Jenkkien pronssijuhlat: "Ollaan hissuksiin ja juodaan limua"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Maalin ja syöttöpisteen kerännyt Bonino palkittiin ottelun parhaana.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Yhdysvallat osoitti olevansa turnauksen kolmanneksi paras joukkue kaatamalla Tsekin pronssiottelussa puhtaasti 3−0.

Voittomaaliksi jääneen avausosuman tehnyt Vancouver Canucksin Nick Bonino oli tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen.

− Tämä on hieno asia. Aina sitä haluaa kultaa, mutta kun se mahdollisuus meni eilen, keräsimme taas itsemme kasaan pronssiotteluun. Mitali on arvokas, tänne tullaan voittamaan jotain, Bonino kertoi.

− Iso jää ja isompi puolustusalue aiheuttivat alkuun vaikeuksia. Turnauksen loppua kohti tiivistyimme joukkueena, ja se teki pelaamisesta helpompaa jokaiselle myös yksilönä, Bonino summasi turnausta.

Viime kaudella Bonino pelasi vielä Teemu Selänteen seurakaverina Anaheimissa. Leijonat löylytti jenkkejä Sotšin olympialaisten pronssiottelussa puhtaasti 5−0. Saitko Teemulta jotain vinkkejä näihin karkeloihin?

− En puhunut hänen kanssaan. Mutta hän oli kyllä olympialaisten jälkeen todella onnellinen, ja me taas ylpeitä hänestä.

Vaikka puheet mitalin arvosta ovat kauniita, todellisuudessa Yhdysvalloissa ei erityisemmin arvosteta MM-kisoja. NHL on ykkönen. Eurooppaan voi tehdä mukavan kevätretken, ja sen päättäminen mitaliin on tietysti tärkeä asia etenkin Boninon kaltaiselle MM-ensikertalaiselle.

− Oli kivaa tulla tänne, vaikka mieluummin sitä pelaisi NHL:n pudotuspeleissä mahdollisimman pitkään. Tämä on aika kiva maa ja Praha kiva kaupunki, Bonino kertoi.

Millaiset juhlat joukkue aikoo pitää keväisessä Prahassa?

− Ollaan hissuksiin ja hörpitään limua, Bonino totesi vakavalla naamalla, mutta pieni pilke silmäkulmassa kertoi muista suunnitelmista.

» Lähetä palautetta toimitukselle