Elomo harmitteli rangaistusten eroa - voitto valui käsistä viime sekunneilla

MESTIS / Raportti
Kolme TUTO-pelaajaa joutui poistumaan pukukoppiin ennen aikojaan.
Kuva © Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoo Unitedin ja TUTOn ottelu venyi pitkäksi, eikä vain sen takia, että ottelun ratkaisua saatiin odottaa voittomaalikilpailuun asti. Juuso Forsström onnistui kolmannen parin pelaajista ja ratkaisi 4-3-voiton ja kaksi pistettä kotijoukkueelle.

Espoo Unitedin aiemmat yritykset olivat epäonnistuneet täysin, sillä Joonas Toivaselta karkasi kiekko ja Felix Westermarck laukoi ohi. Juuso Forsström onnistui uittamaan kiekon Julius Pohjanoksan jalkojen välistä. Kun Mika Norja torjui TUTOn yrityksistä kaksi ja yhdessä paukkuivat pleksit, Espoo United voitti ottelun.

TUTOn päävalmentaja Miika Elomo ei ollut tyytyväinen tuomaritoimintaan. Rangaistusminuuttien ero oli melkoinen, kun huomioidaan käytös- ja pelirangaistukset.
− Kotijoukkuelle neljä minuuttia ja meille 55, mutta silti oltiin vahvasti pisteissä kiinni. Pinnaan pitää olla tyytyväinen, mutta oli paikkoja pistää peli aikaisemmin paketiin.

TUTOn jäähymäärää nostivat Anssi Virkin 5+20-minuuttinen ensimmäisessä erässä sekä Aki Keinäsen ja Hannu Kurun käytöskympit. Keinänen sai omansa päähän kohdistuneesta taklauksesta ja Kuru protestoinnista jatkoajan päätyttyä.

Yhdeksän minuuttia ilman laukausta

Avauserä oli alkuosaltaan täydellistä vierasjoukkue TUTOn dominointia. Jiri Veistolan rangaistus 33 sekunnin jälkeen toi vieraille ylivoiman, jonka konkari Keinänen onnistui hyödyntämään. Espoo United sai ensimmäisen laukauksen kohti maalia vasta yhdeksän minuutin pelin jälkeen.
− Tultiin peliin hermostuneesti. Ei oltu ytimessä, Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttila myönsi.

Erän lopulla tilanne tasaantui ja Aleksi Järvinen iski paluukiekosta pelin tasoihin. United pääsi yrittämään reilut 50 sekuntia viidellä kolmea vastaan, kun ensin Samu Suominen sai kaksiminuuttisen ja sen jälkeen Anssi Virkki komennettiin suihkuun. Matias Nisulan teloneen Virkin rangaistus oli alkusoittoa TUTOn suureen minuuttimäärään.

Virkin rangaistus jatkui toiseen erään neljän minuutin verran, ja vierasjoukkue hoiti sen niin hyvin, että oli suorastaan ihme, että alivoimamaaleja syntyi vain yksi. Siitä vastasi Matias Lehtonen läpiajosta.

− Välillä tuli sellainen tunne, että TUTO on ylivoimalla. Pitää olla vain huolellinen, Espoo Unitedin hyökkääjä Felix Westermarck totesi.

Ennen erän puoltaväliä TUTO johti kahdella maalilla, kun Tony Vidgren lapioi irtokiekon sisään. Espoo Unitedin aikalisä sai turkulaisvyöryä hillityksi, ja erän lopulla kotijoukkue nousi maalin päähän kauden avausotteluaan pelanneen nuoremman Westermarckin ylivoimaosumalla.

− Eihän se olisi paremmin voinut mennä. Kiva päästä pelaamaan, viime kauden jäljiltä oli vammaa, ja tauko venähti pitkäksi, Westermarck kommentoi.

Kolmannessa erässä United yritti vahvasti, mutta ei näyttänyt saavan kummoisiakaan tilanteita aikaiseksi ennen kuin kuudella viittä vastaan joukkue lopulta onnistui. Kelloon jäi vain 6,7 sekuntia Toivasen iskiessä kiekon ohi Pohjanoksan.

− Kerran kiekko keskialueelle, ja se olisi ollut siinä. Tämäkin pinna on kuitenkin tärkeä, Elomo harmitteli.

− Kolmannessa erässä kova taistelu, ja tällä kertaa saimme sen tasoituksen. Siihen täytyy olla tyytyväinen, Marttila päätti.

− Ainahan se on hienoa tulla takaa. Alku oli meille vaikea, mutta toisen erän loppu ja kolmas erä pelattiin hyvin, Westermarck arvioi pelin kulkua.

Viikonloppuna Mestiksessä pelataan revanssiviikonloppu. Espoo United kohtaa Kiekko-Vantaan ja TUTO Peliitat. Pelit alkavat tänään Espoossa kohdanneiden joukkueiden kotiotteluilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle