Lantta rankaisi vanhaa joukkuettaan jatkoajalla

MESTIS / Raportti
Jaakko Lantta pääsi tuulettamaan voittoa tutuissa maisemissa.
Peliittojen entiset pelaajat olivat isossa roolissa SaPKon vierasvoitossa Heinolassa. Peliitat pyristeli ottelussa jatkoajalle maalivahti Sami Sunin torjunnoilla, mutta Jaakko Lantan pikamaalin myötä kaksi pistettä matkasi Savonlinnaan 4−3-tuloksella.

Maajoukkuetauolta palanneet Peliitat ja SaPKo eivät olleet tänä keskiviikkoiltana parhaimmillaan. Tehokkaan nuorisokentällisensä rikkonut Peliitat oli ensimmäisessä erässä pahasti hukassa etenkin puolustuspelissä.

SaPKolle tarjoutui ensimmäisessä erässä lukuisia ylivoimahyökkäyksiä ja puolittaisia läpiajoja, vaikka savonlinnalaisten vauhti ja yritys ei päätä huimannutkaan. Perustekeminen riitti aiheuttamaan vaikeuksia kotijoukkueelle.

− Hyvä startti saatiin otteluun. Oltiin niskan päällä ensimmäisessä erässä. Maalipaikkoja luotiin, mutta vastustajan veskari oli siinä kohtaa parempi, kommentoi SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen.

Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli 1−2. SaPKo pääsi johtoon jo minuutin pelin jälkeen Joona Monton survottua kiekon Peliittojen maalilla pelanneen heinolalaisvahti Sami Sunin patjan alta maaliin.

Peliittojen kapteeni Ville-Matti Koponen tasoitti pelin, mutta pelipäällä ollut Kalle Saramäki laukoi maalinedustalta vieraat jälleen johtoon Jaakko Lantan antamasta loistosyötöstä. Niin ensimmäisen maalin tehnyt Monto kuin Lanttakin ovat edustaneet urallaan aiemmin Peliittoja.

Loistavasti halvasta avausmaalista itsensä kerännyt Suni piti kotijoukkuetta pystyssä torjunnoillaan. Toisessa erässä Peliitat sai parsittua peliään jo parempaan kuosiin. Puolustuspää pysyi aiempaa tiiviimpänä, ja aika ajoin joukkue pystyi rakentamaan hyviä suoraviivaisia hyökkäyspään tilanteita.

Heinolalaiset tulivat toisessa erässä rinnalle ja ohi Samuli Rahikaisen ja Eetu Elon maaleilla. Elmeri Laamasen viivakuti tasoitti lukemiksi 3−3 nelisen minuuttia ennen toisen erän loppua. Kolmas erä oli maaliton, mutta sitäkin tapahtumarikkaampi. Ajoittain peli pyöri vauhdilla päästä päähän.

Räsänen ei ollut lainkaan tyytyväinen joukkueensa otteisiin kolmannessa erässä.

− Viimeinen erä oli meiltä huonoa kiekollista pelaamista. Siihen pitää tulla parannus. Peliitat lisäsi siinä höyryä ja karvausta, mutta kyllä se teki meille vaikeaksi, kun kahden metrin syötöt meni kolme metriä ohi. Tärkeintä, että pystyttiin voitto kuitenkin klaaraamaan.

Lukuisia karvaita viime hetkien tappioita kokenut Peliitat tuntui jännittävän sitä enemmän mitä lähemmäs kellon viisarit täyttä aikaa tikittivät. Suni nousi tiukassa paikassa esiin torjumalla useamman vaarallisen laukauksen, jotka johtuivat Peliittojen kenttäpelaajien virheistä.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain 14 sekuntia, kun kiekko oli Peliittojen maalissa. Matias Lainio ja Lantta pelasivat loistavasti yhteen. Lainio puijasi kiekon maalivahti Sunin taaitse maalin toisella nurkalla odottaneelle Lantalle, joka pääsi laukomaan kiekon käytännössä tyhjään maaliin.

Peliittojen päävalmentaja Santeri Heiskanen oli silminnähden pettynyt joukkueensa suoritukseen. Heiskanen otti tappion omalle kontolleen kuvaten tappiota rujoin sanakääntein.

− Onnittelut SaPKolle. Oli parempi tänään. Meiltä oli säälittävän paska suoritus. Oltiin niin telineissä ja käsijarru päällä. Pelkkää paskaa, ja otan sen ihan kokonaan omaan piikkiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle