Mestis-kierros: LeKi on iskussa - kärkipaikasta taistelee nyt kolme joukkuetta

MESTIS / Kierrosennakko
Kahden pisteen päähän sarjakärjestä hivuttautunut LeKi jahtaa Mestiksen kärkipaikkaa lauantain kierroksella. Viime aikoina tehoton KeuPa kohtaa puolestaan IPK:n ja pyrkii pysymään kärjen vauhdissa mukana.
6 - 2
IPK

KeuPa Lehtistä vailla

Viime aikoina tehottomuuden kanssa paininut Ketterä saa vieraakseen IPK:n, joka on kärsinyt maajoukkuetauon jälkeen kolme tappiota. Keuruulaisten maalilla pelasi keskiviikkona Pekka Tuokkola, josta odotetaan vielä tasapainoista tuuraajaa Lassi Lehtiselle.

Tällä kaudella Mestiksen kärkipaikkaa eniten hallussaan pitänyt KeuPa lähtee lauantain otteluun toiselta sijalta. Marraskuun alun maajoukkuetauon jälkeen joukkueen otteita on leimannut tehottomuus, ja neljän edellisen ottelun aikana se on voittanut kerran.

Lassi Lehtisen ollessa Lukon mukana on KeuPa antanut maalin suulla aiempaa enemmän tasoitusta vastustajille. Kuukauden sopimuksella Keuruulle saapunut Pekka Tuokkola on paikannut Lehtisen aukkoa, mutta hänkään ei ole yltänyt tämän tasolle.

KeuPa-luotsi Mikko Heiskanen on aiemmin todennut joukkueen puolustusalueen puolustuspelaamisen parantuneen, mutta päästettyjen ykkössektorin laukausten perusteella osa-alueella on vielä parantamista.

Päävalmentajansa Janne Sinkkosen kanssa jatkosopimuksen tehnyt IPK jäi perjantaina kotonaan nollille, ja joukkue on nyt hävinnyt kolme edellistä otteluaan. Sarjataulukossa iisalmelaiset ovat kuitenkin seitsemäntenä.

Kauden aikana maalivahtikaksikko Tuomas Tolonen-Aleksi Autio on jakanut onnistuneesti vastuun, ja hyökkäysosastolla ratkaisijoita on ollut laajalla rintamalla. Maaleja IPK on tehnyt silti vasta yhdeksänneksi eniten, joten viimeistelytehokkuudessa joukkueella on varaa petrata.

0 - 3

LeKi kärkkyy sarjan kärkipaikkaa

Tappioputkessa oleva Jokipojat matkaa lauantaina Lempäälään LeKin vieraaksi. Illan kotijoukkue on ollut viime aikoina lähes pysäyttämätön, ja myös joensuulaisilta vaaditaan ehjä, johdonmukainen esitys saukkopaitojen kaatamiseksi.

Lempääläiset venyttivät perjantaina voittoputkeaan neljään otteluun. Neljän edellisen ottelun aikana kärkipään joukkueista ovat kaatuneet Kiekko-Vantaa ja SaPKo, ja LeKi onkin lyöttäytynyt mukaan sarjan kärkitaisteluun.

Joukkueen maalilla Ukko-Pekka Luukkonen ja Christian Heljanko ovat olleet joukkueen tukiranka Joukkue on myös saanut nuorisokaartinsa ja Antti Kangasniemen johdolla hyökkäyksestään parhaan irti.

Tuloksellisesti hyvän alkukauden jälkeen Jokipojat on valunut jo keskikastin alapuolelle. Joukkueella on ennen lauantain ottelua allaan kolmen ottelun tappioputki, jonka aikana joukkue ei ole kyennyt venymään ja nousemaan maalin takaa-ajoasemasta tasoihin.

Sportiin lähtenyt Jonathan Iilahti piti suoritustasonsa myötä Jokipoikia aiemmin pinnalla, mutta nyt vastuuta saanut Timo Niemi ei ole kyennyt samaan. Hyökkäyksessä kaivataan myös Samu Pitkäsen ja Jesse Paukun esiinnousua.

7 - 1

Pääseekö SaPKo maalintekoharjoituksiin?

SaPKo ja Peliitat kohtasivat Heinolassa marraskuun puolessa välissä, ja tuolloin heinolalaiset pitivät pässipaitoja otteessaan jatkoajalle saakka. Perjantaina Peliitat palasi rökäletappion myötä maan pinnalle, ja SaPKo kärsi voittomaalikilpailussa tappion Espoo Unitedille.

