Lempäälän ylitöissä ei huomista mietitty − LeKi kampesi itselleen jatkoeristä yhden elämän lisää

MESTIS / Raportti
LeKi aloitti juhlat Lahtisen osuman jälkeen.
Kuva © Jarno Hietanen
LeKi ja KeuPa mittasivat keskinäistä paremmuuttaan neljännen kerran, ja tällä kertaa voittaja ei ratkennut ensinkään helpolla. Vasta aivan toisen jatkoerän loppuhetkillä yllätysratkaisija toi tahkoamiselle pisteen. Kamppailussa nähtiin lukuisia huipputorjuntoja, sekä yksi ulosajo.

LeKin ja KeuPan neljättä kohtaamista leimasivat varovaisuus ja maalittomuus. Myös Miro-Pekka Saarelaisen ilkeä taklaus LeKi-kapteeni Sami Laaksoon väritti peliä harmaan sävyillä. Molempien peli loppui keskialueella tapahtuneeseen kontaktiin.

Peli kesti lopulta liki sata minuuttia, kunnes toisen jatkoerän loppuhetkillä Niko Lahtinen iski LeKille sen kipeästi tarvitseman voittomaalin.

− Tässä vaiheessa on iso asia käsittää, että vain yhden voiton voi ottaa kerrallaan, painotti sarjan avausvoiton tyynesti ottanut LeKi-luotsi Miikka Kuusela.

Vaikka pelissä ei nähty lopulta juurikaan osumia, alkoi ottelu vauhdikkaasti. Christian Heljanko sai todistaa jälleen ensi minuuteista lähtien olevansa huippuvahti Mestikseen. LeKi aiheutti itselleen ongelmia lukuisilla kampitusjäähyillä. 

Toinen erä oli edeltäjäänsä huomattavasti verkkaisempi, ja kotijoukkue jatkoi jäähyilyään. Topias Haapanen merkkautti kummankin ensimmäisen erän alussa itselleen kaksiminuuttisen ikään kuin johdattaen pelin sille tarkoitetulle urille. 

LeKillä oli Heljangon lisäksi muitakin pirteitä pelimanneja. Esimerkiksi puolustaja Roope Laavainen esitti muutamia teräviä nousuja, ja aina vaaralliset Otto Mäkinen ja Jere-Matias Alanen olivat toisinaan pahanteossa.

Ruma taklaus muutti hetkellisesti pelin luonnetta 

Laakso jäi keskialueen laidassa Saarelaisen yliajamaksi, ja vaikka hän pystyikin aluksi nousemaan tilanteesta omin avuin, suuntasi hän lopulta pukusuojan puolelle. Myös KeuPan maalinsylkijä Saarelaisen peli päättyi − ulosajoon.

Viiden minuutin erikoistilanteellaan saukkopaidoilla oli suuria vaikeuksia saada kuvioitaan pyörimään, mutta aivan loppuhetkillä niin Antti Kangasniemellä kuin Filip Krivosikillakin oli omat paikkansa Lassi Lehtisen ohittamiseen. Maalia ei syntynyt, ja loppuerä mentiinkin jälleen vieraiden komennossa

Kolmas erä alkoi kotijoukkueen näkökulmasta erittäin pirteästi, kun Krivosikilla oli tuhannen taalan paikka. Nuori hyökkääjä oli pitkin erää hanakalla pelipäällä. Myös KeuPalla oli omat paikkansa, kun Jesse Pelamo kiskaisi kiekon LeKi-maalin tolppaan.

Lopulta KeuPa onnistui avaamaan ottelun maalihanat, kun sarjassa aiemminkin maaleja mättänyt Sund viimeisteli 1−0-johdon. Vaikka LeKin Kangasniemi nosti kertaalleen erän aikana kätensäkin ylös, ei LeKi onnistunut Lehtistä ohittamaan. Samassa rytäkässä KeuPan Teemu Huttu sai ikävän osuman itseensä. LeKin Alaselle tuomittiin kaksi minuuttia väkivaltaisuudesta.

Ottelun viimeisillä minuuteilla LeKi haki rajusti tasoitusmaalia, ja rypistys palkittiin viimeisellä minuutilla. 24 sekuntia ennen loppua pikkumusta löysi tiensä Tomi Peltosen lavasta keuruulaisten maaliin. Edessä oli jatkoaika, aivan kuten edellisessäkin Lempäälän-kohtaamisessa.

Ennen kolmannen erän päättymistä Tommi Välimaa ja Markus Jokinen ottivat vielä pienet pystypainit, hakien asetelmia ottelun todellisia ratkaisuhetkiä silmällä pitäen. Painiminen jatkui jatkoerän alkuunkin, kun Alanen ajoi Lehtisen maalille. Kimppuun tulleet KeuPa-pelaajat saivat aikaan taistelun, josta ei kuitenkaan jäähyjä vihelletty.

Vauhti, torikokoukset ja tiukat tilanteet näyttelivät suurta roolia jatkoerässä, ja maalin uhka oli läsnä molemmissa päissä. KeuPan tilannetta tarkasteltiin kerran jo videoltakin, mutta tilanteessa kumilätkä näytti menneen sivuverkkoon, joten tilanteesta ei maalia tuomittu.

Jatkoajan hurja intensiteetti tuotti lopulta LeKin Krivosikille jäähyn, josta KeuPa ei kuitenkaan onnistunut ratkaisemaan ottelua. Lukuisat tilanteet viuhuivat päädystä toiseen, eikä ensimmäinen jatkoerä tuonut lopulta ratkaisua. Molemmissa päissä maalivahdit olivat kovassa vireessä.

Toisen jatkoerän alussa LeKin Mäkisellä oli tilaisuus ratkaista peli, mutta Lehtinen kesti tilanteen, vaikka kiekko pomppi jo hänen patjojensa päällä. Lopulta KeuPa sai toisen tilaisuutensa jatkoerien aikana pelata ylivoimaa, kun Kangasniemi nappasi itselleen istunnon korkeasta mailasta.

KeuPa ei saanut ylivoimaalia aikaiseksi, ja seuraavassa hetkessä Valtteri Järviluoma, Anton Ollikainen ja Peltonen pääsivät rakentelemaan paikkaa LeKille. Lehtinen nappasi kiekon kuitenkin syliinsä.

Ratkaisijanviittaan pukeutui lopulta Niko Lahtinen, jonka rannelaukauksen myötä LeKi otti ensimmäisen voittonsa ottelusarjassa. Sarja jatkuu huomenna lauantaina Keuruulla.

− Tästä nopeasti palautuminen käyntiin. Huomenna jatketaan, lausui KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen vähäsanaisesti ottelun päätyttyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle