Virta: ”Tämä joukkue vedettiin tappiin asti”

LIIGA / Haastattelu
Pekka Virta valmennustiimineen puristi omistaan kaiken irti.
Kuva © Jarno Hietanen

Tapparan vastaanottaessa kultaisia mitaleja Niiralan jäällä Pekka Virta päästeli tahdikkaasti tuntojaan KalPan pukukoppikäytävällä. Itse pelin ratkaisusta Virta ei puhunut.

− Vähän jäi jossiteltavaa ja paha maku, kun Tapparan juhlat tuolla ovat, valmentaja veisteli.

Kapteeni Timosen ohella ainoana KalPa-leiristä kommentteja antanut Virta myönsi, että viimeisen pelin jälkeiset hetket joukkuueen kopissa olivat tunteikkaat.

− Sen verran ottaa päähän, ettei vielä pysty muistelemaan tai ajattelemaan, mutta sen aika tulee vielä. Pokka petti tuossa kopissa joukkueen edessä ja varmaan tulee pettämään vielä monta kertaa ennen kuin juhannuskokko palaa.

Virran kahden Kuopion visiitin saldoksi jäi pronssi- ja hopeamitalit. Omanlaista perintöään savolaiselle kiekolle hän koki jättäneensä, kun asiaa kysyttiin.

− Tänne jäi tekemisen meininki. Ennen kaikkea siitä mä olin huolissani, kun mä tulin ovesta sisään sillon uudestaan kolme vuotta sitten. Sitä (tekemisen meininkiä) on ollut havaittavissa muillakin joukkueilla kuin vain edustusjoukkueella, Virta painotti.

Virta korosti ensi kaudella päävalmentajaksi siirtyvän Sami Kapasen roolia joukkueen parissa.

− Kun Sami tuli taitovalmentajaksi, vai mikä se titteli silloin olikaan, niin mä sanoin, että jos haluat tätä prosessia edistää ja nopeuttaa, niin A-junioreihin pitää tuoda sellainen olo ja usko, että sillä on merkitystä. Tuossa kuntosalissa teki töitä äijiä, jotka kunnioittivat tuota toista päätä eli edustuksen koppia. Siinä oikeasti näki, että sinne on mahdollista päästä, jos tekee töitä.

− Siitä mä uskallan olla ylpeä, että olen saanut olla osa tätä kokonaisuutta. Sanoin tuossa, että 500 viikkoa KalPan päävalmentajana ja vähän ylikin pitää sisällään aika paljon hyviä juttuja.

Virta tunnusti rehdisti, että enempään kuopiolaiset eivät tänä kautena yksinkertaisesti taipuneet.

− Tämä joukkue vedettiin tappiin asti, Virta naulasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle