Ukko Savonmaalta löysi nousujohteisuuden Lappeenrannasta

LIIGA / Haastattelu
Tommi Jokisen kausi on alkanut vahvasti.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
SaiPa oli Hämeenlinnassa pitkään kolmessa sarjapisteessä kiinni. Lopulta Lappeenrantaan oli viemisinä vain yksi. Tommi Jokinen SaiPan kakkosketjun laidalla pelasi hyvän ottelun.

Hämeenlinnaan vierailulle saapunut SaiPa aloitti ottelun vaisusti. Ensimmäinen erä oli pitkälti isäntien hallintaa. Lappeenrantalaiset selvisivät erästä kuitenkin yhdellä takaiskulla. 

Toiseen erään kaukaloon luistelikin täysin erilainen SaiPa. Joukkue vei pelitapahtumia mielin määrin ja kolme pistettä näyttivät päätyvän vääjäämättä vieraiden bussiin. HPK viritti kuitenkin huiman loppukirin ja voitti ottelun lopulta jatkoajalla.

"Tänään oli kyllä aivan paska peli, vaikka yksi maali tehtiinkin" 

− Nihkeä ensimmäinen erä. Pelasimme hyvin 57. minuutille asti, mutta en tiedä mitä sitten tapahtui. Pari huolimatonta tilannetta meiltä, SaiPan Tommi Jokinen pohti ottelun jälkeen.

Ottelun toisessa erässä SaiPan hallinta palkittiin kahdella osumalla. Ensimmäisen runnoi sisään väkisin maalin edestä Janne Tavi. Toisessa oli onnea mukana, sillä Ville Hämäläisen kääntölaukaus kimposi HPK-puolustaja Aleksi Laakson jalasta Juuse Saroksen vartioiman maalin ylänurkkaan.

− Tuollaisia paskamaaleja emme ole tehneet oikein vielä, niin hyvä että saatiin pari sellaistakin. 

Kemiat ovat kohdanneet

Jos SaiPan kaksi ensimmäistä maalia eivät olleet hienoimpien maalien koosteeseen päätyviä osumia, oli vieraiden 3−1-osuma näyttävä sommitelma. Dave McIntyre ja Jokinen sahasivat HPK:n alivoimaneliön rikki. Dave Spina sai laukoa kiekon lähes tyhjään maaliin.

− Ei se täysin etukäteen sovittu kuvio ollut, mutta vähän olimme HPK:n alivoimaa miettineet ja nyt toteutus onnistui.

Ratkaisevassa syötössä Jokisella tuntui olleen silmät selässään. Silmiä ei kuitenkaan tarvittu, sillä kun yhteispeli toimii, ei ketjukavereita aina tarvitse edes nähdä.

− Se oli tieto.

Ketjun yhteispeli on sujunut eikä se Hämeenlinnassakaan huonosti pelannut tappiosta huolimatta. Jokinen itse otti asiaan kuitenkin kriittisemmän kannan.

− Meillä on löytynyt hyvä kemia. Tänään oli kyllä aivan paska peli, vaikka yksi maali tehtiinkin.

Kuka oikeastaan on Tommi Jokinen?

Siilinjärveltä kotoisin oleva 26-vuotias Jokinen kuvailee itse itseään rennosti.

− Perusjantteri, ukko Savonmaalta. Onhan tässä jo tovi tullut pyörittyä joukon jatkona.

Vaikka Jokisesta kasvoikin KalPassa vakiokasvo liigajäille, ei varsinaista läpimurtoa pisteiden valossa kasvattajaseurassa syntynyt. Lappeenrannassakin pelipaikka aukesi kaudeksi 2012-2013 vasta koejan jälkeen.

Viime kaudella Jokinen pisti piste-ennätyksensä uudelle kymmenluvulle. Runkosarjan jälkeen sarakkeissa oli lukemat 10+14.

Nyt siilinjärveläinen on laittanut jälleen isompaa vaihdetta silmään. Kausi on alkanut lähestulkoon piste per peli -tahdissa ja piste-ennätys on menossa rikki komeasti.

− En ole piste-ennätyksiä miettinyt, mutta koko Lappeenrannan aika on ollut kyllä nousujohteista, Jokinen ynnäili.

» Lähetä palautetta toimitukselle