Ketterä jo toistamiseen Kankaan monttuun − edellinen kohtaaminen päättyi Peli-Karhujen voittoon

MESTIS / Ennakko
Lokakuun alussa IPK oli kotonaan Ketterää parempi. Tässä Samu Pyykkönen karkasi Ketterän tehopelaajan Santeri Vuotin nenän edestä alivoimalla maalintekoon.
Kuva © Janne Falck
Iisalmen Peli-Karhut saa keskiviikkona vieraakseen viime viikolla huikeat neljä peliä pelanneen Imatran Ketterän. Joukkueen kohtasivat Iisalmessa jo kertaalleen kuun alussa. Tällöin kotijoukkue löi Ketterän loppuhetken osumalla.

Vierailija Ketterä saalisti viime viikon härkäviikoltaan neljästä ottelusta kaksi pistettä, jotka se napsi voittolaukaustappiosta Peliittoja ja jatkoaikatappiosta LeKiä vastaan.

IPK puolestaan selvisi puolta vähemmällä pelimäärällä, sillä se kohtasi viime viikolla keskiviikkona vieraissa Hermeksen, jonka se voitti jatkoajalla. Kotonaan karhulauma sai vieraaksi K-Vantaan perjantaille. Tämä ottelu päättyi IPK:n tappioon 1−3.

Rankasta viikosta huolimatta Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen vakuuttaa, että joukkue on palautunut täysin rankasta viikosta.

— Hyvin on palauduttu viime viikosta. Maanantaina palauteltiin jokainen omalla tavallaan, ja tiistaina aamulla hypättiin taas yhdessä jäälle, Lehtonen kertoo.

Peräpäätä tilkitsemään

Vierailija Ketterän ottelut ovat olleet katsojien kannalta viihdyttävää katsottavaa. Maaleja joukkue on onnistunut iskemään kiitettävät 32 kappaletta kymmenessä kamppailussa, mikä on sarjassa keskikastin yläpuolella.

Valitettavasti omassa päässä on soinut sitäkin railakkaammin, sillä joukkueelle on tehty sarjassa ylivoimaisesti eniten maaleja peräti 49 osumaa. Lieneekin selvää, että yksi joukkueen teemoista on puolustuspelaaminen. Esimerkki tästä nähtiin lauantaina Turussa, kun TUTO löylytti Vuoksen sotureita 9−0.

— Puolustuspelaamista pitää pystyä edelleen petraamaan, Lehtonen toteaa.

Joukkueen tehopelaajina ovat kunnostautuneet koko Mestiksen maalipörssin kärki Tomi Iso-Mustajärvi (8+3) ja edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa osunut Santeri Vuoti (4+6). Vuotin eduksi täytyy mainita joukkueen puolustusongelmista huolimatta komea plusmiinus-tilasto. Mies on kahdeksan pelaamansa ottelun jäljiltä komeasti viisi maalia plussalla.

IPK hakee tehokkuutta

Peli-Karhut on pirteistä otteistaan huolimatta tuskailleen hieman viime aikoina tehokkuutensa kanssa. Hermes-kamppailu oli karhulaumalta etenkin toisessa erässä täydellistä dominointia, ja K-Vantaa-ottelussakin joukkue loi vastustajaansa enemmän maalipaikkoja.

Päävalmentaja Janne Sinkkonen odottaakin, että ketsuppipullo saadaan auki ja tehot näkyviin.

— Saamme vastaamme todella luisteluvoimaisen joukkueen, ja meidän pitääkin olla valmiita heidän kovaan paineistukseensa. Meidän pitää myös itse pystyä hyökkäyspäässä antamaan kovaa painetta ja menemään nälkäisesti maalille ja saamaan sitä kautta lisää hyökkäystehoja.

— Se, kumpi joukkueista on nälkäisempi tulee pisteet ottamaan, Sinkkonen uskoo.

Otteluun IPK päässee lähes parhaalla kokoonpanollaan. Koko alkukauden loukkaantuneena ollut Henri Fomin on harjoitellut jo pidempään jäällä yhdessä joukkueen kanssa, ja hänen paluunsa kaukaloihin on joukkuetta lähellä olevien tahojen mukaan lähellä. Jää nähtäväksi, onko se vielä keskiviikkona.

Seuraa Heitä

Otto Huttunen #5 | IPK

Puolustaja

Kapteeni Huttunen on palannut viime kauden loukkaantumisen jälkeen omalle paikalleen johtamaan karhulaumaa. Vaikka Huttunen on kirjauttanut pelaamissaan kuudessa ottelussa vasta tehot 0+1, on mies osoittanut vaarallisuuttaan etenkin ylivoimalla.

Santeri Vuoti #28 | Ketterä

Vasen laitahyökkääjä

Vuoti pelaa onnistunutta kautta ja tämä poiki jo pikaviisiitin Lappeenrannassa, kun mies piipahti lauantain kotiottelussa SaiPan neloskentässä. Mestiksessä mies on iskenyt tehot 4+6 kahdeksaan kamppailuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle