Norjan MM-debytantti blokkasi vedon ja satutti itsensä, sitten kiekko olikin maalissa − "Ei tuollaisia vahinkoja pitäisi salliakaan"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Martin Rønnild blokkasi yhdysvaltalaiskudin jalallaan.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Yhdysvallat voitti Norjan B-lohkon päätöskierroksen kamppailussa tiistaina 4−2. Norjalaiset hakivat vimmatusti tasoitusta kolmannessa erässä, mutta vastus oli liian kova.

− Pelasimme vähän varovaisesti. Meidän olisi pitänyt saada kiekkoa enemmän heidän maalilleen ja olla tehokkaampia. Olen tosi ylpeä joukkueesta. Turnauksemme eteni kelvollisesti, hyökkääjä Martin Rønnild selvitti.

Toisessa erässä Rønnild blokkasi omalla alueella kovan yhdysvaltalaiskudin ja tipahti jään pintaan. Kun hän yritti sitkeästi pyristellä vaihtoon pelin ollessa käynnissä, iski Vinnie Lettieri kiekon ohi Henrik Haukelandin.

− Blokkasin laukauksen ja loukkasin itseäni. En nähnyt, mitä tapahtui sen jälkeen. Jalka on nyt ihan hyvä. Parempi kuin jokin aika sitten.

Lopulta ottelun tuomaristo päätti tarkistaa tilanteen videolta ja päätyi hylkäämään osuman. Kiekko oli kimmonnut verkkoon oikeudenjakajasta.

− Tuo taisi tapahtua jo edellisessäkin ottelussa. Olen sitä mieltä, että ei tuollaisia vahinkoja pitäisi salliakaan, Rønnild totesi.

Norja ei pääse jatkamaan Suomessa MM-otteluitaan pudotuspeleissä, mutta toisaalta se pääsee pelaamaan korkeimmalla sarjatasolla myös ensi vuoden MM-kisoissa.

− Tulimme tänne pysyäksemme A-sarjassa ja onnistuimme saavuttamaan tavoitteemme. Meidän pitäisi olla ylpeitä siitä. Tietysti meidän olisi pitänyt olla tehokkaampia maalipaikoissamme läpi otteluiden.

26-vuotias norjalainen pelasi juniorivuosinaan Ruotsissa, mutta aikuisena hän on kiekkoillut kotimaansa pääsarjajoukkue Storhamarissa.

− Tämä on ollut hauska kokemus, minulle ensimmäinen (aikuisten) MM-turnaus. Odotan, että pääsen kotiin harjoittelemaan lisää. Aion tulla takaisin ensi vuonna, Rønnild lupasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle