Keskiympyrä: Golden Knightsilla ja Panthersilla mestarin elkeet – Jets-yleisö ansaitsee jatkopaikan

NHL / Podcast
Aleksander Barkovin kipparoima Florida Panthers on laittanut viime vuosien menestysjoukkue Tampa Bay Lightningin ahtaalle.
Kuva © Eliot J. Schechter / NHLI via Getty Images
Keskiympyrän kauden 32. jakso ruotii pudotuspelien avauskierroksen antia. Keskeisimpiä puheenaiheita ensimmäisten otteluiden jälkeen ovat maalivahdit ja Vegas Golden Knights. Puolustava mestari Vegas Golden Knights näytti hauista sekä pitkää nenää epäilijöille hakemalla heti kaksi vierasvoittoa Dallasista. Viime vuoden finalisti Panthers on ykkösvahtinsa Sergei Bobrovskin johdolla osoittanut sekin olevansa vaikea vastus voitettavaksi.

NHL:n pudotuspelejä on pelattu viikko, ja Jatkoajan Keskiympyrä-podcastin tuorein jakso käsittelee laajasti jokaisen ottelusarjan. Juontajat Antti Nikulin ja Eemeli Aho ovat vaikuttuneita suomalaisittain mielenkiintoisten Florida Panthersin ja Carolina Hurricanesin otteista. Sen sijaan Dallas Starsin vaisut avauspelit nostavat esiin huolestuneita kysymyksiä.

Pudotuspelit tuovat joka kevät jääkiekkoromanttista säväytystä sekä kaukalossa että sen ulkopuolella. Winnipeg Jetsin kannattajien perinteikäs WhiteOut teki vaikutuksen, ja sen kaltaiselle fanikulttuurille jaetaan arvostusta.

Myös kaukalossa on tapahtunut. Ennalta kovatasoiseksi odotettu sarja Jetsin ja Colorado Avalanchen välillä ei ole jättänyt kylmäksi. Runkosarjan paras maalivahti Connor Hellebuyck ei ole ollut tasollaan, ja samaan aikaan Jetsin kanssa suurissa vaikeuksissa kauden aikana ollut Avalanche on löytänyt huiman vaihteen pelaamiselleen. Mikäli Jets löytää vähänkin maalijyvää, tästä sarjasta odotetaan pitkää.

Vancouver Canucks puolestaan koki vastoinkäymisen, kun ykkösvahti Thatcher Demko loukkaantui. Jaksossa arvioidaan Canucksin mestaruushaaveet uudelleen. Näkemys siitä, että voiko haaveet Demkon poissaollessa kuopata on juontajien kesken hyvin selvää.

Kaikkiaan pudotuspeleistä löytyy kaksikon mielestä vain kaksi joukkuetta, jotka eivät Stanley Cupiin asti voi mitenkään selvitä. Ne ovat Washington Capitals ja New York Islanders.

Keskiympyrän 32. jakson sisältö:

Alkusanat (00:08)
***
Ensipuraisu pudotuspelien avauskierroksesta (00:47)
Maalivahdit maalitauluina: tarttuuko koppi vai ei? (04:17)
***
NHL-viikon uutiset ja kohokohdat:
Sharksin ja Quinnin tiet erkanevat (13:10)
Fedotovin rahakas Flyers-jatko (16:10)
Voracekin lopettamispäätös (21:16)
Entisten kojoottien tervetulotilaisuus Salt Lake Cityssä ja innostunut Markkanen (24:05)
Demko viikkoja sivussa pudotuspeleistä (27:02)
***
Pudotuspelikatsaus ottelupareittain:

Itäinen konferenssi
Hurricanes–Islanders (29:04)
Panthers–Lightning (31:17)
Bruins–Maple Leafs (35:40)
Rangers–Capitals (40:30)

Läntinen konferenssi
Jets–Avalanche (43:38)
Canucks–Predators (50:14)
Oilers–Kings (53:16)
Stars–Golden Knights (1:00:23)
***
Viikon kolme tähteä (1:07:20)

Podcast-jakso on nauhoitettu torstaina 25.4.2024.

Keskiympyrän seuraava jakso ilmestyy perjantaina 3. toukokuuta.

Jakso on kuunneltavissa Spotifyssa sekä SoundCloudissa.

Keskiympyrä on Jatkoajan NHL-podcast. Sarjan neljännellä tuotantokaudella pääjuontajina toimivat Eemeli Aho ja Antti Nikulin.

Kuulijapalautteita ja aiheideoita voi kirjoittaa Jatkoajan keskustelupalstalle Keskiympyrä-podcastia käsittelevään ketjuun, välittää Spotifyssa tai lähettää Instagramin kautta @ahon_eikka. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä kaikista jääkiekon käänteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle