KalPa taisteli, Jasu ratkaisi − Tappara Suomen paras toista kertaa peräkkäin

LIIGA / Raportti
Jasu tuuletti maalinsa jälkeen mestarin elkein.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

KalPa taisteli kotihallissaan suurella sydämellä, mutta Tappara oli lopulta vahvempi maalein 3−1. Voitto tiesi sitä, että kirvesrinnat pääsivät ottelun päätteeksi heittämään varusteensa jäälle ja ottamaan ilon irti Suomen parhaan jääkiekkojoukkueen tittelistä.

Ottelun voittomaalin iski keskushyökkääjä Juhani Jasu. Kanadalaispuolustaja Blake Parlett iski kaksi maalia.

Molemmat joukkueet saivat avauserässä hyviä painostusjaksoja vastustajan päätyyn. Tunnelataus ja tilannekovuus olivat alusta lähtien korkealla tasolla. Tappara-keskushyökkääjä Jani Lajunen pysäytti Miikka Pitkäsen keskialueella tavalla, jolla olisi jossain toisessa ottelussa saanut jäähyn − ei Liigan finaaleissa.

KalPalle sattui edellisottelun tapaan muutama harhasyöttö omalla alueella. Joonas Lyytinen haparoi ja antoi Veli-Matti Savinaiselle mahdollisuuden maalintekoon. Maalia ei kuitenkaan syntynyt.

Ottelussa jaettiin kaksi kertaa samanaikaiset jäähyt, joista toinen sukeltamisesta. Avauserässä Jasu koukkasi Mikko Nuutista, mutta kuopiolaishyökkääjä laittoi kaatumiseensa liikaa teatteria.

Erän viimeisellä minuutilla Jere Karjalaisella oli hyvä paikka viedä Tappara johtoon, mutta ensimmäiset 20 minuuttia pelattiin ilman maalia.

Toinen erä alkoi KalPan puolustaja Santeri Lukan yllättävällä laukauksella, joka muutti muista kenttäpelaajista suuntaa. Dominik Hrachovina onnistui kuitenkin torjunnassaan. 

Peli aaltoili toisessa erässä vauhdikkaasti, ja myös ensimmäisessä erässä näkyvästi esillä ollut Nuutinen jatkoi vahvaa tekemistään. 

Esiin nousi myös huippukauden pelannut Matias Myttynen, joka nousi keskeltä hyökkäysalueelle. Karjalainen joutui koukkimaan keskushyökkääjää ja lähti kaksiminuuttiselle. KalPa ei onnistunut hyödyntämään ylivoimaansa.

Sen sijaan vierailija Tappara onnistui alivoimalla, kun puolustaja Blake Parlett riisti kiekon siniviivalla ja polki läpiajoon. Komea ujutus Eero Kilpeläisen jalkojen välistä avasi hanat maalien osalta.

KalPa ei kuitenkaan jäänyt pahnoille pötköttelemään, vaan kotijoukkue jaksoi pelata rohkeasti. Rohkea pelaaminen tuotti myös tulosta, kun puolustaja Mikael Seppälä veivasi keskialueella kiekkoa tyylikkäästi eteenpäin. 

Kiekkorallin jälkeen Joonas Lyytinen esitti siniviivalla valelaukauksen ja siirsi kiekon viereen nuorelle Eetu Luostariselle. 18-vuotias Luostarinen otti muutaman potkun eteenpäin ja nykäisi kiekon Tappara-maaliin. 

Tappara sai erän lopussa vielä hyvän tilanteen, kun Jasu laukoi kohti Kilpeläistä. Tilanteesta syntynyi irtokiekko, jonka norjalaishyökkääjä Martin Røymark suti etukulmasta ohi.

KalPa taisteli loppuun asti − Jasu ja Parlett tamperelaisten suurimmat sankarit 

Kolmas erä alkoi tasavajaalla, kun Seppälä ja Joona Luoto saivat yhtäaikaiset jäähyt. Tilanne tuntui naurattavan KalPan päävalmentaja Pekka Virtaa.

Tappara ei onnistunut maalinteossa, vaan peliä jatkettiin tasakentällisin. KalPa tuli kolmanteen erään rohkeasti, eikä se lähtenyt pelkäämään tai peruuttelemaan, vaikka mestaruus oli katkolla Tapparalle.

Erän puolivälin tienoilla Jasu sai kiekon ja rykäisi suorasta luistelusta kiekon ohi Kilpeläisen. Tappara oli jälleen kiinni mestaruudessa. Tilannetta edelsi kyseenalainen tilanne, jossa näytti siltä kuin Jasun mailan lapa olisi ollut hartialinjan yläpuolella hänen ottaessaan kiekkoa haltuun.

KalPa löi viimeisten minuuttien aikana armottoman paineen Tapparan puolustusalueelle. Kuopiolaiset käyttivät aikalisänsä puolitoista minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä. 

KalPa-puolustaja Lyytinen veti viivasta ja kiekko kimposi Parlettin lavasta Tappara-maalin tolppaan. Niin lähelle KalPa pääsi, mutta maali jäi syntymättä.

Kristian Kuusela taisteli keskialueella vielä kiekon Parlettille, joka nousi sankariksi iskien illan toisellaan Tapparan voittolukemat 3−1.

Summeri soitti ja Tapparan mestaruusjuhlat alkoivat.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo