Peliitat nujersi SaPKon

MESTIS / Raportti
Peliittojen Niko Kivelän pohkeissa piisasi potkua.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Savonlinnan SaPKo pelasi ensimmäisen harjoitusottelunsa Heinolassa. Peliitoille ottelu oli jo viides. Paremman ottelutuntuman kotijoukkue korjasi potin maalein 6−1. Voitto oli Peliitoille harjoituskauden ensimmäinen.

Viime kauden Mestis-mestari SaPKo palasi arkeen yllättävän valmiina. Pelaaminen oli siihen nähden kelpo tasolla, kun ottaa huomioon ottelun olevan joukkueelle kauden ensimmäinen. Savonlinnalaiset olivat jalkeilla varsin kokeilupitoisella kokoonpanolla. Kaikki koeajalla olevat pelaajat pääsivät näyttönsä antamaan.

Heinolan Peliittojen harjoituspeleissä verkko on soinut tiheään etenkin omassa päässä. Nyt heinolalaiset onnistuivat puolustamaan paremmin, mutta joukkue sai paljon anteeksi hyökkäystilanteissa kesäterässä olleiden SaPKo-hyökkääjien ansiosta.

Peliitat voitti ensimmäisen erän 2−1 Juha Sunin ja Niko Kivelän maaleilla. SaPKon maalista vastasi Matias Lainio. Toisen erän jälkeen taululla oli jo 4−1-lukemat Janne Seppäsen heilutettua maaliverkkoja kahdesti SaPKon maalilla pelanneen Joonas Toivosen takana. Päätöserässä Peliittojen Alex Lindroos ja Kalle Moisio lämäsivät vielä maalit mieheen, ja näin ottelu päättyi kenttätapahtumiin nähden ansaitusti 6−1 heinolalaisille.

SaPKolle ottelu oli paljolti ottelutuntuman hakemista. Etenkin ylivoimapelin hierominen oli vielä alkutekijöissään. Peliitoille vaikeuksia tuotti SaPKon sähäkät ja suoraviivaiset hyökkäykset, jotka käynnistyivät välittömästi pelaajan saatua kiekon omalla alueella haltuun.

Puolustajista väläytteli pakkipari Julius Marva ja Jimi Kuronen. Hyökkääjistä päätään nostivat Teemu Lämsä ja Kalle Saramäki. Maalilla pelannut Toivonen ei ollut syypää kuuteen takaiskuun. Perusvarmaa peliä pelannut Toivonen torjui ottelussa 28 laukausta.

Joukkue koki kovan kolauksen, kun kolmoskentän keskushyökkääjä Jaakko Lantta loukkaantui pahan näköisesti laidan tuntumassa. Lantta jouduttiin taluttamaan pois jäältä. Vamman vakavuudesta ei tuoreeltaan ollut tarkempaa tietoa.

Peliittojen riveistä löytyi useita onnistujia. Kaksi maalia iskeneen Seppäsen lisäksi jäällä loistivat hyvää vauhtia kaukalossa pitänyt Niko Kivelä, loistavia syöttöjä viljellyt Valtteri Lipiäinen ja mailalla kiekon kanssa näyttävästi kikkaillut Severi Lahtinen. Peräpään liiderinä hääri Ilari Metsola, joka ei ottelussa kaihtanut fyysisiä otteita. Maalilla 19 kertaa torjunut Joonas Harald onnistui erinomaisesti.

Illan ehdoton kohokohta oli Peliittojen Kalle Moision lämärimaali. Moisio tykitti hyökkäysalueen keskisektorilta kiekon syötöstä käsittämättömällä voimalla aivan ylänurkkaan. Vastaavaa hirmukanuunaa ei Heinolan hallissa ole ihan äskettäin nähty. Moisio sai nimensä myös jäähytilastoihin 14 rangaistusminuutillaan.

Ottelu oli kummallekin joukkueelle sparrausta perjantaiseen Suomen Cupiin. SaPKo pelaa Porvoossa Suomi-sarjajoukkue Huntersia vastaan. Myös Peliittojen vastus löytyy Suomi-sarjasta, kun heinolalaiset matkaavat Nokian Pyryn vieraaksi. Hunters ja Pyry kuuluvat Suomi-sarjan kärkijoukkueisiin, joten ilmaiseksi jatkopaikka ei tule heltiämään.

» Lähetä palautetta toimitukselle