle