Copp Yhdysvaltojen noususta - "Se vie meidät pitkälle tässä turnauksessa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Copp vastasi voittomaalista Latviaa vastaan.
Yhdysvallat teki jälleen nousun takaa-ajoasemasta voittoon, kun Latvia kaatui lopulta lukemin 5-3. Voittomaalista vastannut Andrew Copp sai hyvän alustuksen maanmieheltään ja seuratoveriltaan, maalivahti Connor Hellebuyckilta.

− Emme aloittaneet kovinkaan hyvin. Latvia oli latautunut hyvin meitä vastaan, ja oli kiipelissä erityisesti ensimmäinen erä. Tarvitsimme enemmän taisteluilmettä, ja kiekollisia otteita, Andrew Copp kommentoi.

− Valtava määrä muutoksia täytyi tehdä monimuotoisesti, mutta pääsimme toisessa erässä mukaan. Kolmas kaksikymppinen taistelimme kovaa vastaan, ja voitto oli elintärkeä monimuotoisuutemme kannalta.

Ei ollut Yhdysvaltojen ensimmäinen kerta, kun joukkue nousee tappioasemasta voittoon tässä turnauksessa. Ruotsia vastaan ajojahti uusiutui kolmesti, ja nyt Latvia otti kahdesti kahden maalin etumatkan.

− Uskon että joukkueemme yhtenäisyys ja yhteisöllisyys ovat avaintekijöitä nousuihimme. Kaikki ovat kiekkoilleet toistensa kanssa ennenkin samassa joukkueessa. Pukukopissa on meillä hyvä tunnelma, ja ryhmähenki varmasti auttaa meitä selättämään nämä vastoinkäymiset.

− Meillä on henkisesti vahvoja pelaajia. Tiedämme miten hyviä me olemme, ja tiedämme että pystymme tekemään tämän ketä tahansa vastaan. Vaikka tänäänkin olimme tappiolla 2-0 ja 3-1, se itseluottamus omaan ja joukkueen pelaamiseen vie meidät tässä turnauksessa pitkälle, tuumi Winnipeg Jetsin työmyyrä.

Yhdysvallat kohtaa seuraavaksi Slovakian sunnuntaina, ja joukkue viimeinen lohkon ottelu on tiistaina Venäjää vastaan.