Ketterä voittoon Unitedista värikkäässä ottelussa - ”Oli tosi jännä peli”

MESTIS / Raportti
Ketterä nappasi voiton illan ottelusta.
Kuva © Antti Varonen
Ketterä ja Espoo United järjestivät tapahtumarikkaan kamppailun tiistain Mestis-kierroksella. Joukkueet olivat kohdanneet kertaalleen aiemmin tällä kaudella, tuolloin kotijoukkue Ketterä nappasi voiton 6-4-lukemin.

Avauserän ensihetket mentiin vauhdilla päästä päähän. Avausmaali nähtiin vajaan seitsemän peliminuutin jälkeen, kun kotijoukkueen Santeri Vuoti nousi maalille ja onnistui viemään Ketterän johtoon.

Avauserän toisesta puolikkaasta muodostui puolestaan hyvin rikkonainen molempien joukkueiden sortuessa jäähyilyyn.

Reilun kahdeksan peliminuutin jälkeen Espoo Unitedille vihellettiin ottelun ensimmäinen jäähy, kun Joonas Toivanen passitettiin kahden minuutin jäähylle koukkaamisesta. Ketterä ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään ylivoimaa.

Myöskin toinen jäähy vihellettiin vierasjoukkueelle, kun 11 minuuttia oli pelattuna. Tällä kertaa espoolaisista jäähyaitioon marssitettiin Aleksi Rutanen, syynä kampitus. United kesti tämänkin alivoiman ja oli lähellä onnistua heti jäähyn päätyttyä tasoituksessa, kun Toivanen pääsi kokeilemaan Jiri Veistolan syötöstä mutta kotijoukkueen maalilla Jere Myllyniemi onnistui torjunnassaan.

Ketterän Erno Ripatti syyllistyi samassa tilanteessa huitomiseen ja sai tästä kahden minuutin jäähyn.

Vajaa neljä minuuttia oli erää jäljellä ja Ketterä pääsi vuorostaan kokeilemaan ylivoimalla, kun Unitedin Jimi Santalalle tuomittiin 2+2 minuuttia korkeasta mailasta.

Imatralaisten ylivoima kuitenkin kuivui kasaan puolitoista minuuttia ennen erätaukoa, kun kotijoukkueen Mikko Kokkonen komennettiin vuorostaan kärsimään kahden minuutin rangaistusta estämisestä.

Kaiken kaikkiaan ensimmäisessä erässä tuomittiin kotijoukkueelle kuusi minuuttia jäähyjä ja vieraille peräti kymmenen.

− Ensimmäinen erä oli meiltä ehkä vähän tunnustelua. Ei oikein saatu rytmistä kiinni, analysoi Unitedin päävalmentaja Niko Marttila.

Unitedilta vahva toinen erä

Toisessa erässä vierasjoukkue otti kuskin paikan ja hallitsi pelitapahtumia selkeästi. Reilun kahdeksan peliminuutin jälkeen avautui Unitedin Jani Elgbackalle loistava mahdollisuus tasoittaa ottelu, mutta laukaus painui lähietäisyydeltä ohi maalin.

Vahvan otteen pelistä saanut United onnistui tasoituksessa, kun vajaa seitsemän minuuttia oli toista erää pelaamatta. Jesse Ylönen taituroi komean osuman ja Ketterän maalilla Myllyniemi oli voimaton.

− Espoo tuli kyllä todella kovaa toiseen erään. Oltiin vähän lirissä siinä. Meillä taas kiekollinen huolimattomuus tuli esille. Se meinasi taas koitua kohtaloksi. Onneksi pystyttiin omalla alueella painimaan ja puolustamaan keskustaa pois. Aina ei välttämättä tarvitsisi siellä noin paljon pyöriä, mutta tänään se vaati sen, kommentoi kotijoukkueen päävalmentaja Matias Lehtonen.

Toisen erän loppupuolella nähtiin jälleen jäähyjä molempien joukkueiden osalta. Ensin ylivoimalla pääsi kokeilemaan kotijoukkue, ja se ei onnistunut tätä hyödyntämään. Ketterän jäähyn päätyttyä peli ehti jatkua vain hieman reilu minuutin, kun imatralaisista Samuli Tanhualle vihellettiin kahden minuutin jäähy huitomisesta. Puoli minuuttia ennen jäähyn päättymistä Ketterän Sami Jekunen passitettiin suihkuun laitataklauksesta, ja näin United pääsi kokeilemaan hetken kahden miehen ylivoimalla mutta tuloksetta.

− Toisen erän viimeinen vartti pelattiin sellaista jääkiekkoa kuin pitikin pelata. Siinä oltiin hyvin pelin päällä, Marttila summasi toisen erän kulkua.

Jekusen ulosajon seurauksena vierasjoukkue pääsi päätöserässä pelaaman lähes neljä ensimmäistä minuuttia ylivoimalla.

Lähemmäksi maalintekoa pääsi kuitenkin Ketterä, joka oli onnistua alivoimalla Samuli Vuokniemen hyödyntäessä espoolaispuolustuksen hölmöilyn hyökkäyspäässä ja karatessa läpiajoon. Tällä kertaa espoolaismaalilla Mika Norja otti tärkeän kopin ja ottelu säilyi tasatilanteessa.

Kotijoukkue punnersi voittoon päätöserässä

Reilu kuusi minuuttia oli kulunut päätöserästä, kun kotijoukkue siirtyi ylivoimalla uudestaan johtoon. Joona Jääskeläisen upea laukaus painui tolpan kautta verkon porukoille ja Unitedin maalilla Norja oli voimaton.

Vain reilut kaksi minuuttia myöhemmin United puolestaan nousi jälleen tasoihin. Tämäkin maali syntyi ylivoimalla ja tällä kertaa maalintekijänä kunnostautui Oskari Uomala.

Vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua kotijoukkue pääsi kokeilemaan kahden miehen ylivoimalla ratkaisua. Unitedin pelaajista ensin Erno Hopponen sai 2+10 minuutin jäähyn pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta. Tämän jälkeen myös Juuso Forsström sai kahden minuutin jäähyn kiinnipitämisestä ja vielä päälle kymmenen minuutin jäähyn epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Kotijoukkue hyödynsi kahden miehen ylivoimansa ja Jääskeläinen tulitti illan toisella osumallaan Ketterän johtoon, kun ottelua oli pelaamatta reilu kahdeksan minuuttia.

− Oli tosi jännä peli, todella rikkonainen. Aika paljon kumpikin sai jäähyjä, totesi Lehtonen.

Ottelua oli enää kaksi minuuttia ja 11 sekuntia jäljellä kun United pääsi kokeilemaan ylivoimalla tasoitusta. Espoolaisten kiri kuitenkin tyrehtyi jäähyyn, kun vierailijoilla oli liikaa miehiä kentällä.

Ketterän kultakypärä Tomi Iso-Mustajärvi viimeisteli vielä loppulukemat 4−2 tyhjään maaliin.

Vierasjoukkueen päävalmentaja Marttila oli pettynyt etenkin omiensa jäähyilyyn.

− Aika pettynyt olen. Ihan järjetön jäähymäärä ja siitä oli juuri puhetta, että niitä ei voi tänään ottaa.

Kotijoukkueen Lehtonen jakoi vielä kiitosta koko valmennustiimille.

− Kolmannessa erässä saatiin käännettyä erikoistilanteilla. Nostan hattua koko valmennustiimille. Pauli Levokari kokoajan reagoi alivoimien kanssa. Pauli tekee tosi hyvää työtä siihen ja reagoi vastustajien tekemisiin. Jouko Viljakainen pystyi pelaajien kanssa muuttamaan siinä pelin sisällä ylivoimaa ja tuomaan uusia ideoita, jotka sitten toi meille tänään lisämaaleja. Se kaksikko tekee tällä hetkellä erittäin hyvää työtä meidän erikoistilanteiden kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle