Malkinin piinaaja tutkan alta maajoukkueeseen: "Kaikilla on oma polkunsa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Muzzin tyrmää Malkinin.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Kanadan MM-joukkue oli loistava sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Mukana olivat niin kapteeni Sidney Crosby, viime kesän ykkösvaraus Aaron Ekblad kuin tutkan alta yhdeksi NHL:n kärkipuolustajaksi noussut Jake Muzzinkin.

Jake Muzzin ei ole Kanadan kokoonpanoon suhteutettuna erityisen mediaseksikäs pelaaja. Los Angeles Kingsin luottopuolustaja keräsi kisoissa kahdeksan syöttöpistettä, ja kunnostautui sunnuntain finaalissa esimerkiksi Jevgeni Malkinin kuumottamisella.

Yksi 26-vuotiaan Muzzinin painavista niiteistä pysäytti Malkinin yrityksen kurvata laidalta läpi avauserässä. Siihen taklaukseen tiivistyi myös koko ottelun kuva: Venäjä yritti, mutta ei päässyt Kanadasta läpi.

− Noita huippujätkiä vastaan täytyy pelata kovaa, eikä antaa yhtään tilaa. Muuten he ottavat antamastasi tilasta hyödyn irti. Ei siinä sen kummempaa, Muzzin kuvaili rooliaan.

Kanada marssi kisojen kymmenen ottelun läpi murskaavalla ylivoimalla. Joukkue oli lähellä pelata koko pudotuspelit ilman päästettyjä maaleja, mutta Sergei Mozjakin toi Venäjälle pienen lohdun 6−1-osumallaan.

− Oli mahtavaa pelata. Olen onnekas, että sain kutsun. Koko turnauksen läpi meneminen tavalla, jolla sen teimme, oli mahtavaa.

Mikä joukkueenne salaisuus sitten on?

− En tiedä, hyvä kysymys. Pidimme hauskaa ja meillä oli hyvä pelisuunnitelma. Tulokset puhuvat puolestaan.

Entä kapteeninne Sidney Crosby?

− Hän auttoi ehdottomasti, hän on todella hyvä pelaaja. Siellä oli myös muita vanhempia johtajia pelaajia ja nuoria taitavia kavereita, Muzzin luetteli menestyksen reseptin osasia.

OHL-taustainen Muzzin pelasi Prahassa ensimmäistä kertaa maajoukkuepaidassa, eikä miehellä ole edes NHL-varausta. Miten hän on oikein onnistunut murtautumaan maansa maajoukkueeseen?

− Kaikilla on oma polkunsa. Jotkut ovat ykkösvarauksia, jotkut tarvitsevat enemmän tilaa ja aikaa. Olen todella onnellinen tästä, ja nautin tästä todella paljon juuri nyt, Muzzin hehkutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle