HPK:n liideriä ei ketjuruletti hätkäytä: "Meillä on vahva pelisapluuna"

LIIGA / Haastattelu
Manninen oli tyytyväinen pelin jälkeen.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Sakari Manninen oli lauantaina isossa roolissa, kun HPK nappasi toisen kiinnityksen välieräpaikkaan Jyväskylästä. Manninen tasoitti ottelun viimeisen erän loppuhetkillä vieden sen jatkoerä, jossa HPK korjasi voiton Petteri Nikkilän maalilla.

HPK nappasi tärkeän vierasvoiton Jyväskylästä lauantaina, kun joukkue nappasi Petteri Nikkilän jatkoaikamaalilla toisen voittonsa JYPin ja hämeenlinnalaisten välisessä puolivälieräsarjassa. 

Joukkueen kultakypärä Sakari Manninen oli myös isossa roolissa ollen maalivahti Emil Larmin ohella yksi näkyvimmistä ritaripaidoista jäällä. Manninen tasoitti ottelun kolmannen erän lopussa ohjaamalla Joonas Lehtivuoren viivakudin sisään.

Osuma oli varmasti vapauttava myös hyökkääjälle itselleen.

− Kaksi minuuttia ennen loppua tasoitusmaali, totta kai se on tärkeä. Sieltä tuli hyvä laukaus viivasta, sain mailaa siihen väliin ja pomppi siitä sitten sisään, totesi Manninen.

Runkosarjassa ensimmäistä kertaa urallaan 40 pistettä rikkonut Manninen kantoi lauantainakin suurta kuormaa ja vastuuta joukkueensa hyökkäyspelaamisesta. Vaikka peliaika Jyväskylässäkin lähenteli 30 minuuttia, ei jaloissa hyökkääjän mukaan paina.

− Kun on hyvässä kunnossa, niin kiva tuolla on pelata paljon. 

HPK sekoitti ketjukoostumuksia jälleen kesken ottelun. Mannisen mukaan tällä ei kuitenkaan ole omaan pelaamiseen mitään merkitystä.

− Ei ole oikeastaan väliä, ketä siinä on. Meillä on hyvä pelisapluuna. Kaikki tietää, miten pelataan, se on ihan sama kenen kanssa pelaa, naurahti Manninen.

Lauantai-illan vääntö oli sarjan aikaisempiin otteluihinkin peilaten tuttuun tapaan se kuuluisa maalin peli. Ottelu venyi lopulta toiseen jatkoerään saakka, kunnes HPK ratkaisi ottelun hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen.

− Tiukka peli, niin kuin kaikki nämä pelit on. Oltiin sitkeitä ja kestettiin vastustajan pahat pyöritykset hyvin, molemmilla oli paikkansa. JYP oli erittäin hyvä tänään, kuten aikaisemmissakin peleissä.

− Meillä oli tänään todella hyvä maalivahtipeli. Nyt mentiin pitemmän kaavan kautta, kun saatiin homma tasoihin. Niin se näissä peleissä usein menee.

Eväät seuraavaan otteluun ovat hyvin yksinkertaiset.

− Huomenna palautellaan ja aletaan keskittymään maanantain otteluun, päätti Manninen.

» Lähetä palautetta toimitukselle