SaPKo väänsi rutiinilla voiton Peliitoista - ”’Ihan ok’ ei Talvisalossa riitä, eikä se riitä oikein missään muuallakaan”

MESTIS / Raportti
SaPKo nujersi Peliitat tällä kaudella jo kolmannen kerran.
Kuva © Antti Varonen
Mestiksen häntäpään joukkue Peliitat kiusasi SaPKoa itsenäisyyspäivän aattona pelatussa ottelussa. Heinolalaiset nousivat murheellisen avauserän jälkeen toisessa erässä tasoihin, mutta pässipaidat veivät pisteet lopulta lukemin 4−2.

SaPKo ja Peliitat kohtasivat tällä kaudella jo neljännen kerran ja toisen kerran puolentoista viikon sisällä. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Talvisalossa oli SaPKon maalijuhlaa, mutta tiistaina Peliitat laittoi pässipaidoille hanttiin.

− "Ihan ok" ei riitä Talvisalossa, eikä se riitä oikein missään muuallakaan. Parempaan pitää pystyä, Peliittojen päävalmentaja Santeri Heiskanen sanoi ottelun jälkeen.

SaPKo siirtyi ylivoimahyökkäyksestä 1−0-johtoon pelin alkuminuuteilla. Peliittojen yli-innokkuus hyökkäyspäässä kostautui ja kiekon riiston jälkeen kotijoukkueen johto-osumasta vastasi Kalle Saramäki.

− Saimme vähän paremman startin kuin edellisessä pelissä, lukuun ottamatta ensimmäistä vaihtoa, SaPKo-luotsi Pasi Räsänen oli tyytyväinen itsenäisyyspäivän aattoillan antiin.

Avauserä oli kokonaisuudessaan kotijoukkueen hallintaa. Pässilauma kontrolloi pelivälinettä ja vei peliä hyökkäyspäätyyn niin organisoidusti kuin pääty- ja siirtokiekoillakin.

Peliitat-puolustuksen riesana olivat erityisesti SaPKon kärkiketjut. Mikko Lahtelan ja Rasmus Hämäläisen johtamat kolmikot saivat hyökkäyspäässä aikaan pitkiä hyökkäyksiä.

Pitkän hyökkäyspään hallintajakson päätteeksi SaPKo-puolustaja Elmeri Laamanen tykitti jo kauden kolmannen osumansa ja tilanteeksi 2−0.

Heti seuraavassa vaihdossa Peliitat pelasi kiekon Roope Mäkitalolle maalin edustalle ja hyökkääjä ohjasi pelivälineen kohti SaPKo-vahti Roope Urpolahtea. Maalintekoyritys ei johtanut kuitenkaan kavennukseen.

Avauserässä Peliittojen pelinavaukset pysähtyivät järjestäen keskialueella, eikä joukkue päässyt hyökkäysalueellakaan parhaille maalipaikoille. SaPKo laukoi erän aikana yhdeksän kertaa ykkössektorilta maalia kohti, Peliitat vain kolmesti.

Peliitat aktivoitui ja kiri hetkeksi tasoihin

Vierasjoukkue Peliitat kavensi ottelun 1−2:een toisen erän alussa. Maalista vastasi 20-vuotias Valtteri Lipiäinen, joka ohitti Urpolahden b-pisteen alakaaren tuntumasta.

Toisessa erässä heinolalaisten ote kiekosta oli aiempaa varmempi ja Peliitat pääsi avauserää paremmin hyökkäysalueelle. Ajassa 26.54 Niko Kivelä rynnisti maalin edustalle ja ohitti Urpolahden tasoittaen lukemiksi 2−2.

− Peliitat tuli ahnaasti ja aktiivisesti varsinkin toiseen erään, ja vähän jäimme siihen ensimmäisen erän 2−0-johtoon. Noista pitää oppia ja olla valmiimpi, Räsänen myönsi.

Erän aikana Peliitat aktivoitti kiekollista ja kiekotonta pelaamistaan. Se voitti kaksinkamppailut hyökkäysalueella aiempaa useammin ja tukki puolustussiniviivaansa pyrkien vaikeuttamaan SaPKon murtautumista hyökkäysalueelle.

Peliitat pääsi ottelun puolen välin jälkeen kahdesti ylivoimalle, mutta tilanteet kuivuivat kerta toisensa jälkeen kasaan. Ottelun seuraavasta maalista vastasi SaPKo, kun Elmeri Laamanen laukoi ja Kasper Piitulainen ohitti Sami Väliharjun irtokiekosta.

Jos SaPKo piti avasuerässä Peliitat poissa maalinsa läheisyydestä, toisessa erässä vierasjoukkue väänsi useammin maalille ja laukoi neljästi aivan maalin tuntumasta. Erätauolle lähdettiin kuitenkin kotijoukkueen johtaessa 3−2.

Maalin takaa-ajoasemassa olleen Peliittojen kiri jäi lopulta vaisuksi. Joukkue ei laukonut päätöserässä kertaakaan maalia kohti ykkössektorilta.

− SaPKo puolusti hyvin, eikä oikein maalipaikoille päästy. Huolimatonta peliä, varsinkin omalla alueella kiekon kanssa, Heiskanen kertasi pettyneenä joukkueensa esitystä.

SaPKo kuittasi täyden pistepotin, kun kultakypärä Rasmus Hämäläinen viimeisteli ottelun 4−2-loppulukemat tyhjään maaliin.

− Täytyy sanoa, että oli aika vauhdikas peli. Mentiin päästä päähän aika vauhdilla, Räsänen kertoi.

− Välillä vähän se ajatuskin karkasi molemmilta joukkueilta.

Pässipaidat nousivat voitollaan sarjataulukossa kolmanneksi. Peliitat puolestaan miehittää edelleen sarjan viimeistä sijaa 19 pisteellä.

Korjaus klo 22.25: SaPKo ja Peliitat kohtasivat jo neljännen kerran.

» Lähetä palautetta toimitukselle