Mestari-IPK:lle ensimmäiset sopimukset, TUTO nappasi Ketterässä tehoilleen Ronkaisen ja Hokki latvialaissentterin

MESTIS / Uutinen
Miku Ronkainen kiekkoilee ensi kaudella TUTOn paidassa.
Mestis-joukkueiden rosterit ensi kaudelle rakentuvat pala palalta. Mestarijoukkue IPK julkisti ensimmäiset viisi sopimusta ensi kaudelle. TUTO teki kovia kiinnityksiä kilpailijaseuroista ja Hokki puolestaan kiinnitti Mestis-yleisölle Zemgalesta tutun Artūrs Homjakovsin.

TUTO aloitti tulevan kauden rakentamisen kahden jatkajan ja neljän uuden pelaajan sopimuksilla. Turkulaisryhmä sai varsinkin hyökkäyspäähänsä nimekkäitä vahvistuksia, kun viime kaudella Ketterässä tehoillut Miku Ronkainen, kokenut Samu Markkula ja Hermeksen luottohyökkääjä Juha Rautiainen siirtyivät turkulaisryhmään. Puolustukseensa TUTO sai Kiekko-Vantaassa kiekkoilleen Oliver Tuhkasen.

Jatkosopimukset turkulaismiehistöön tekivät puolestaan puolustaja Jesse Vuorela sekä hyökkääjä Karri Forsblom.

Ronkainen oli Ketterän paras pistemies ja sijoittui Mestiksen pistepörssissä kolmanneksi tehoilla 26+30. 26-vuotiaalla laitahyökkääjällä on Mestis-kokemusta myös FPS:n paidasta.

Kooveessa viime kauden kiekkoilleella Markkulalla, 30, on puolestaan yli 450 ottelun kokemus Mestiksestä ja tehokkaimmalla kaudellaan Hermeksessä 2017−18 hän teki peräti 63 tehopistettä. Päättyneellä kaudella Markkula iski 38 otteluun 25 tehopistettä.

Rautiainen edusti Hermestä neljän viime kauden ajan ja toimi kahdella edelliskaudella myös kokkolalaisjoukkueen varakapteenina. Päättyneellä kaudella 24-vuotias keskushyökkääjä kokosi 45 ottelussa tehot 7+22.

Tuhkanen pelasi kolmen edelliskauden aikana 119 ottelua Kiekko-Vantaan takalinjoilla. Viime kaudella 22-vuotias puolustaja pelasi uransa tehokkaimmaan kauden, kun 48 ottelussa syntyivät pisteet 10+13.

Hermes solmi jatkosopimuksen hyökkääjä Arttu Heikkilän kanssa. Nurmeksestä lähtöisin oleva, mutta U16-ikäisestä saakka kokkolalaisseuraa edustanut Heikkilä teki runkosarjassa 45 ottelussa tehot 7+3. Pudotuspeleissä 10 ottelua tuottivat kolme maalia ja yhden maalisyötön.

IPK julkaisi jatkosopimuksia ja kaksi uutta pelaajasopimusta

Hallitseva Mestis-mestari IPK julkaisi ensimmäiset pelaajasopimuksensa tulevaa kautta silmällä pitäen. Joukkueen runkopelaajiksi menneellä kaudella nousseet Oskari Mikkonen, Pekka Suhonen ja Veikka Halonen jatkavat kaikki IPK:n väreissä myös kaudella 2024−25.

Raamikas Mikkonen aloittaa jo kolmannen täyden kautensa IPK:n puolustuksessa. Uhrautuvasta pelityylistään tunnettu puolustaja pelasi kuluneella kaudella kaikki runkosarjaottelut pistein 2+10 ja on löytänyt tiensä Ylä-Savon kiekkojännäreiden sydämiin.

− Mikkonen on joukkueen luottosoturi. Hän osaa pakin tärkeimmän taidon, puolustuspelitaidon. Alivoimalla hän on sarjan eliittiä. Mikkonen on iso ja tärkeä palanen ensi kauden joukkueeseen, toteaa IPK:n tuore päävalmentaja Simo Karjalainen seuran tiedotteessa.

Hyökkääjä Halonen pelasi kuluneella kaudella Mikkosen tapaan 48 runkosarjaottelua ja saalisti niissä tehopisteet 11+26. Loukkaantuminen pilasi Halosen pudotuspelit, mutta jatkosopimuksen solminut vauhtikone on noussut kahden edelliskauden aikana IPK:n runkopelaajien joukkoon.

Päävalmentaja Karjalainen kertoo seuran tiedotteessa, että Halosen vahvuudet löytyvät nimenomaan hyökkäyspelistä. Hän luottaa myös Halosen mahdollisuuksiin kehittyä pelaajana ja nousta sarjan parhaiden maalintekijöiden joukkoon.

Kolmas nyt julkaistu jatkaja edelliskauden mestaruusjoukkueesta on Suhonen. Hyökkääjä aloittaa jo neljännen kautensa IPK:ssa ja pelasi vaikean loukkaantumisen jälkeen uransa tehokkaimman Mestis-runkosarjan tehoin 13+18.

− Erittäin hieno juttu, että Suhonen jatkaa IPK:ssa. Hän pelasi mielestäni pudotuspeleissä uransa parasta lätkää, tekee voittavia pelitekoja ja muusta viisikosta paremman, kertoo Karjalainen Suhosen merkityksestä joukkueelle.

Uusina pelaajina IPK:n joukkueeseen saapuvat Miska Hattunen ja Anton Sikorski. Kuopiolaislähtöinen Hattunen on edustanut kolme edelliskautta Joensuun Kiekko-Poikia ja toimi menneellä kaudella joukkueen kapteenina. Hyökkääjä latoi kuluneella kaudella omat Mestis-runkosarjan ennätyspisteensä 14+20.

Sikorski tuulettelee jatkossa karhupaidassa.

Sikorski puolestaan saapuu Iisalmeen kolmen RoKi:ssa pelatun Mestis-kauden jälkeen. Ylitorniolta lähtöisin oleva ja Oulun Kärpissä juniorivuotensa pelannut hyökkääjä pelasi viime kaudella Mestiksessä 43 runkosarjaottelua tehoin 5+9. Pudotuspelisarjassa IPK:ta vastaan hän saalisti tehopisteet 2+2.

− Hattunen on noussut askel kerrallaan hyväksi Mestis-sentteriksi. Hän on monikäyttöinen pelaaja, joka tekee asiat aina joukkue edellä. Viime kausi osoitti, että potentiaalia tuloksen tekemiseen löytyy. Uskon, että IPK:ssa hän pystyy ottamaan vielä seuraavan stepin pelaajana.

− Sikorskista saamme pelitaitavan ja fiksun sentterin. Uskon, että IPK ympäristönä auttaa häntä olemaan paras versio itsestään ja sitä kautta nousemaan sarjan kärkisenttereiden joukkoon, päävalmentaja Karjalainen kertoo IPK:n uusista pelaajista.

Hokki nappasi Zemgalessa tehoilleen Homjakovsin

Kajaanin Hokin hyökkäyskalusto saa vahvistuksen Latviasta, kun keskushyökkääjä Artūrs Homjakovs siirtyy Kajaaniin. 25-vuotias sentteri pelasi kaksi edellistä kautta Zemgalessa, joka pelasi kaudella 2022−2023 Latvian pääsarjan lisäksi Mestistä.

Mestiksessä Homjakovs oli Zemgalen paras pistemies iskettyään 48 ottelussa tehot 14+23=37. Päättyneellä kaudella hyökkääjä teki Latvian pääsarjassa 25 ottelussa pisteet 5+26=31 ja pudotuspeleissä lisäksi yhdeksässä ottelussa kuusi syöttöpistettä.

Homjakovs on pelannut aikaisemmin yhden kauden kotimaansa ulkopuolella. Hyökkääjä kiekkoili kauden 2021−2022 Kiirunassa Ruotsin HockeyEttanissa. Latvian ikäkausimaajoukkueet läpi pelanneella sentterillä on vyöllään myös seitsemän aikuisten maaottelua.

– Mestis sarjana on Homjakovsille jo tuttu, kun Zemgale toissa kaudella pelasi sarjassa, ja hän on ollut joukkueen tärkeimpiä pelaajia viimeisten kausien aikana. Saamme hänestä erittäin luotettavan ja ratkaisukykyisen kahden suunnan sentterin. Hän saapuu Kajaaniin omaten kokemusta kovasta vaatimustasosta ja työmoraalista, kerrotaan Hokin tiedotteessa.

Lisäksi Hokki solmi jatkosopimuksen viime kaudella seuran U20-joukkueesta edustukseen murtautuneen Aleksi Pellikan kanssa. KalPa-kasvatti pelasi runkosarjassa 11 ottelua tehoin 1+2 ja lisäksi kuusi karsintapeliä, joissa kirjautti yhden syöttöpisteen. Nuorten Mestiksessä syntyi puolestaan 30 ottelussa yhteensä 39 tehopistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle