Mielipide

Onko HIFK kasvanut tarpeeksi menestyäkseen?

LIIGA / Kolumni
Helsingin IFK julkaisi kauden 2023-24 pelaajarunkonsa, jonka myötä se ilmoittautuu mukaan mestaruustaistoon. Ollaanko Stadissa opittu virheistä ja kasvettu menestyksen vaatimaan kypsyyteen?

Stadissa tavoitellaan ensi kaudella mestaruutta. Ei mitään uutta alla auringon.

Toivoa sopii, ettei tarina kulje tuttua kaavaa. Viime vuosina Töölössä on nähty Liigan alisuorittajien kermakastia. Jos viime kaudella IFK:n joukkueen nuori rakenne näkyi suoritusten tasaisuudessa, tätä on nyt tilkitty täsmähankinnoilla, joita kehtaa esitellä.

Aron Kiviharju, Joonas Rask, Joni Ikonen, Toni Sund, Tomi Karhunen, Sami Lepistö ja Jori Lehterä.

IFK:n uudet hankinnat tuntuvat ensisilmäyksellä erinomaisilta, eivät pelkästään nimien osalta vaan myös siinä, minkälaiseen ruutuun kukin pelaaja hankittu. Nuoren joukkueen tueksi on hankittu pääosin kokeneita pelimiehiä, jotka ovat vielä erinomaisessa peli-iässä.

Kruununa Lehterä, joka on ensi kaudellakin yksi Liigan valovoimaisimmista tähdistä. Oma lukunsa on tietysti nuori Aron Kiviharju, josta innokkaimmat odottavat jopa kesän 2024 NHL-varaustilaisuuden ykkösnimeä. 

Ville Peltonen on saanut johtaa rauhassa IFK:n identiteettiä. Viime kaudella turbulenssi oli paikoin hyvinkin voimakas, mutta Tobias Salmelaisen pokka piti ja Peltonen pysyi penkin päässä. Neljäs sija on IFK:lle aina pettymys, mutta syksyn rämpimisen jälkeen sitä voi pitää kohtuullisena kasvojenpesuna.

Peltosen kolmas kausi Nordiksella alkaa. Se on keskimäärin sama aika, jonka uusi projekti vaatii konkretisoituakseen. Onko nyt tiliteon aika? Ainakaan uusille tekosyille ei ole enää tilaa.

Kauteen 2023-24 IFK lähtee joukkueella, jolta ei voida odottaa mitään muuta kuin Suomen mestaruutta. Toki prosessi kulkee usein omia polkujaan, eikä yksikään tarina kulje täysin ennustettavia raiteita pitkin.

Uudet hankinnat puoltavat kuitenkin sitä, että joukkue on nyt rakennettu aikuismaisesti huolella ja kaikki mahdolliset reiät tilkiten. 

Paperilla kaikki näyttää siis hyvältä. Ensi kaudella nähdään, onko IFK kasvanut vihdoinkin menestyäkseen. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös