Latvian kapteeni turhautunut tappiosta - "Meillä oli tilanne hallussa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Latvian Daugavins harmitteli johtoaseman menettämistä.
Kuva © Getty Images
Latvian kapteeni Kaspars Daugavins ei peitellyt turhautumistaan tappiosta Yhdysvaltoja vastaan, mutta ei myöskään unohtanut kahta viimeistä lohkon ottelua. Suorasta tappiosta huolimatta Latvialla on hyvät mahdollisuudet jatkopeleihin.

Latvia pääsi Yhdysvallat-ottelussa kahdesti kahden maalin karkumatkalle, mutta Atlantin takainen maa nappasi Latvian kiinni, ja lopulta taisteli tiensä ohi.

− Meillä oli tilanne hallussa toiseen erään saakka. Puolivälin jälkeen aloimme tekemään virheitä, ja Yhdysvallat sai siitä henkisen yliotteen meistä. Oli vaikeaa olla kokoajan puolustusasemissa, murahti kapteeni Kaspars Daugavins.

Latvian parhaimpana aseena MM-kisoissa oli tehokas ylivoima. Ruotsin tukahdutettua Latvian erikoistilannepelaamisen Bob Hartleyn suojatit onnistuivat neljästä ylivoimastaan kerran Yhdysvaltoja vastaan.

− Meidän pitää saada ylivoimakuvioomme enemmän liikettä. Jonkun täytyy siinä ottaa liiderin paikka. Ennen kaikkea lisää laukauksia. Emme selvästikään lauo tarpeeksi.

Daugavins jakaa syytä huononlaiselle pelaamiselle myös pelikentälle.

− Kaikki tietävät, että jää on aika huono täällä. Ei ole helppoa saada hienoja kuvioita ja syöttöjä aikaiseksi, kun jää on tuossa kunnossa. Pitää olla tarkkana syöttöjen kanssa peritoten siniviivaa kohti, sillä kiekko voi ottaa pomppua ihan koska vaan.

− Mutta se nyt ei ole mikään tekosyy. Vastustajallakin on sama tilanne, Daugavins lisäsi.

Latvia valmistautuu seuraavaksi kohtaamaan Venäjän maanantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle