Mielipide

Säteri nousussa, Korpisalo ei

MAAJOUKKUE / Kolumni
NHL:ssä kakkosmaalivahtina pelaava Joonas Korpisalo sai tilaisuutensa Leijonien ykkösmaalivahtina. Nuorukainen ei kuitenkaan onnistunut näytönpaikassaan vaan menetti tonttinsa Harri Säterille, jonka ura saattaa kääntyä hyvien MM-kisojen myötä uuteen nousuun.

Seurajoukkueessaan Joonas Korpisalon rooli on yksiselitteisesti kakkosmaalivahti. Peliaikaa kertyy Sergei Bobrovskin varjossa niukasti. Kaksi kautta Pohjois-Amerikassa pelannut Korpisalo sai MM-kisoissa kaipaamansa mahdollisuuden ykköstorjujana.

Pelit eivät kuitenkaan sujuneet toivotulla tasolla. Korpisalo ei saanut leijonapuolustukselta riittävää tukea, mutta ei myöskään ollut samanlainen luotettava torjuja kuin valmistavissa EHT-otteluissa.

Leijonien ykkösmaalivahti on vastuullinen ja vaativa rooli, eikä Korpisalo tehtävässään onnistunut.

Leijonien ykkösmaalivahti on vastuullinen ja vaativa rooli, eikä Korpisalo tehtävässään onnistunut.

Korpisalon sopimus Columbus Blue Jacketsin kanssa on katkolla, mutta kehno MM-turnaus ei ole NHL:ssä hyvä neuvotteluvaltti. 23-vuotias torjuja on Pohjois-Amerikassa osoittanut tasonsa ja löytää todennäköisesti työnantajan, mutta nykyisessä seurassa tie ykkösmaalivahdiksi on tukossa, eikä näyttöjä ole juuri muiden joukkueiden suuntaan.

Korpisalo on vielä nuori, ja ura Pohjois-Amerikassa on vasta alkamassa, mutta seuraavaa näyttöpaikkaa ei ole varaa hukata tai se voi jäädä viimeiseksi.

MM-kisat kakkosmaalivahtina aloittanut Harri Säteri sen sijaan näytti, kuinka kasvetaan isoon rooliin ja hyödynnetään annettu mahdollisuus. 27-vuotias KHL-maalivahti pelasi ensimmäiset MM-kisansa, mutta nousi erityisesti Sveitsiä ja Yhdysvaltoja vastaan isoon rooliin.

Kolme edellistä kautta Vitjazissa pelanneella Säterillä on sopimus katkolla, ja alla on vahvoja esityksiä MM-kisoissa. Kokemusta Pohjois-Amerikasta on ennestään kolmen kauden verran, mutta NHL jäi San Jose Sharksin varaukselta kokematta vuosikymmenen alussa.

27-vuotias Säteri on nyt kokeneempi ja osoittanut tasonsa KHL:n lisäksi MM-tasollakin. NHL-seurat ovat viime vuosina hakeneet aktiivisesti vahvistuksia KHL:stä, ja Säteri voisi olla toimiva vaihtoehto esimerkiksi nuorelle ykkösmaalivahdille kirittäjäksi.

Tulevasta määränpäästä riippumatta Säterillä on mielenkiintoiset asetelmat sopimusneuvotteluihin. Nollapeli MM-kisojen puolivälierässä Yhdysvaltoja vastaan on vahva meriitti mihin tahansa suuntaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle