Pudotuspelien arvokkaimpana palkittu Junttila: "Ei tähän voittamiseen ikinä totu"

LIIGA / Haastattelu
Junttila oli Kärppien hyökkäyksessä iso tekijä.
Kuva © Jarno Hietanen

Kaksi kertaa aikaisemminkin Kärppien riveissä Kanada-maljaa nostellut Julius Junttila oli mestaruuden ratkettua onnellinen mies. 

− Loistavalta tuntuu, ei tähän voittamiseen ikinä totu, on mahtavat fiilikset.

Junttilalle kausi oli menestys myös henkilökohtaisella tasolla. Liiga-uran tehokkaimman runkosarjan jatkoksi hyökkääjä nappasi pudotuspelien pistepörssin kärkisijan ja ratkaisupelien arvokkaimman pelaajan Jari Kurri -palkinnon. Junttila ei osannut vielä iloita henkilökohtaisesta tunnustuksestaan suuremmin.

− Ei sillä nyt tällä hetkellä ole niin merkitystä, kun tuota kannua juhlimme, mutta varmasti jossain kohtaa kauden jälkeen sitä on kiva miettiä. Kivahan tuollainen tunnustus on saada.

Isossa kuvassa Kärppien menestys oli pieni yllätys, sillä oululaisia ei povattu ennen kautta aivan kärkisijoille. Oululaiset kuitenkin jyräsivät runkosarjan voittoon ja lopulta aina mestariksi asti. Erityisesti ensimmäistä kauttaan Kärppien päävalmentajana toiminut Mikko Manner keräsi Junttilan kehut.

− Ei meitä kauhean korkealle ollut ennakoitu ennen kautta. Meillä oli loistava joukkuehenki ja kova luotto omaan tekemiseen. Manner teki meille loistavan pelitavan, joka ehkä alkuun vähän yllätti vastustajat. Sen avulla pääsimme runkosarjan voittoon, mikä oli tärkeää, että saimme kotiedun. Pudotuspeleissä sitten jouduimme vähän muokkaamaankin omaa pelaamistamme vastustajan mukaan.

Kiekkojännärien kevät ei tunnetusti vielä tähän pääty, sillä myös osa finalistijoukkueiden pelaajista jatkanee pelejään MM-kisoissa. Spekulaatioissa pyörinyt Junttila ei osannut vielä sanoa omasta osallistumisestaan.

− En ole vielä asialle antanut mietteitä. Juhlitaan tässä ensin, ja katsotaan mitä tapahtuu.

Parin aikaisemman mestaruuden koulima Junttila on lähes veteraani jo pokaalin juhlimisessakin, joten odotukset seuraavina päivinä Oulun valtaavalle mestaruushumulle olivat korkealla.

− Toivottavasti tänään illalla, kun tulemme koneella, niin on hyvät juhlat. Parilla edellisellä kerralla on ollut hyvät bileet, joten pidetäänhän siitä kiinni, heitti hyökkääjä haasteen kannattajille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös