Jatkoajan kisatiimin tähdistökentällinen − kovimmista kovimmat ansaitsivat paikkansa

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Lundqvistin veljekset olivat Tre Kronorin kantavia voimia.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
MM-kisat päättyivät ruotsalaisjuhliin, kun mestaruuspokaali nousi Joel Lundqvistin käsivarsille. Jatkoajan MM-kisatiimi teki valintansa koko MM-kisojen parhaista pelaajista tähdistökentällisen muodossa.

Jatkoajan MM-kisatiimi valitsi sunnuntaina päättyneistä MM-kisoista oman tähdistökentällisensä. Valintaperusteina olivat muun muassa merkitys omalle joukkueelle, tehokkaat otteet sekä käänteentekevyys koko turnausta silmällä pitäen.

MM-kisoissa paikalla olleet toimittajat Lassi Seppä, Miska Miettinen ja Herkko Hanhikoski sekä kuvaaja Emil Hansson päätyivät valinnoissaan seuraavaan kuusikkoon:

Maalivahti

Henrik Lundqvist, Ruotsi

"Kuningas Henrik" saapui Tre Kronorin maalille ja oli tulonsa jälkeen kuin muuri. Lundqvist johdatti Ruotsin maailmanmestaruuteen tavalla, joka hakee vertaistaan. Suuri pelaaja voitti ensimmäisen MM-kultansa ja ansaitsee paikan tähdistökentällisessä.

Puolustajat

Michael Matheson, Kanada

Florida Panthersissa pelaava puolustaja pääsi tekemään hyvää tulosta parrasvalojen loisteen ulkopuolellla. Matheson iski kanadalaispuolustajista jaetulla sijalla parhaat tehopisteet (1+6), ja oli tehotilastossa joukkueen ehdottominta kärkeä merkinnällä +8.

Ei näkynyt kentällä juurikaan, mutta se kertoo myös siitä, että 23-vuotias pelimies onnistui pelaamaan virheettömät kisat. Suoritus ansaitsee paikan tähdistökentällisessä.

Matheson pelasi hyvät kisat.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Colton Parayko, Kanada

Tuli joukkueeseen hotellipainissa loukkaantuneen Tyson Barrien korvaajaksi. Hieman nimettömämpi puolustajakolossi teki itsensä tunnetuksi hurjalla lämärillään ja painavilla taklauksillaan. Kuuteen otteluun tehot 3+4 ovat puolustajalta äärettömän kova suoritus.

Hyökkääjät

William Nylander, Ruotsi

Huikea kausi NHL:ssä päättyi makeasti pudotuspelipaikkaan. Kisojen arvokkain pelaaja, jolle ripustettiin lopulta kultamitalikin kaulaan. Turnaustehot 7+7 yhteensä kymmenenessä ottelussa enteilevät kirkasta ja menestyksekästä tulevaisuutta.

Nikita Kutšerov, Venäjä

NHL:n parhaimpiin hyökkääjiin kuuluva venäläinen osoitti maajoukkueessa olevansa todellinen joukkuepelaaja. Ei sortunut turnauksessa sooloiluun, vaan oli muiden kärkimiesten tavoin osa yhtenäistä joukkuetta.

Kutšerovin ja Venäjän turnaus päättyi pronssijuhliin.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Supertähtien joukkueesta Kutšerovin panos nousi ohi pistepörssin kärkinimen Artemi Panarinin siitä syystä, että Kutšerov teki enemmän maaleja ja oli tärkeilllä hetkillä kantavia voimia pronssille yltäneen Venäjän riveissä.

Nathan MacKinnon, Kanada

MacKinnon oli tasaisen hyökkäyskaluston kirkkain helmi, joka nousi esiin parhaiten tiukoissa paikoissa. Finaalissa hyökkääjä alusti taidokkaasti Kanadan tasoitusmaalin, jonka Ryan O'Reilly runttasi sisään maalinedustalta.

Kymmenessä ottelussa tehdyt tehot 6+9=15 oikeuttivat pistepörssin kolmanteen tilaan ja ehdottomaan paikkaan kisojen parhaiden joukossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle