Tappara-kapteeni Peltola mestaruuden ratkettua: "Käännettiin pienet marginaalit voitoiksi"

LIIGA / Haastattelu
Peltola oli läpi finaalisarjan vaarallinen.
Kuva © Jarno Hietanen

Pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Tappara-kapteeni Jukka Peltola oli Suomen mestaruuden ratkaisseen finaalin jälkeen luonnollisesti onnellinen.

− Kyllähän tämä käsittämättömän hienolta tuntuu, ollaan ansaittu tämä mestaruus.

Ottelun loppusekunneilla tyhjään KalPa-maaliin viimeistelty 3−1-maali sai aikaan helpotuksen tunteen.

− Tuntui, että olisi irronnut kropastaan. Se oli varmistus, että tämä loppuu nyt tähän, Peltola palautti mieleensä ottelun päätöshetkiä ja voittojuhlallisuuksien alkua.

Kapteeni luonnehti mestarijoukkuetta yhtenäiseksi nipuksi.

− Oltiin kuin veljiä. Tämä on ryhmä jätkiä, joka tekee toistensa puolesta mitä vaan. Se näkyi niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin, kapteeni ylisti joukkuetovereitaan.

Tappara oli runkosarjan hallitsija tehden sarjan aikana eniten maaleja, ja joukkue kruunasi kautensa mestaruuteen. Kausi oli koko lailla täydellinen?

− Tähän mestaruuteenhan tämä kaikki kulminoituu, Peltola kertasi. 

− Tämä on loistava palkinto jätkille, voidaan kyllä olla tyytyväisiä tekemiseemme.

Helpolla mestaruus ei kuitenkaan tullut, sillä jo puolivälierissä paikallisvastustaja Ilves ahdisti tulevat mestarit selkä seinää vasten. Peltola näki alkuvaikeuksien vahvistaneen ryhmää.

− Ilves-sarja oli kompastuskivi, joka piti ylittää. Keväällä pelataan pienistä marginaaleista. Käännettiin ne voitoiksi, ja saimme niistä lisää uskoa, Peltola muisteli pudotuspelien alkua.

KalPaa vastaan joukkue oli myös vaikeuksissa oltuaan sarjan alkupuolella tappiolla jo 0−2, mutta mestarit jaksoivat uskoa itseensä.

− Tiedostettiin tiukka tilanne, mutta uskottiin omaan tekemiseemme koko ajan. Pikkuisen korjattiin tiettyjä asioita ja saatiin käännettyä sarja, onnellinen kapteeni pohdiskeli finaalisarjan käännekohtaa.

Tappara on viime vuosien kestomenestyjä, joka otti nyt toisen peräkkäisen Suomen mestaruutensa. Peltola hehkutti organisaation työnteon tasoa.

− Koko seurassa on vallalla tietty ammattimaisuus, kaikki asiat tehdään kokonaisvaltaisesti hyvin.

Myös joukkueen ykköstykki, Kuopion-ottelusta loukkaantumisen takia pois ollut Henrik Haapala sai osansa kapteenin suitsutuksesta.

− Haapalan panos oli järjettömän iso tälle joukkueelle. Hän kantoi meitä runkosarjan aikana vaikeissa paikoissa, Peltola kehui joukkuetoveriaan.

Kuinka kauan toista peräkkäistä Suomen mestaruutta sitten oikein aiotaan juhlia?

− Kyllä tässä viikko voi vierähtää, Peltola päätti nauraen.

» Lähetä palautetta toimitukselle