Väliharjun huippuilta ei riittänyt – SaPKo kasvatti voittoputkeaan

MESTIS / Raportti
Kasper Elo oli yksi kuudesta SaPKon maalintekijästä.
Kuva © Antti Varonen
Heinolan Peliitat haastoi viime kauden Mestis-mestarin parhaansa mukaan, mutta joutui taipumaan vahvemmalleen. Tiukka peli repesi lopussa tyhjiin tehtyjen maalien myötä 3−6-lukemiin. SaPKon voittoputki on nyt neljän ottelun mittainen.

Peliittojen ja SaPKon välisestä ottelusta muodostui varsin erikoinen. Erinomaisesti ottelun aloittanut Peliitat oli vahvoilla aina ensimmäiseen jäähyynsä asti. SaPKo pyöritti peliä ajoittain vahvasti, mutta oli seuraavassa hetkessä vaikeuksissa omassa päässä Peliittojen murtautuessa läpi pitkillä läpisyötöillään. Ottelussa oli hetkensä, jossa se olisi voinut kääntyä Peliitoille tai kääntyä suurinumeroisesti SaPKolle.

Peliitat aloitti pelin kovalla sykkeellä, ja ottelun alku oli parasta, mitä heinolalaisilta on tällä kaudella nähty. Telineisiin jäänyt SaPKo ei tahtonut saada millään pelirytmistä kiinni, ja niinpä sairaslomaltapalannut Eetu Elo pääsi viemään kotijoukkueen johtoon neljän minuutin jälkeen.

− Peliitat on mielenkiintoinen joukkue, sillä se pelaa hieman erilaisella pelityylillä. Siihen piti oikein perehtyä ja valmistautua ennen peliä, mutta silti he onnistuivat rikkomaan pitkillä syötöillä viisikkomme, ihmetteli SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen.

Pelittojen hyvä ote katkesi ensimmäiseen jäähyyn kolme minuuttia myöhemmin. SaPKo tasoitti Kalle Saramäen ylivoimamaalilla, ja tätä kautta savonlinnalaisvieraat pääsivät peliin mukaan. Toisen jäähyn Peliitat vielä kesti, mutta sitä seurannutta pitkää painostusjaksoa ei. Kasper Elon maalilla SaPKo siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon.

− Pelattiin hyvin siihen ensimmäiseen jäähyyn asti, tuumi Peliittojen valmennuksen johtohahmo Santeri Heiskanen.

Peliitat tasoitti vielä puoli minuuttia ennen erän loppua heinolalaisjoukkuetta vahvistamaan saapuneen Henri Heinon maalilla tilanteeksi 2−2. Toinen erä oli SaPKon. Peliittojen Sami Väliharju kannatteli kotijoukkuetta toinen toistaan huikeammilla torjunnoilla. Apuja Väliharju ei juuri puolustukselta maalinedustalla saanut. 34 torjunnan iltaa urakoinut Väliharju joutui välillä nokikkain jopa kolmea savonlinnalaishyökkääjää vastaan.

Väliharju ei yksinään pystynyt mahdottomuuksiin. SaPKon kultakypärä Rasmus Hämäläinen onnistui viimein kolmannen erän puolivälissä ohittamaan tulikuuman maalivahdin taitavalla yksilösuorituksella. Hetkeä myöhemmin vierasjohto oli jo 4−2, kun SaPKo pääsi hyödyntämään jälleen todella näyttävästi pyörinyttä ylivoimaansa.

Peliitat näytti jo lannistuneen, mutta Roope Mäkitalon tekemä 3−4-kavennus kuudella kenttäpelaajalla pelattaessa nostatti toiveita. Tasoitusmaalikaan ei ollut kaukana. Pässipaidat selvisivät ahdingosta pienen tuurinkin avustuksella, kun Juha Kiilholman purkukiekko sojahti onnekkaasti keskelle tyhjää heinolalaismaalia.

Peliitat veti Väliharjun vielä uudestaan pois maalin suulta, mutta harhasyöttö suoraan vastustajan lapaan kostautui ja Kasper Piitulainen pääsi naulaamaan ottelun loppulukemiksi 6−3. SaPKon maalilla debytoinut Niilo Halonen selviytyi urakastaan ensimmäisen erän takaiskujen jälkeen mainiosti. Torjuntatöihin Halonen osallistui 16 kertaa.

Suurin mielenkiinto kohdistui SaPKon lainapelaaja Kiilholmaan, jonka ottelu meni pitkälti totutellessa.

− Ei vielä perjantaina Kiilholma tiennyt, että on seuraavana maanantaina Savonlinnassa, Räsänen myhäili.

Peliitoissa pelanneet uudet miehet Heino ja Karim Bentaleb selviytyivät urakoistaan mallikelpoisesti. Heino käytti paikkansa Liiga-miehen ruutinilla. Yritteliäästä Bentalebista oli vaikea uskoa miehen pelanneen aiemmin vain III-divisioonaa, sillä hallin käytävillä Kiilholmaakin kiinnostavammaksi puheenaiheeksi noussut tulokas oli lähellä onnistua jopa maalinteossa.

Joukkueilla on edessään Mestiksen revanssiviikonloppu. Peliittojen parina on TUTO. Joukkueet pelaavat perjantaina Turussa ja lauantaina Heinolassa. SaPKon parina on sarjanousija Ketterä. Perjantaina joukkueet pelaavat Savonlinnassa ja lauantaina Imatralla.

» Lähetä palautetta toimitukselle