Onko Peliitoista päkäpäiden kesyttäjäksi?

MESTIS / Ennakko
Peliitoilla on ollut viime kausina vaikeuksia roikkua SaPKon kyydissä. (Arkistokuva)
Kuva © Antti Varonen
Viime kauden Mestis-mestari SaPKo on selvinnyt alkukauden mestaruuskrapulastaan. Viime viikolla pässinutut voittivat kaikki kolme otteluaan. Peliitat on pystynyt ottamaan tähän mennessä vasta yhden kolmen pisteen voiton.

SaPKo aloitti kauden aivan toisella tapaa kuin edellisen lopetti. Kolme ensimmäistä ottelua päättyivät tappioon, mutta RoKista väännetyn jatkoaikavoiton jälkeen on Pasi Räsäsen suojattien suksi luistanut. Seitsemästä viime ottelusta savolaiset ovat hävinneet vain yhden. Alla on kolmen ottelun voittoputki.

Loukkaantumisista kärsinyt SaPKo sai tälle viikolle lainavahvistuksia hyökkäykseen ja maalinsuulle. Heinolassa maalia tilkitsee Nuorten maajoukkueen MM-paikasta taisteleva HIFK:n 19-vuotias maalivahti Niilo Halonen. Hyökkäysvoimaa tuo 754 peliä Liigaa pelannut Ässien Juha Kiilholma, joka hakee pelituntumaa Mestiksestä.

Peliitat on jatkanut railakasta hyökkäyspeliään, jonka kapellimestarina häärii 18-vuotias Severi Lahtinen. Lahtinen on löytänyt aisaparikseen myös liukasliikkeisen ja taitavan Valtteri Lipiäisen. Taitava parivaljakko pystyy jo kahdestaan saamaan vastustajan puolustuksen pyörryksiin, mutta suoraviivaiset ratkaisut tai ratkaisija puuttuu ja sitä kautta maaleja syntyy hallintaa nähden vähemmän.

Heinolalaiset kaipaisivat pikaisesti sairastuvalta tehokkaisiin ja tylyihin viimeistelyihin kykeneviä Kalle Moisiota ja Eetu Eloa.

Peliitat on pystynyt tällä kaudella voittamaan vain sarjan tyvipään joukkueet Hermeksen kerran ja Ketterän kahdesti varsinaisen peliajan jälkeen. Nyt vastassa on astetta kovemman kaliiberin joukkue, jota vastaan Peliitat tuskin pystyy paineistamaan hyökkäyspäässä samalla tavalla kuin on aiemmissa peleissä tottunut. Hyvin Heinolan vierailuillaan menestynyt SaPKo on ottelun selkeä ennakkosuosikki.

Seuraa Heitä

Tatu Vihavainen #21 |

Laitahyökkääjä

Taitava, Jukureiden A-nuorista Heinolaan siirtynyt hyökkääjä pelaa nyt vanhaa kasvattajaseuraansa SaPKoa vastaan. Loukkaantumisistaan toipunut Vihavainen on ollut jään päälle päästyään tehokas. Viiden ottelun pistesaalis 0+4 on Mestis-debytantille varsin mukava.

Jaakko Lantta #19 | SaiPa

Keskushyökkääjä

Kouvolan katujen kasvatti naputti jo ensimmäisellä Mestis-kaudellaan Peliitoissa 22 tehopistettä. Mestarijoukkueen riveihin siirtynyt Lantta on esiintynyt alkukauden otteluissa vakuuttavasti keräten kahdeksan tehopistettä kymmeneen peliin. Paluun tuttuun kaukalooon luulisi kutkuttavan.

» Lähetä palautetta toimitukselle