KalPa-Tappara, ottelusarjaraportti: KalPan huima kiri ei riittänyt - Mathew Maione iski tehot 2+1

LIIGA / Raportti
Mathew Maione oli kotijoukkeen illan näkyvämpiä pelaajia.
Kuudes puolivälierä pelattiin Kuopion Niiralan Montussa, ja illan kotijoukkue oli pakkovoiton edessä. Tappara hallitsi ottelua välillä varsin reilusti, mutta KalPan kolmannen erän huima taistelu toi sen peliin mukaan. Lopulta Tappara voitti ottelun maalein 4-3 ja näin ollen koko sarja kääntyi tamperelaisille voitoin 4-2.

29.3. 6. ottelu KalPa - Tappara 4-3 (1-3, 0-1, 2-0)

Ennakkoasetelmat: Tapparalla toinen mahdollisuus katkaista sarja ja lähettää kuopiolaiset kesälomalle. Edellisessä pelissä Tapparan tekeminen oli varsin tahmaista ja KalPa esitti kolmannessa erässä loistavaa taisteluilmettä.

Raportti: KalPa sai heti ensimmäisen erän alkuhetkillä pienimuotoisen painostuksen Tapparan kenttäpäätyyn, mutta tamperelaisjoukkueen pelaajat puolustivat kuopiolaiset pois vaarallisilta maalintekopaikoilta. Tappara pystyi kääntämään nopeasti vastahyökkäykseen lähes poikkeuksetta jokaisesta KalPan hyökkäyksestä. Tapparalla oli myös ajoittain suuriakin vaikeuksia päästä nousemaan omalle hyökkäysalueelleen, sillä kuopiolaisviisikko karvasi nopeasti kiinni aina viimeistään siniviivan tuntumassa.

Kotijoukkueen alkupainostus jäi yksittäiseksi, sillä tamperelaispelurit tahdittivat kenttätapahtumia ensimmäisen erän avauskympillä. Tapparan pitkä painostus sekä useammat maalintekoyritykset tuottivat reilu kahden minuutin kohdalla tulosta, kun vierailijoiden Teemu Nurmi sivalsi kiekon maalin perukoille ohi Niko Hovisen ja siirsi vierasjoukkueen ansaitusti 1−0-johtoon.

Tappara sai avausmaalista uutta tehoa tekemiseensä, ja Nurmen maalista ei kerennyt kulua kuin vaivaiset 39 sekuntia ennen kuin pikkumusta löytyi jälleen Hovisen selän takaa. Maali syntyi varsin hienolla viimeistelyllä, sillä Tomas Zaborsky ja Kristian Kuusela leikittelivät kiekolla ennen kuin Kuusela viimeisteli sadannen pudotuspelipisteensä ja 40. maalinsa. 

Pikku hiljaa myös kotijoukkue alkoi päästä paremmin otteluun mukaan ja se sai luotua vaarallisia maalintekopaikkoja omalla hyökkäysalueellaan. KalPa-painostuksen ansiosta kaikkein vaarallisin maalintekopaikka siunautui Tommi Jokiselle, jolla oli edessään tyhjä maali. Tamperelaisten maalissa torjunut Dominik Hrachovina venyi maagisiin venytyksiin tavoitellessaan pikkumustaa.

Ensimmäisessä erässä nähtiin vastaavanlaiset tilanteet, josta vain toisesta vihellettiin kahden minuutin rangaistus. Nimittäin vierailijoiden Jan-Mikael Järvinen komennettiin kahden minuutin istunnolle korkeasta mailasta. Vain sekunteja aikaisemmin nähtiin täysin samanlainen tilanne, jossa Sebastian Revon maila nousi varsin korkealle Mathew Maionen kasvoihin, mutta tästä ei tullut jäähyä.

Järvinen ei joutunut istumaan kaksiminuuttistaan loppuun asti, sillä Hrachovina joutui ensimmäisen kerran antautumaan. KalPan kavennusmaalin tekijänä oli Maione, joka laukoi kovan laukauksen hyökkäyssiniviivalta. Maionen laukaus upposi suoraan rysään, sillä Tappara-maalivahti ei nähnyt juurikaan kiekkoa, koska maalin edusta oli ryhmitetty.

Kuuselan maaliin esityön tehnyt Zaborsky onnistui viidentoista minuutin kohdalla maalinteossa, kun Tappara karkasi kahden maalin karkumatkalle. Tähän maaliin esityön teki puolestaan Kuusela.

Toinen kaksikymppinen oli aiempaa rauhallisempi, mutta maalipaikkojen osalta se oli vauhdikkaampi. Molemmilla joukkueilla oli useampi mahdollisuus nostaa maalisarakkeensa lukemaa ylöspäin, mutta kummassakin päässä torjunut maalivahti otti koppeja kerta toisensa perään todella vakuuttavasti. Piirun verran paremmat paikat oli kotijoukkueella, muttei se onnistunut hyödyntämään etsikkoaikaansa.

Toista kaksikymppistä ollessa jäljellä vajaa viisi minuuttia nähtiin erän ainoa osuma, joka oli jälleen vierailijoiden heiniä. Tamperelaisjoukkueen vei kolmen maalin karkumatkalle hyökkääjä Niko Ojamäki.

KalPalle tarjottiin kahdesti mahdollisuutta kaventaa ottelun lukemia ylivoimalla, kun Tappara-pelaaja komennettiin lähes perätysten kahden minuutin istunnolle. Kuitenkaan KalPa ei onnistunut saamaan pidempää pyöritystä kummoisempaa aikaiseksi, joten viimeiseen erään lähdettiin vierailijoiden 4−1-johtoasemassa.

Kolmas erä oli isäntien heiniä, kun se haki vimmatusti ensin kavennusosumia ja tämän jälkeen mahdollisuutta päästä aina tasoihin asti. KalPa runnoi ja pyöritti omalla hyökkäyspuoliskollaan ja välillä näytti, että Tappara oli hätää kärsimässä omassa päässään, kun se joutui todella pitkiä pätkiä puolustamaan. 

KalPan kolmannen erän alun pyöritys ja hallinta tuottivat tulosta, kun erä oli kerennyt vanheta ainoastaan vajaa kaksi minuuttia. Kuopiolaisten toisen maalin tekijänä toimi Maione, joka iski illan toisen osumansa laukomalla kiekon vakuuttavasti maalin perukoille.

Ensimmäisen kympin loppupuolella kotijoukkue pääsi jälleen ylivoimalle, kun Otto Rauhala joutui koukkimaan kahden minuutin arvoisesti. Noin minuutti myöhemmin komennettiin Rauhala pois jäähyboksista, sillä KalPa tuli jo maalin päähän Eetu Luostarisen osumalla.

KalPa haki aivan viimeisille sekunneille asti tasoitusosumaa, mutta Tappara puolusti omalla alueellaan kunniakkaasti sekä Hrachovina otti tarvittavat huipputorjunnat. Näin ollen Tappara jatkaa matkaansa neljän parhaan joukkoon ja KalPalla puolestaan koittaa kesäloma.

Muut julkaistavat jutut:

28.3.2018 5. ottelu Tappara–KalPa 1–3 (1–0, 0–0, 0–3)

Ennakkoasetelmat: Tappara pääsi yrittämään ensimmäistä katkon paikkaansa varsin messevistä asetelmista. Alla oli täydellinen, KalPan nollannut puolustusvoitto Kuopiosta ja kotiyleisön tuki. KalPa vaikutti vaarattomalta.

Raportti: Vierasjoukkueen tie puolustuspäästä laukaisupaikkoihin oli työläs. KalPa ei ollut varsinaisissa vaikeuksissa omalta alueelta lähtiessään, mutta punaviivalla odotteli Tapparan tiivis linja. Kuopiolaiset joutuivat turvautumaan päätykiekkoihin ja painimaan sitä kautta hallinnan itselleen. Usein hyökkäykset päättyivätkin, kun KalPa-viisikko tyytyi laittamaan kiekon parhaan laukaisusektorin ulkopuolelta kohti Tappara-maalia.

Tappara aloitti maalinteon vaihteeksi jo avauserässä. Kristian Kuuselan toimittama kiekko ei päätynyt maalille asti, mutta pomppi pelaajamassasta Jan-Mikael Järvisen lapaan. Keskushyökkääjä ujutti kiekon juonikkaasti sisään Niko Hovisen patjojen välistä, vaikka elekieli antoi ymmärtää, että limppu nousisi maalin kattoon.

KalPa ei ollut sarjassa juurinkaan tasaviisikoin juhlinut. Sauma ylivoimamaalin tekoon aukesi, kun Otso Rantakari joutui nappaamaan ripeästi vastahyökkäykseen pyrkineen Eetu Luostarisen kumoon. Tällä kertaa ongelmaksi koitui kuitenkin hyökkäykseen lähtö. Uusi mahdollisuus tarjoutui liki välittömästi Matti Järvisen jäähyiltyä, mutta Tapparan ärhäkkä alivoimanelikko ei antanut vieraille aikaa toteuttaa kuvioitaan.

Kolmannessa erässä KalPa löysi keinot, joilla vaarallisia tekopaikkoja alkoi syntyä. Elintärkeä tasoitusmaali syntyi, kun Alexandre Texierin siniviivalaukaus liisi ohi Dominik Hrachovinan. Ranskalaislupaus oli vahva läpi ottelun.

Johtoasemaan kuopiolaiset johdatti Kai Kantola, joka ensin riisti kiekon omalla aluellaan ja käynnisti vastahyökkäyksen. Balazs Sebok taiteili kiekon takatolpalle Kantolalle, jonka viimeistely oli mallikasta. Tapparan painostuksesta ja loppuhetkien ylivoimasta huolimatta Kantolan osuma jäi ottelun voittomaaliksi. Jerry D'Amigo iski vielä kertaalleen tyhjiin ja sinetöi sarjan jatkumisen.

Huomiseen Kuopion-kohtaamiseen molemmilla joukkueilla jäi parannettavaa. KalPa sai varmasti itseluottamusta onnistumisistaan, ja jäipä savolaisilla näytettävää kannattajilleen edellisen kotiottelun maalittomuuden myötä.

26.3. 4. ottelu KalPa-Tappara 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)

Ennakkoasetelmat: KalPa koki lauantaina karvaan jatkoerätappion Hakametsässä. Voittoon oli kaikki avaimet, mutta jäähyt käänsivät ottelun Tapparalle. Ottelusarja on ollut vauhdikas ja fyysinen, sille oli odotettavissa jatkoa maanantaina Niiralan montussa. KalPan runkosarjassa pitkään yhdessä viilettänyt pakkipari Juuso Riikola - Santeri Lukka palasi nyt yhteen.

Raportti: Edellisten otteluiden tavoin KalPa oli ottelun alussa aktiivisempi kiekollisesti ja vyöryttikin hyviä hyökkäyksiä Tappara-päätyyn. Muun muassa Alexander Ruuttulla oli hyvä paikka laittaa kiekko maaliin avauserässä. Tamperelaiset puolustivat kärsivällisesti ja hyökkäyksiä ei joukkue lähtenyt puskemaan, vaan usein kiekkoa pudotettiin alas.

Toisen erän alussa Tappara sai heti paineen KalPan päähän. Se tuotti tulosta, sillä kiekko ohitti kuopiolaisvahti Niko Hovisen, kun erää oli kulunut vain 42 sekuntia. Tappara-pakki Otso Rantakari heitti kiekon siniviivasta maalille ja Sebastian Repo ohjasi kiekon maalinedusruuhkasta ohi Hovisen.

KalPalle tarjottiin ylivoima-aikaa myös tässä erässä, mutta tehokkuus ei ollut sillä tasolla, mitä se on tässä sarjassa aiemmin ollut. Muutenkin toisessa erässä KalPan peli paikoin passiivisempaa, kuin tässä ottelusarjassa ylipäätään.

Päätöserän alkuun Tapparan ykköskenttä sai samanlaisen myllyn, kuin toisen erän alussa. Maali ei nytkään ollut kaukana. Tomas Záborsky otti samassa tilanteessa kuitenkin jäähyn ja KalPa pääsi jälleen ylivoimalle. Tehokkuus ei ollut tarvittavalla tasolla nytkään.

Tappara tyytyi jälleen puolustamaan ja heittämään kiekkoa pois omalta alueeltaan. Kärsivällisyys palkittiin reilut kahdeksan minuuttia ennen kolmannen erän loppua. KalPa avasi peliä heikosti ja Jan-Mikael Järvinen viimeisteli Tapparan kahden maalin karkumatkalle.

KalPa pääsi ottelun loppupuolella vielä yrittämään takaa-ajon kuromista ylivoiman turvin, mutta maali jäi tekemättä. Kolme minuuttia ennen peliajan loppumista kilpipaitojen käskijä Sami Kapanen otti maalivahdin pois, mutta Tapparan Juhani Jasu viimeisteli tyhjään maaliin ottelun loppulukemiksi 0-3.

Muut jutut ottelusta:

Haastattelu: Jan-Mikael Järvinen: "Ehkä pitäis pelit aloittaa sitten ekalta erätauolta."

Haastattelu: KalPaa vaivaa toisen erän kirous – "Se on ollut meillä jo pidemmän aikaa"

24.3. 3. ottelu Tappara-KalPa 4-3 je. (0-1, 1-1, 2-1, 1-0)

Ennakkoasetelmat: Kolmas kohtaaminen tuli joukkueille nopeasti, alle vuorokausi edellisen taiston päättymisestä. Perjantain ottelussa KalPa onnistui nappaamaan kotonaan 4-3-voiton komean kolmannen erän nousunsa päätteeksi. Ratkaisuosuman niittasi loppuminuuteilla Kai Kantola. Ottelun jälkeen keskustelua herätti myös Henrik Haapalan ulosajoon johtanut kampitus, jonka kohteena oli Santeri Lukka.

Raportti: Ottelu oli oikeastaan alusta loppuun erittäin fyysinen ja kuuma. KalPa sai kamppailulle lentävän lähdön, kun perjantaina kahdesti osunut Janne Tavi pääsi sutimaan kiekon verkkoon ylivoimalla. Muutoin erä väännettiinkin melko Tappara-merkkisesti, ja Niko Hovinen kuopiolaismaalilla joutui venymään muutaman huipputorjuntaan. Huomionarvoista on, että Tappara ei ole onnistunut vielä kertaakaan maalinteossa avauserissä kevään pudotuspeleissä.

Myös toinen erä alkoi vauhdikkaissa, joskin Tapparalle positiivisemmissa merkeissä. Veli-Matti Vittasmäki laukoi viivasta ja Kristian Kuusela ohjasi pelin tasoihin vain 29 sekunnin pelin jälkeen. Tapparalle tarjoutui myös kaksi ylivoimatilannetta, jotka kuivuivat kasaan ja paikka läpiajoon, jonka Ryan Wilson komealla syöksyloikallaan esti. 

Hukattujen Tappara-tilaisuuksien jälkeen KalPa alkoi päästä yhä paremmin peliin mukaan, ja Kai Kantola pääsikin yrittämään johtomaalia rangaistuslaukauksesta. Dominik Hrachovina oli kuitenkin etevämpi. Kantola aiheutti muutenkin tehokkaasti hämminkiä molemmissa päissä kenttää.

KalPan ylivoima oli tehokasta, ja kuopiolaiset pääsivät tauolle johdossa. Vittasmäelle tuomittiin hieman heppoiselta näyttänyt estämisrangaistus, ja neljällä kolmea vastaan pakkopeliään pyörittänyt KalPa hyödynsi tilanteen. Mathew Maione laukoi ja Alexander Ruuttu ohjasi kiekon sisään.

Kissa-hiiri-leikki jatkui myös kolmannessa erässä, joka käynnistyi Tapparan hallinnassa. Kotijoukkue tuli jälleen tasoihin, tällä kertaa ylivoimamaalin tekijänä kunnostautui suoraan syötöstä pommittanut Otso Rantakari. KalPa ehti käydä vielä kerran johdossa Kantolan maalilla, mutta loppuhetkillä Rantakari toi illan toisellaan ilman maalivahtia pelanneen Tapparan tasoihin. Edessä olivat jatkoerät.

Lämpimän ottelun jatkoeräsankariksi nousi Sebastian Repo. KalPan alivoima näytti jo kestävän rynnistyksen, mutta sitten Jan-Mikael Järvisen syöttö löysi Revon takatolpalta nopean hyökkäyksen päätteeksi, eikä nuorukainen erehtynyt. Näin Tappara nappasi toisen kiinnityksen välieräpaikkaan.

Muut jutut ottelusta:

Haastattelu: Rantakari palasi siniviivan supervaltiaaksi - ei toisen epäonni ole toisen onni
Kuvakooste: Tappara jatkoerässä voittoon KalPasta kissa-hiiri-maalittelussa

23.3. 2. ottelu KalPa-Tappara 4-3 (0-0, 1-3, 3-0)

Ennakkoasetelmat: Sarjan avausottelu enteili perjantaiksi kuumaa ottelua. Tappara onnistui pitämään kotiedun itsellään, joten KalPan tuli nyt voittaa kotonaan säilyttääkseen hyvät asemat välieräpaikkaa ajatellen.

Kuopiolaisilla oli aihetta iloon toisen puolivälieräottelun jälkeen.
Kuva © Antti Tyni

Raportti: Tapparan ja KalPan välisen puolivälieräsarjan toinen osaottelu pelattiin perjantaina Kuopiossa. Ottelu alkoi räväkästi, kun KalPan Kai Kantola taklasi rajusti Tapparan Mikko Lehtosta ja sai tuomaristolta 2+10 minuutin jäähyn selästä taklaamisesta.

Erikoistilanteista huolimatta maalittomaksi jääneen avauserän jälkeen toisessa erässä alkoi tapahtua, kun Tapparan slovakkitähti Tomas Záborský siirsi vierailijat johtoon maalin edustalta.

Tamperelaisjoukkue ei kuitenkaan kauaa johtoasemassa viihtynyt, sillä muutama minuutti Záborskýn maalin jälkeen isäntien Janne Tavi laukoi tasoitusmaalin ylivoimalla Mikko Nuutisen hyvästä tarjoilusta.

Maalitehtailu jatkui erän puolen välin tienoilla, kun Henrik Haapala ja Jere Karjalainen siirsivät Tapparan uudelleen johtoon kauniin kuvion päätteeksi. Tilannetta edelsi KalPan harhasyöttö omalla alueella.

Haapalan maalin myötä Tappara sai vahvan otteen pelistä, jonka seurauksena KalPan Kantola osoitettiin ottelussa jo toisen kerran jäähypenkille. Tällä kertaa Tappara ei jättänyt ylivoimatilannettaan hyödyntämättä, kun kapteeni Jukka Peltola laukoi kiekon yläkulmaan Haapalan hienosta esityöstä.

Konnasta sankariksi

Kolmannessa erässä Tappara näytti jo laskettelevan ottelusarjan toiseen voittoonsa, mutta toisin kävi. Päätöserä ehti edetä puoliväliin saakka, kun KalPan Alexander Ruuttu nosti alivoimamaalillaan isännät takaisin mukaan taisteluun.

Maalin jälkeen nähtiin ottelun käännekohdaksi muodostunut tilanne, kun Haapala tökkäsi ohiluistellutta Santeri Lukkaa keskivartalon alueelle. Haapala sai tilanteesta pelirangaistuksen kampituksesta, joka kostautui, kun Tavi teki jo illan toisen ylivoimamaalinsa ja toi KalPan jälleen tasoihin.

Pian KalPan tasoitusmaalin jälkeen myös vierailijoille tarjottiin ylivoimaa, mutta hallitsevan mestarin yritykset jäivät torsoiksi. Sen sijaan KalPa siirtyi yhä vahvemmin kuskin paikalle.

Sinnikäs ja yritteliäs pelaaminen palkittiin lopulta vain reilu minuutti ennen loppua, kun ottelun alussa kyseenalaisella taklauksellaan huomiota herättänyt Kantola siirsi kiekon tolpan juuresta verkkoon ja nousi konnasta sankariksi. Näin ollen KalPa vei ottelun nimiinsä luvuin 4-3 ja tasoitti ottelusarjan voitot lukemiin 1-1.

21.3. 1. ottelu Tappara-KalPa 3-2 (0-1, 3-1, 0-0)

Ennakkoasetelmat: Katso Jatkoajan ottelusarjaennakko: Tappara-KalPa: Rynniikö nimivahva Tappara jatkoon vai kuittaako KalPa viime kevään kalavelat?

Viime keväänä finaalissa kohdanneet Tappara ja KalPa aloittavat oman puolivälieräsarjansa. Sarjaan lähdettäessä Tappara on suuri ennakkosuosikki ja puolestaan KalPa yrittää parhaansa mukaan laittaa kapuloita rattaisiin. Loukkaantumisista kärsinyt kotijoukkueen luottopuolustaja Otso Rantakari palaa kokoonpanoon.

Raportti: Isäntien otteet eivät olleet toivotunlaisia ensiminuuteilla, sillä se joutui alivoimalle pelikellon näyttäessä ainoastaan reilua puoliminuuttista. Hyviä otteita alivoimalla esittänyt kotijoukkue pelasi koko kaksiminuuttisen todella tiivisti viisikkona, eikä KalPalla ollut juurikaan mahdollisuuksia luoda huippupaikkoja.

Koko kuopiolaisten ylivoiman aikana paras maalintekopaikka siunautui vierailijoiden Janne Taville, jonka edessä ammotti tyhjä maali. Hyökkääjä ei kuitenkaan onnistunut iskemään kiekkoa verkon perukoille, koska pikkumusta jäi hieman epäonnisestikin pelurin luistimiin. 

Myös kotijoukkue pääsi kertaalleen avauserän aikana pelaamaan ylivoimalla. Sinipaitainen Tappara ei kuitenkaan saanut kahden minuutin aikana mitään aikaiseksi. Ensimmäisen erän aikana kotijoukkue olikin suurissa vaikeuksissa omalta alueelta lähtemisen kanssa, sillä vierailijat sulkivat varsin mainiosti tilan ja syöttöpaikat. Tuloksena oli ainoastaan pyörimistä Tappara-maalin läheisyydessä. 

Avauserässä KalPa onnistui monesti pääsemään omalle hyökkäysalueelleen muutamalla nappisyötöllä. Kaikkien näyttävimmästä syötöstä erässä vastasi vierailijoiden Kai Kantola, joka syötti maagisella rystysyötöllä kotijoukkueen maalille nousseelle Jerry D'Amigolle, jolla oli todella helppo työ siirtää kiekko maalin kulmalta reppuun.

Jos KalPa hallitsi ensimmäisessä erässä pienekseltään erää, oli toinen kaksikymppinen kotijoukkueen hallintaa. Aivan toisen erän alkuminuuttien ajaksi nousi Hakametsän ylle musta pilvi, jonka seurauksena molemmille maalivahdeille sattui erittäin tumma hetki. 

Toisen kaksikymppisen maalikarkelot aloitti kotijoukkueen Matti Järvinen, joka tasoitti ottelun 1−1:een, kun erää oli pelattu ainoastaan 13 sekuntia. Tasoitusmaalista kerkesi kulua minuutti, kun kiekko löytyi toisen kerran Dominik Hrachovinan selän takaa. KalPan toisesta maalista vastasi ensimmäiseen maaliin loistavan esityön tehnyt Kantola.

Puolentoista minuutin kuluttua KalPan johtomaalista sai jälleen kotiyleisö aihetta riemuun. Tällä kertaa huudattajana toimi Tapparan Valtteri Kemiläinen, joka toi Tapparan tasoihin ansaitustikin.

Tasoitusosuma ei riittänyt kotijoukkueelle, vaan se iski pökköä pesään ja siirtyi ensimmäisen kerran ottelussa johtoasemaan, kun puolustaja Aleksi Salonen iski uransa ensimmäisen pudotuspelimaalinsa. Tämän jälkeen ottelun maali-iloittelu rauhoittui, eikä toisessa erässä lisämaaleja syntynyt. 

Kolmannessa erässä kotijoukkue pelasi erittäin fiksusti johtoasemassa, eikä se ottanut juurikaan turhia riskejä antamalla vastustajalle mahdollisuutta päästä ylivoimalle tai huippumaalintekopaikkoihin. 

KalPa haki vimmatusti kolmannessa erässä tasoitusmaalia, mutta Tappara puolusti viisikkona varsin tiiviisti oman alueensa. Hrachovina torjui ne muutamat puolittaiset maalintekopaikat, joita KalPalle lopulta siunautui. KalPa otti maalivahdin pois maalilta, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä noin reilu minutin verran ja näin ollen haki tasoitusmaalia kuudella kenttäpelaajalla.

Ottelun päätyttyä nähtiin pudotuspeleihin kuuluvat nahistelut, josta tuomittiin isompia rangaistuksia. Vierailijoiden puolelta D'Amigo sai 5+20 minuutin pelirangaistuksen, Kantola ja Ryan Wilson saivat molemmat 10 minuutin käytösrangaistuksen epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Kotijoukkueesta D'Amigon tavoin vastaavan rangaistuksen sai Sebastian RepoJuhani Jasulle puolestaan tuomittiin käytöskymppi.

Muut jutut ottelusta:

Haastattelu: Wilson pääsi todistamaan kärhämöintiä lähietäisyydeltä − lupasi lisää fyysisyyttä seuraavaan peliin
Haastattelu: Entistä seuraansa vastaan pelaava Niko Mikkola: "En minä tuolla kavereita kerää"
Kuvakooste: Tasaista vääntöä ja lämpimiä tunteita Tampereella − Ottelun päätyttyä jaettiin 80 jäähyminuuttia

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo