HIFK:n Juhani Tyrväinen sai pelikieltonsa lusittua - “Harmittaa, mutta ei voi mitään”

LIIGA / Haastattelu
Juhani Tyrväinen tyytyi lopulta tuomioonsa.
HIFK:n Juhani Tyrväinen palasi maanantaina kaukaloon JYPiä vastaan pelattavan puolivälieräsarjan neljänteen otteluun kärsittyään maaliskuun alussa saamansa kuuden ottelun pelikiellon. Takaisin jäälle päästyään jättää pelaaja mieluusti asian taakseen ja keskittyy tuleviin mittelöihin.

3.3. pelatussa Kärpät-HIFK-ottelussa HIFK-hyökkääjä Juhani Tyrväinen iski poikittaisella mailalla Kärppien Kristian Vesalaista polvitaipeeseen ja sai teosta rangaistukseksi kuuden ottelun mittaisen pelikiellon. Vesalainen ei loukkaantunut tilanteessa. Maanantaina JYPin saapuessa Helsinkiin kamppailemaan joukkueiden neljännessä puolivälieräkohtaamisessa oli Tyrväisen pelikielto istuttu ja mies nähtiin jälleen kotijoukkueen kokoonpanossa. Rangaistukseen johtanutta tekoa pelaaja ei kummemmin ryhtynyt selittelemään.

‒ Kurinpito antoi siitä oman tuomionsa ja otin sen vastaan. Se oli tunteikas peli ja niin se meni. Harmittaa, mutta ei voi mitään.

Tyrväinen valitti päätöksestä oikeusturvalautakuntaan vaatien pelikiellon kumoamista tai lyhentämistä, mutta valitus hylättiin ja päätös pysyi voimassa. Kiekkoilija sanoi halunneensa varmistaa, että pelaajan oikeusturva toteutui kurinpitomenettelyssä.

‒ Tarkistin vain, että päätös oli mennyt oikein, ja se oli, Tyrväinen lausui.

Tämän myötä koko asia on hänen puolestaan loppuunkäsitelty.

Levänneenä ja tuorein jaloin pudotuspelisarjaan mukaantulo voi hyökkääjän mukaan hyvinkin olla hänelle valtti, mutta kiivas playoff-kiekko vaatii virittäytymistä.

‒ Kyllä tuossa kamppailussa on vähän totuttelemista, kun sitä ei ole nyt ollut pariin viikkoon, mutta toivottavasti olen vähän freshimpi kuin nuo muut ja varsinkin JYPin pelaajat. Se on etu kun mennään eteenpäin sarjassa, pohti Tyrväinen.

HIFK voitti maanantaisen kohtaamisen 4‒1 ja tasoitti ottelusarjan. Juhani Tyrväinen pitää silti jäitä hatussa ja fokuksen jäljellä olevissa matseissa.

‒ Voitot ovat tasan, että ei tässä vielä mitään hurraata huudella. Mutta jos pystymme Jyväskylässäkin olemaan vahvempi joukkue ja voittamaan, niin totta kai sitten meillä on etu, hyökkääjä huomautti.

» Lähetä palautetta toimitukselle