Porilaiset valtasivat jokerikopin - "Pakkohan tuota Mäksää on auttaa"

KHL / Haastattelu
Pekka Jormakka on valmis kotiotteluihin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit on aloittanut KHL-kautensa kuudella vierasottelulla. Nyt helsinkiläisjoukkue odottaa jo innolla kotiavausta Avangard Omskia vastaan, mutta sitä ennen edessä on vielä yksi vierashaaste. Hyökkääjä Pekka Jormakka on täynnä tarmoa.

Vierasotteluiden lisäksi Jokerit on myös harjoitellut alkukauden Hartwall Arenan harjoitushallin puolella. Maanantaina joukkue pääsi ensimmäistä kertaa kotiareenansa pääkaukaloon. Ennen ensi lauantain odotettua kotiavausta Jokerit matkaa vielä tiistaiksi Riian Dinamon vieraaksi.

– Tuli kyllä hyvä fiilis, kun pääsimme vihdoin tänne yläkerran puolelle harjoittelemaan. Mieleen tuli paljon hyviä muistoja viime kauden tunnelmasta. Saimme tästä kipinää, ja lauantaina pääsemme vihdoin pelaamaankin täällä. Käydään sitä ennen hakemassa kolme pinnaa Riiasta, jokerilaituri Pekka Jormakka kertoi Jokereiden tiedotteessa.

Jokereiden alkukausi on ollut haastava, sen myöntää Jormakkakin. Helsinkiläiset ovat olleet paikoin alakynnessä vahvoja kotijoukkueita vastaan. Jormakan mukaan kolme vierasvoittoa ei ole lainkaan huono saldo, mutta parannettavaa on runsaasti.

– Aika raapimisvoittojahan ne ovat olleet. Montaa maalia ei ole meillekään mennyt, että puolustus on ihan kuosissa. Kyllä kotijoukkueen pitääkin viedä peliä. Se olisi vähän erikoistakin, jos vierasjoukkue veisi koko ajan, Jormakka tuumi.

Viime kauden KHL-runkosarjassa 12 maalia ja 30 tehopistettä iskeneellä Jormakalla on iso tulosvastuu Jokereiden ylivoimaviisikossa. Moni kauden ensimmäisistä otteluista olisi voinut ratketa Jokereiden eduksi erikoistilanteissa.

– Ylivoimassa on vielä vähän haku päällä. Vaikka olemmekin ammattilaisia, meillä on niin paljon uusia jätkiä, ettei tämä kaikki käy ihan vain sormia napsauttamalla. Pelimme löytyy aivan varmasti. Joillakin se vie vähän vähemmän aikaa, joillakin vähän enemmän aikaa, Jormakka pohti.

Keskiviikkona 26 vuotta täyttävä Jormakka on JYP-kasvatti ja pelaa toista kauttaan Jokereissa. Positiivisuudestaan tunnettuna joukkuetoverina Jormakka yrittää parhaansa mukaan puhaltaa porukkaan jokerihenkeä ja auttaa kopissa alakynteen jäänyttä helsinkiläisväestöä.

– Paljonhan täällä on noita porilaisia. Vaikken itsekään ole Helsingistä, niin täytyy ainakin tuota Mäksää (jokerikasvatti Tomi Mäki) auttaa, kun hän taistelee tuulimyllyjä vastaan, Jormakka päätti hymyssä suin.

Jokereiden ja Riian Dinamon välinen ottelu pelataan tiistaina 13.9. kello 19.30. Lauantain 17.9. kotiottelu Avangard Omskia vastaan alkaa kello 16.00.

» Lähetä palautetta toimitukselle