SaiPan uusi johto purki Ville Hämäläisen sopimuksen ja hankki vahvistukseksi Norjan maajoukkuehyökkääjän

LIIGA / Uutinen
Ville Hämäläinen ei jatka valmentamista Lappeenrannassa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
SaiPa on purkanut päävalmentaja Ville Hämäläisen sopimuksen, sillä urheilullinen menestys ei täyttänyt asetettuja tavoitteita. Samalla seura ilmoitti uudesta pelaajahankinnasta, kun Norjan maajoukkuehyökkääjä Viktor Granholm saapuu SaiPaan kaskivuotisella sopimuksella

SaiPan urheilujohto ja uusi seurajohto ovat yhdessä tehneet päätöksen siitä, että päävalmentaja Ville Hämäläinen vapautetaan tehtävistään. Hänelle kuitenkin tarjotaan muita työtehtäviä organisaation sisällä.

Hämäläisen lisäksi myös apuvalmentaja Ethan Goldbergin sopimus päättyy. Syynä sopimusten purkuun on urheilullinen menestys, joka ei ole täyttänyt asetettuja tavoitteita. Uutta päävalmentajaa ei ole vielä palkattu, vaan rekrytointiprosessi on vasta aloitettu.

Seura ilmoitti samalla pelaajasopimuksista. Lee Lapidin optio tulevalle kaudelle on käytetty, minkä lisäksi SaiPa on solminut kaksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Viktor Granholmin kanssa. 26-vuotias hyökkääjä on Norjan pääsarjajoukkue Frisk Askersin kasvatti.

Urallaan Granholm on pelannut perinneseuran riveissä 312 ottelua tehoin 98+60=158. Kaudella 2022–23 hyökkääjä edusti IceHL-sarjassa itävaltalaista Graz99ersia ja päättynyt kausi kului Östersunds IK:n riveissä HockeyAllsvenskanissa. Kauden 49 ottelua tuotti 28 (14+14) tehopistettä.

– Viktor tunnetaan erittäin taitavana rightin laukojana, joka tuo mukanaan erilaista hyökkäysosaamista. Hän on jo kokenut pelaaja, joka on ehdottomasti urallaan menossa vielä kohti parhaita pelivuosia. Hienoa nähdä Viktor pukemassa SaiPan pelipaita ylleen ensi kaudella, Liiga-SaiPan urheilujohtaja Harri Aho kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle