Panthersin kapteeni Barkov lähtee odottavaisena uuteen kauteen − "Meillä on hyvä porukka kasassa, kyllähän tässä kaikki on innoissaan"

NHL / Haastattelu
Aleksander Barkov toimii Florida Panthersin kapteenina.
Kuva © Getty Images
Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov odottaa innolla tulevaa kautta. Sekä valmennuksen että pelaajiston osalta vahvistunut joukkue lähtee katkaisemaan kolmen kauden mittaista putkeaan ilman pudotuspelejä.

Alumni All Star -ottelusta Lahdesta tavoitettu hyväntuulinen Aleksander Barkov lähtee seitsemänteen NHL-kauteensa innolla, kuten joka vuosi tähänkin asti. Nyt intoon on kuitenkin erityisesti syytä Panthersin hankittua riveihinsä vapailta markkinoilta tärkeimpinä hankintoinaan huippumaalivahti Sergei Bobrovskin, kokeneen puolustajan Anton Strålmanin sekä syvyyshyökkääjät Brett Connollyn ja Noel Acciarin.

− Nyt on tietysti uusi kausi ja uusi mahdollisuus. Meillä on aika hyvä porukka kasassa, että kyllähän tässä kaikki on aika innoissaan. 

Myös valmennuksen osalta floridalaisjoukkue on muuttunut, kun uudeksi päävalmentajaksi palkattiin Chicago Blackhawksista marraskuussa potkut saanut kokenut Joel Quenneville. NHL:ssä yli kaksikymmentä vuotta valmentanut ja Blackhawksissa kolme Stanley Cupia voittanut Quenneville tuo Panthersiin valtavan määrän kokemusta.

− Sen kyllä huomasi heti, kuinka omistautunut hän on tälle lajille, vaikka on periaatteessa kaiken voittanut elämänsä aikana, niin vielä tulee tuohon meidän valmentajaksi ja sanoo, että tässä joukkueessa on paljon potentiaalia ja näkee sen, että meillä on tosi hyvä mahdollisuus voittaa Stanley Cup, eikä malta odottaa että pääsee hommiin meidän kanssa.

Barkov on Panthersissa ollessaan ehtinyt pelata kolmen eri päävalmentajan alaisuudessa. Ainoastaan Gerard Gallantin johdolla kaudella 2015−2016 joukkue on tänä aikana päässyt pudotuspeleihin.

− Vähän erilainen (Quenneville on) mitä aiemmat valmentajat ovat olleet. On ollut hyvät valmentajat ennenkin, ei mitään pahaa sanottavaa heistä. Menestyksen puutteen voi laittaa kenen tahansa piikkiin, pelaajat eivät ole pelanneet tarpeeksi hyvin tai joitain neuvoja ei ole tullut tarpeeksi hyvin valmennukselta.

Sosiaalisessa mediassa on myös kesän aikana tehty huomio, että Quenneville muistuttaa Panthersin logossa olevaa pantteria.

− Ei olla ainakaan vielä (pelaajien kesken) siitä puhuttu. En tiedä, uskaltaako kukaan vitsailla meidän valmentajasta mitään, hymähtää Barkov asiasta kysyttäessä.

Kesäkauttaan Barkov on viettänyt Tampereella treenaten, mutta lepäämäänkin on ehditty.

− Hyvin on treenit menneet, paljon on treenattu, paljon on levätty. Ei mitään tiettyä, aika monipuolisesti kaikkea, jonkun verran juoksua, hyppyä, salia ja jäätä. 

Toisen tamperelaisen supertähden, ystävänsä Patrik Laineen, sopimuskuvioista miehet eivät ole juuri keskustelleet, mutta Barkov on luottavainen sopimuksen syntyyn.

− Ei olla keskusteltu hirveästi, se on hänen oma juttunsa. Totta kai haluaisi, että kaveri tekee hyvän sopimuksen ja eiköhän se semmoisen tee. On kuitenkin aika kova pelimies ja sellaisia ei hirveästi maailmasta löydy, haluttua tavaraa.

» Lähetä palautetta toimitukselle