SaPKo palasi perjantaina tositoimiin lähes viikon tauon jälkeen, ja tuloksena oli 2−3-tappio Espoo Unitedille voittomaalikilpailun päätteeksi. Ottelu eteni jatkoajalle tasatilanteessa, vaikka espoolaiset jäähyilivät päätöserässä ja antoivat SaPKolle monta mahdollisuutta voittomaaliin.

Sarjataulukossa pässipaidat ovat sijalla neljä, ja kolmen kärki, K-Vantaa, KeuPa ja LeKi, ovat luoneet jo pientä etumatkaa joukkueeseen nähden. Perjantaina Niklas Salo johti SaPKoa 1+1-tehoillaan, lauantaina tarvitaan aiempaa laajempaa tulosta koko hyökkäysosastolta.

Sarjajumbo Peliitat kärsi kahden voitokkaan ottelun jälkeen perjantaina suurinumeroisen 1−6-tappion. Alkukauden hyökkääjätähti Severi Lahtinen oli samaan aikaan Pelicansin mukana, eikä joukkue kestänyt LeKi-painetta puolustusalueellaan.

Kotonaan heinolalaiset ovat saalistaneet tällä kaudella ainoastaan kolme pistettä. Vieraspelaaminen on pitänyt joukkuetta pinnalla, sillä yhdeksästä vieraskohtaamisesta on tullut 13 pistettä. Oma maaliverkko on heilunut kaikista joukkueista eniten, mutta vieraskentillä pelaaminen omalla alueella on ollut ajoittain nohevaa.

2 - 1

RoKi jatkaa kotiputkeaan

Maalinteossa tehokas TUTO kirii umpeen eroa sarjan kärkeen lauantaina Rovaniemellä. Kotijoukkue RoKi pelaa jo viidennen perättäisen kotiottelunsa ja saa vastaansa kovan puolustuspelillisen haasteen.

RoKi on ollut marraskuussa vedossa, sillä joukkue on voittanut seitsemästä edellisestä ottelustaan viisi. Joukkueella on allaan kaksi voittoa, ja lauantaina rovaniemeläiset päättävät kolmen ottelun viikkonsa TUTOa vastaan.

Lauantain ottelu on rovaniemeläisille jo viides perättäinen kotiottelu, joten joukkue on saanut suunnata keskittymistään pelin kannalta keskeisille osa-alueille ja hioa kiekollista peliään.

TUTO on tehnyt sarjassa eniten maaleja ja myös päästänyt vähiten maaleja. Kaksi ottelua kärkiviisikkoa vähemmän pelanneena joukkue on tällä hetkellä sijalla kuusi. Maajoukkuetauon jälkeen turkulaiset ovat pelanneet kolmesti voittaen kahdesti.

Perjantaina joukkue nollasi vieraskaukalossa IPK:n 3−0. Maaleja joukkue on iskenyt säännöllisesti ja tehokkaasti, mistä kiitos on kuulunut sarjan tehokkaimmalle hyökkäysosastolle. Pistepörssin seitsemän tehokkaimman pelaajan joukossa onkin kolme TUTO-pelaajaa.

Hermes kipuamassa pois karsijan paikalta

Hermes on vielä sarjataulukon pohjilla, mutta joukkue tekee hiljalleen nousua kohti viimeistä pudotuspelipaikkaa. Lauantain vastustaja Ketterän otteet ovat tuloksellisesti olleet ailahtelevaisia, mutta imatralaiset ovat hyökkäysosastonsa turvin kyenneet haastamaan kenet tahansa.

Murheellisen kauden alun jälkeen Hermes on hiljalleen löytänyt tuloskuntoaan. Kokkolaiset ovat saalistaneet pisteitä jokaisessa neljässä edellisessä ottelussaan. Kolmen ottelun voittoputki katkesi keskiviikkona 2−3-jatkoaikatappioon LeKille.

Tällä hetkellä Hermes on toisen karsijan paikalla, mutta matkaa kahdeksanteen sijaan ja viimeiseen pudotuspelipaikkaan on vain viisi pistettä. Ennen keskiviikon tappiota joukkue latoi kolmessa ottelussa peräti 17 maalia, joista tasaviisikoin syntyi hulppeat 13 osumaa.

Sarjanousija Ketterä on harvoin jäänyt hyökkäystehoissa vastustajalta jälkeen, mutta joukkueen puolustus- ja maalivahtiosasto on vuotanut erityisesti sarjataulukossa ylempänä olevia joukkueita vastaan.

Jere Myllyniemen ja Santeri Lipiäisen peluutus on jakautunut melko tasaisesti, mutta kummankin maalivahdin suoritustaso on ollut selvästi sarjan keskitasoa heikompi. Maaottelutauon jälkeen Ketterä voitti K-Vantaan, mutta kaatui myöhemmin KeuPaa vastaan neljän ykkössektorilta päästetyn maalin myötä.