Tähtipakki Craig Schira: "On helppoa, kun voittaa"

LIIGA / Haastattelu
Schira on nyt puolustajien pistepörssin toisella sijalla.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Isoja minuutteja HPK:n ykköspakkina ahmiva Craig Schira on päässyt taas omalle tasolle selätettyään loukkaantumisensa. Pelaaminen maistuu, ja kehuja irtoaa myös maagisessa vireessä olevalle Jesse Saariselle.

Toista kauttaan Hämeenlinnassa pelaava Craig Schira on noussut taas omalle tasolleen Liigan kärkipakkien joukkoon. Olkapäävammasta toipuneella Schiralla on nyt 12 pistettä koossa - saman verran kuin kärjessä olevalla yhden maalin enemmän tehneellä Brian Salcidolla.

SaiPa ja Salcido johtivat keskiviikon kamppailua Hämeenlinnassa lähes varsinaisen peliajan loppuun asti. Kolmannen erän lopussa nähtiin kuitenkin Jesse Saarisen show. Schira hehkutti Saarisen virettä keskiviikon ottelun jälkeen.

− On upeaa katsoa Jessen peliä nyt. Hän on hieno pelaaja, liikkuu todella hyvin ja käsittelee kiekkoa taitavasti ahtaassakin tilassa, kanadalainen kuvaili.

− Myös isompi hyökkäysalue toimii hyvin Jesselle. Hänellä on nyt itseluottamus kunnossa.

Schira osaa myös nasevat taklaukset.
Schira osaa myös nasevat taklaukset.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Pitkään pinteessä

Ottelu sai melkein karmean lopputuloksen. Schira ja kumppanit olivat pinteessä hyvän ensimmäisen erän jälkeen.

− SaiPa on aggressiivinen ja intensiivinen joukkue. Se luo jatkuvasti painetta kiekollista pelaajaa kohti. Tilaa ei vain ole.

Tämä esti myös keskiviikkona pitkään HPK:n pelinrakentelua. Kerho on pärjännyt erityisesti puolustajiensa hyvän kiekonliikuttelun ansiosta. SaiPan laadukas peli ei antanut HPK:n käyttää parhaita aseitaan - melkein loppuun asti.

− Meillä on hyvin liikkuvia pakkeja ja kiekollista taitoa. Keskiviikkona se oli erittäin vaikeaa, emmekä käsitelleet kiekkoa tarpeeksi hyvin. Kesti kauan ennen kuin pääsimme vauhtiin ja lopusta tuli todella jännittävä.

Pelaaminen HPK:ssa maistuu.
Pelaaminen HPK:ssa maistuu.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Rinnalle ja ohi

HPK:lle ei riittänyt niukka tappio eikä tasapeli. Karmealta näyttänyt peli kääntyi riemukkaaksi jatkoaikavoitoksi. Schira kuvaili voittomaalia loistavan yhteispelin tuotokseksi.

− Aikaa ei ollut paljon jäljellä, en tiennyt paljonko sekunteja oli. Sain syötettyä kiekon Saariselle, joka toimitti sen loistavasti Tuomas Vänttiselle. Se oli komea maali.

Schiran pelaaminen oli HPK:lta usein tällä kaudella nähty kuvio. Puolustaja uskalsi nousta paikaltaan, koska hyökkäyspäässä Kerhon hyökkääjät osaavat tasapainottaa ja paikata pakkiensa nousuja.

− Hyökkääjät tukevat hyökkäyksiämme hyvin. Meillä on monta rohkeaa nuorta puolustajaa, jotka uskaltavat nousta maalintekotilanteisiin. Voimme ottaa vapauksia, Schira kuvaili.

HPK:ssa on nyt hauskaa pelata. Henkilökohtaisella tasolla peli kulkee kuten koko joukkueella.

− On helppoa, kun voittaa, totesi Schira ytimekkäästi.

Lisäiloa tuottaa toimiva ylivoima, joka on muuttunut viime kauden tuskallisesta tarpomisesta Liigan kärkitasolle ja vahvuudeksi. Tuolloin HPK joskus menetti otteensa ylivoimapelin surkeuden takia - pelattuaan ensin hyvää peliä tasakentällisin. Hyväntuulinen Schira nauroi viime kauden ylivoimapelin vaikeuksille.

− Joo, toimiva ylivoima voi olla ratkaiseva tekijä. Niin kävi tänäänkin. Viime kaudella se oli todella tuskallista. Vastustaja oli tuolloin yleensä lähempänä maalintekoa, Schira muisteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle