Rautakorpi ylisti jääkiekon juhlaa − "Urheilu on voittamista ja häviämistä"

LIIGA / Haastattelu
Rautakorven Tappara jäi jälleen hopealle.
Kuva © Jarno Hietanen

Kärppien puolustaja Aleksi Mäkelä teki kuudennen kamppailun ainoan maalin kolmannessa erässä, ja osuma jäi lopulta mestaruuden ratkaisseeksi. Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi kertasi sarjan tapahtumia.

− Pieni kiekonmenetys tuli, ja lähdimme siinä vähän liian nopeasti kohti hyökkäysaluetta. Vastaavanlaisia tontteja oli meilläkin. Pienestä nämä ovat kiinni, harmitteli Tappara-luotsi median tentattavana.

Rautakorvella on pitkä historia Tapparan menestysvalmentajana. Mestaruudet Tampereelle 2010-luvulla tulivat kuitenkin Jussi Tapolan luotsaamana. Rautakorpi oli kolmesti peräkkäin hopealla, nyt neljännen kerran.

Kokenut valmentaja ei kuitenkaan ollut allapäin, vaan iloitsi urheilujuhlan keskellä.

− Vaikka osa puheista on negatiivista, niin tätä yleisöä kun täällä katsoo, niin onhan tämä iso juttu, Rautakorpi tunnelmoi molempien joukkueiden kannattajien laulaessa omilleen vielä pitkään mitalienjaon jälkeenkin.

Rautakorpi, jos kuka tietää, kuinka Liigan huippujoukkueita koulitaan. Hän on tehnyt yhteistyötä lukuisten eri ihmisten kanssa − niin pelaajien kuin toimihenkilöidenkin.

− Tämä on vaativaa hommaa, ja aina on löydettävä joukkueesta uusia asioita. Eivät nämä itsestään tule. Taustalla tehdään kovaa duunia, ja aina täytyy tehdä asiat vähän paremmin. Emme tehneet tällä kertaa, sillä yksi joukkue oli meitä parempi.

Rautakorpi antoi tunnustusta vastustajalle, ja jakoi kiitosta niin tamperelaisten kuin oululaistenkin kannattajien suuntaan.

− Paljon voi jossitella, sillä Oulussakin oli yksi jatkoaikapeli. Urheilu on kuitenkin tällaista − voittamista ja häviämistä. Näin ylös päästessään on oltava ylpeä koko jutusta. Fiilis tämän yleisön edessä on mahtava, Rautakorpi päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös