Laiskan miehen jäähyt IPK:n harmina – Ketterä kaatui kuitenkin voittolaukauksilla

MESTIS / Raportti
Iisalmessa tarvittiin voittolaukauskilpailua voittajan selvittämiseksi. Aleksi Autio sai tuulettaa voiton merkiksi.
Kuva © Janne Falck
IPK ja Ketterä taistelivat tasaväkisesti täydet 65 minuuttia keskiviikkona Kankaan montussa. Vieraat olivat alakynnessä ensimmäisen erän jälkeen, mutta vahva puolustus piti joukkueen pelissä. Tatu Kokkola takasi voittomaalikilpailun maaleillaan IPK:lle 3−2-voiton.

Otteluruuhkassa taistellut Ketterä tuli keskiviikkona vieraisille Peli-Karhujen kotiluolaan Kankaalle. Pitkä bussimatka ja rankka pelirytmi ei kuitenkaan tuntunut vieraiden jalkoja painavan, sillä joukkue vei peliä ensimmäisen erän jälkeen.

Alku oli kuitenkin Ketterälle vaikea. Vain kahden minuutin pelin jälkeen pakin rännipurku meni oman pelaajan lavan ohi karhupuolustaja Niko Korhoselle. Korhonen sivalsi laukauksensa viivalta kohti Jukureista lainalla ollutta maalivahti Juhana Ahoa. Kun Jussi Viitanen onnistui ohjaamaan vetoa hivenen ylöspäin, oli Aho voimaton ja ensimmäinen IPK:n maalia kohti toimitettu kiekko meni maalin perukoille.

Vaikka erä oli hienokseltaan kotijoukkueen, oli molemmilla joukkueella omat paikkansa etenkin ylivoimalla, joita molemmille tarjoutui kaksi. Vaarillisimmat tekopaikat ylivoimilla loi kotijoukkue, joka kilautti kertaalleen kiekon ylähirteen.

Jussi Viitanen ohjasi IPK:n ensimmäisen vedon yli hölmistyneen Juhana Ahon.
Kuva © Janne Falck

IPK oli kaatua jäähyihin

Toiseen erään tuli aivan uudelleen syntynyt vierasjoukkue. Ketterä vei peliä selvästi, ja kurittomat jäähyt leimasivat IPK:n peliä. Valmentaja Janne Sinkkonen ruoski joukkuettaan asenteesta, joka ei ollut pelin vaatimalla tasolla.

— Kyllähän kurittomuus lähtee myös penkin takaa, joten peiliin katsomisen paikka on myös valmennuksella. Mutta jos alkukaudella saimme välillä aiheettakin jäähyjä, niin kyllä nyt me nyt oltiin niin pöllöjä jäällä ja otettiin niitä tyhmiä jäähyjä, Sinkkonen arvioi.

Ketterä ylivoimasta huolimatta maaliverkkoja erässä ensimmäiseksi heilutti kuitenkin kotijoukkue. Rajulla riskillä hyökkäyssinisellä pelannut vierailija maksoi virheestään kalliisti, kun Topi Piipponen riisti kiekon ja tarjoili Juuso Nevalaisen läpiajoon. Tällä kertaa tuhlailusta moitittu Nevalainen ei erehtynyt vaan pisti ranteella kauniisti limpun yläpeltiin.

Vielä samalla ylivoimalla onnistui myös Ketterä. Vieraiden selvästi pirtein ketju Janne Kumpulainen, Tomi Iso-Mustajärvi ja Janne Kettunen syötteli karhuneliön rikki, ja lopulta Iso-Mustajärven oli helppo työ lyödä takatolpalta kiekko verkkoon.

Erässä Ketterällä oli lukuisia muitakin paikkoja tasoittaa ottelu, mutta IPK puolusti kurinalaisesti, mistä myös vieraiden valmentaja Matias Lehtonen jakoi tunnustusta.

— Toisessa erässä olisi toisaalta ollut paikat iskeä pari maalia, mutta IPK puolustaa erittäin hyvin keskustaa ja sinne on äärimmäisen vaikea päästä. Tarvitaan vielä lisää röyhkeyttä ajaa maalille, Lehtonen toteaa.

Ratkaisu vasta voittolaukauksista

Kolmas erä oli niin ikään vieraiden. Erässä nähtiin kuitenkin vain yksi maali, kun erästä oli pelattu puolet. Ketterän kaksi vastaan kaksi -hyökkäys muuttui yllättäin kolme vastaan yksi -hyökkäykseksi ja Samuli Vuokniemi pääsi ohjaamaan läheltä Toni Jalovaaran syötön reppuun.

Enempää maaleja ei nähty niin kolmannessa erässä kuin jatkoajallakaan, ja Iisalmessa nähtiin kauden ensimmäinen voittolaukauskilpailu. Ratkaisua haettiin aina kuudennesta parista asti. Siinä jo kertaalleen onnistunut Tatu Kokkola lirutti kiekon längistä Ketterä-maaliin. Kun Jere Laine ei omassa yrityksessä onnistunut, jäi kaki pistettä Iisalmeen.

— Oltiin tänään onnekkaita, että saatiin edes piste. Meillä on miettimisen paikka, miksi kaveri, joka on pelannut ja reissannut paljon, on kentällä energisemmällä jalalla. Toisaalta se on ison joukkueen merkki, kun pystyy voittoon heikollakin pelillä, Sinkkonen arvioi omiaan.

Tatu Kokkola yllätti Juhana Ahon kahteen otteeseen voittolaukauksissa ja varmisti voiton karhulaumalle.
Kuva © Janne Falck

» Lähetä palautetta toimitukselle