KalPalle jäi kaudesta käteen vahva usko tulevaan - "Kasvutarina on aika iso"

LIIGA / Haastattelu
Kapanen näki KalPassa kaudessa paljon positiivista.
KalPan kausi tuli päätökseensä torstai-iltana, kun Tappara vei sarjan kuudennen kohtaamisen 4–3-lukemin ja koko sarjan voitoin 4–2. Kuopiolaiskäskijä Sami Kapanen näki joukkueensa kauden isona kasvutarinana ja oli iloinen nuorten pelaajien esiinmarssista.

Tappara karkasi torstaina kahden maalin karkumatkalle jo ensimmäisen kolmen minuutin aikana ja näytti menevän jo menojaan. KalPa kuitenkin vielä päätöserässä järjesti kirin ja nousi maalin päähän, mutta joutui taipumaan 4–3-lukemin. KalPa-luotsi Sami Kapanen totesi ottelun kuvanneen hieman koko kuopiolaisjoukkueen kautta.

− Tänään kiekko pomppi kaverille, mutta kyllä he aika paljon asioita ovat tehneet oikeinkin, että kerta toisensa jälkeen voittavat. Me olimme lähellä ja saimme pomppuja, mutta emme saaneet kiekkoa maaliin, Kapanen summasi.

− Ehkä se jollain tavalla kuvailee myös tätä kautta, että niinkin vahvasti kuin me pelasimme, niin kyllä me koko ajan olemme vähän tuskailleet sen maalinteon kanssa. Sitten tulee tuollainen laadukas veskari vastaan, niin kyllä me aika paljon tarvitsimme maalipaikkoja, että saimme maaleja. Lähellä ei riitä ja sitä me lähdemme työstämään ensi kautta varten.

Kapanen näki puolivälieräsarjassa paljon samaa kuin viime kevään finaalisarjassa, jossa joukkueet kohtasivat. KalPan joukkue oli kuitenkin hyvin erilainen kuin viime keväänä ja Kapasen mukaan tässä sarjassa tehtiin myös työtä tulevaisuutta varten.

− Aika paljon oli samaa kuin viime vuonna: kaksi samaa organisaatiota, sama lopputulema ja sama tunnelma. Kyllähän me olimme aika erilaisella joukkueella liikenteessä. En ota viime vuodelta mitään pois, mutta nyt loimme tietyllä tapaa uskoa tulevaan, Kapanen totesi.

− Tuolla oli 18-19-vuotiaita poikia aika laajalla rintamalla isoissa rooleissa hakemassa tasoitusmaalia viimeisellä viidellä minuutilla. Sellainen pelirohkeus ja ääretön itsetunto on tulevaisuutta.

Tehokkuutta lisää tulevalle kaudelle

Kuopiolaisryhmän kausi oli kokonaisuudessaan monivaiheinen. Joukkue oli alkusyksystä sarjan hännillä, mutta pikkuhiljaa parantaen se nousi yhdeksi kevään kuumimmista joukkueista. 

− Olihan usko tietysti koetuksella, mutta ei se missään vaiheessa loppunut. Kotipelithän meiltä alkukaudestakin sujui, mutta vieraspelaaminen oli karmeaa. Jos voitat ensimmäisestä 10 vieraspelistä yhden ja häviät yhdeksän putkeen, niin silloin tuloksen teko on haastavaa, pohti Kapanen.

− Ensimmäisen Jyväskylän vieraspelin voiton jälkeen suunta muuttui. Viimeiset 40 peliä me pelasimme top3-pistekeskiarvolla ja viimeiset 20 peliä olimme keulilla. Kyllä se kasvutarina on aika iso.

Kapanen nosti esiin myös muutamia pelaajia, joissa kasvutarina näkyi. 

− Kyllähän siellä aika tunnerikasta kautta moni veti. Kai Kantola mätti CHL:ssä kiekkoa pussiin ja sitten tuli polvivamma, jonka jälkeen tatsi oli kadoksissa. Keväällä hän palasi vahvaan rooliin ja mielestäni hänen kevät on sellainen, joka on helppo ottaa mukaan ensi kauteen ja lähteä rakentamaan hyvää kokonaisuutta, Kapanen kertoi.

Joni Ikonen ei jouluun mennessä montaa maalia tehnyt, mutta sen jälkeen pelasi todella hyvin. Eetu Luostariselle oli iso pettymys pudota nuorten kisajoukkueesta ja sen jälkeen kävi pelaamaan ihan erilaisella tunteella kuin oli alkukaudesta pelannut. Ja nyt puhutaan pelaajista, jotka ovat mahdollisesti maajoukkueleirityksissä, että kasvutarinat ovat aika isoja.

Kapanen oli pääosin tyytyväinen siihen, miten KalPa Tapparaa vastaan ottelusarjassa pelasi ja se vahvisti hänen näkemystään siitä, että nykyisellä pelitavalla KalPa pärjää tulevaisuudessakin. Kehityskohdan kuopiolaisluotsi näki hyökkäyspään tehokkuudessa.

− Jos puhutaan, että joku on vanhan liiton joukkue, kurinalainen ja puolustava, kuten Tappara, ja me pystyimme ne pistämään aika siltaan. Lähtökohtaisesti meidän maalintekokykymme ei ollut sillä tasolla, mitä uskon sen olevan ensi kaudella ja sitä kautta me olemme tulivoimaisempi joukkue.

− Me saamme kesän aikana kaukaloa pari metriä kapeammaksi, niin me pääsemme pelaamaan kotona samalla tavalla kuin pelasimme Tampereella. Me pelasimme tässä ottelusarjassa tietyllä tapaa parempaa kiekkoa Tampereella vähän pienemmässä kaukalossa, jossa on helpompi paineistaa, olla aktiivinen ja saada riistoja, jonka kautta luomme hyökkäystä.

» Lähetä palautetta toimitukselle