Mielipide

Osakeannin lopputulos määrittelee SaiPan tulevaisuuden

LIIGA / Kolumni

Lähiaikoina kuulemme lisää siitä, mikä on SaiPan seuraava askel, jotta seura pelastuisi vielä. Menneet vuodet ovat ajaneet seuran tilanteeseen, jossa ainoa oikea vaihto on tehdä suuria muutoksia.

Osin suuria muutoksia onkin jo lähdetty hakemaan, sillä Liiga-SaiPa Oy aloitti osakeannin marraskuussa 2023. Tuon annin tuloksia Lappeenrannassa on odotettu hartaasti ja toiveikkaasti, mutta toistaiseksi on kuulunut vain huhupuheita. Hyvä asia huhuissa on totta kai ollut se, että huhut ovat olleet varovaisen positiivisia.

Ennen muutoksista puhumista palanen menneisyyttä.

SaiPan ympärillä on viime vuosina tapahtunut niin sanotusti kaikkea mahdollista – vain ja ainoastaan negatiivisessa mielessä. Seura on lähimenneisyydessä ollut muun muassa oikeudessa epäselvyyksistä valmentajien lomauttamisessa sekä keskiössä isossa kohussa, jossa turkkilaishuijarit olivat onnistuneet viemään seuran entiseltä toimitusjohtajalta ja nykyiseltä osaomistajalta Jussi Markkaselta suuren summan rahaa. 

Lähiviikkoina tästä keväästä voi tulla vielä hyvä, vaikka pelit ovatkin jo päättyneet.

Myös kaukalon puolella otteet ovat olleet yhtä huonoja kuin seuran toimistolla. Tämän myötä nykyisellään hyvin nuhjuinen Kisapuiston jäähalli on kotipeleissä ammottanut tyhjyyttään, minkä myötä seuran kassa on kuihtunut entisestään.

Mutta entä se tulevaisuus sekä suuret muutokset?

SaiPan nykyinen toimitusjohtaja Jani Valkeapää tunnetaan Etelä-Karjalassa toiminnan miehenä. Hänen tietotaitonsa yhdistettynä urheilujohtaja Harri Ahon ammattimaisuuteen olivat ensimmäisiä askelia oikeaan suuntaan.

Suuresta kassavajeesta kärsineen Liiga-SaiPa Oy:n osakeannin tuloksia odoteltiin Lappeenrannassa jo edeltäneellä viikolla kuin kuuta nousevaa, mutta mitään ei kuulunut. Täysin ilmiselvää pitäisi kuitenkin olla, että kun lopputulemasta kuullaan, niin samalla kaikelle kansalle esittäytyvät seuran uudet omistajat.

Mitään mahdollisuutta jatkaa nykyisten omistajien johdolla ei ole, sillä kaiken tämän kaaoksen jälkeen koko seura kaipaa täydellisen uudelleenkäynnistyksen.

Tämän uudelleenkäynnistyksen yhteydessä myös valmennuskolmikolle Ville Hämäläinen, Ethan Goldberg ja Santeri Immonen on vihdoin näytettävä ovea. 

Vanhassa vitsissä sanotaan, että kesä on SaiPan kannattajan parasta aikaa. Kaikkien SaiPan kannattajien puolesta toivoisin, että kevät olisi heidän parasta aikaansa – myös tulevaisuudessa.

Lähiaikoina tästä keväästä voi tulla vielä hyvä, vaikka pelit ovatkin jo päättyneet.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös