KeuPan tehohyökkääjä Leo Ring tähtää Liigaan: "En minä turhaan siellä Keuruulla asu"

MESTIS / Haastattelu
Leo Ring kantaa KeuPa HT:n kultakypärää.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

KeuPa HT:n kausi on alkanut vaikeasti. Kun kautta on pelattu 17 ottelua, on kasassa vain neljä varsinaisen peliajan voittoa ja yhteensä 20 pistettä. Sijoituksena on sarjan kolmanneksi viimeinen sija.

Pelkkää loskaa ei KeuPan taivaalta kuitenkaan sada, vaan joukkueesta löytyy myös heitä, joiden kausi on alkanut positiivisin ottein.

Ykkösketjun tutkapari Leo Ring ja Joni Airo ovat tehneet tähän mennessä 22 ja 16 tehopistettä.Ykkösketjun kolmannelta lenkiltä, Rasmus Heljangolta löytyy tähän mennessä kymmenen pistettä kymmeneen pelattuun otteluun.

Ykkösketju olikin joukkueensa valopilkku KeuPan perjantai-iltaisessa vierastappiossa Helsingin Jokereita vastaan. Loppuunmyyty Keravan jäähalli todisti, kuinka kotijoukkue hyödynsi saamansa ylivoimat, kun vierasjoukkue keräsi jäähyjä kuin postimerkkejä. Ottelun lopputulos merkittiin lukemiin 5–2.

Kultakypärä Ring toteaakin jäähyjen olleen ratkaiseva tekijä tappio-ottelussa.

– Otimme turhan paljon jäähyjä. Siihen kaatui tämä matsi tänään.

Ring oli mukana syöttämässä joukkueensa molempia maaleja. Yli 20 minuuttia peliaikaa keränneen hyökkääjän teholukema oli lopulta -1. Liikaa painoarvoa omille pisteilleen Ring ei anna.

– Kuitenkin voittoa aina haetaan.

Jokereista uutta virettä Mestikseen

Mestis on sarjana kuin uudelleensyntynyt, kun Jokerit teki täksi kaudeksi paluun kotimaan kaukaloihin. Ring kertookin, että ottelut Jokereita vastaan ovat erityisiä.

– Kyllähän tässä on paljon enemmän tullut kiinnostusta kaikkialla. Kun Jokerit tulee minne tahansa pelaamaan, niin siellä on hyvä tunnelma. Se on tuonut näkyvyyttä Mestikseen.

Muutos ei rajaudu pelkästään katsojiin, vaan myös pelaajat kokevat jäällä olevan uutta virettä.

– Onhan se erilaista, kun Jokereita vastaan on aina katsojia hallilla ja hyvä fiilis. Jokereilla on hyvä nippu kasassa, niin ei heitä vastaan saa ikinä helppoa voittoa.

Myös sarjan pelillinen taso saa Ringiltä kehuja.

– Tämä on kova sarja, ja täällä on hyviä luistelijoita. En usko, että luistelussa on Liigaan verrattuna eroa. Totta kai siellä on sitten muuten taitavampia ja parempia pelaajia. Vauhti on aika samaa kuitenkin.

Ristiriitainen aloitus kaudelle

Kuten todettu, KeuPan kausi on alkanut mollivoittoisesti. 

– Olemme olleet aika tehottomia. Emme ole viime aikoina hirveästi saaneet maalipaikoista laitettua sisään. Siihen nähden olemme päästäneet liikaa maaleja, Ring perkaa.

Pahimmillaan joukkue on taapertanut viiden tappion putkessa. Samalla kuitenkin tappioputkea on seurannut voittoletka, kun tämän jälkeen voittoja kertyi neljä peräjälkeen. Viimeiseen neljään peliin saldona on yksi voitto.

– Viimeiset kymmenen peliä ovat mielestäni olleet paranemaan päin. Tulos ei vaan ole ollut niin hyvä, Ring analysoi.

Heti alkukaudesta joukkue reagoi antamalla kenkää päävalmentaja Sami Ryhäselle vain seitsemän ottelun jälkeen. Hänen tilalleen hyppäsi aiemmin apuvalmentajana toiminut Niko Raiskio.

Ring kokee, että Raiskion alaisuudessa suuret linjat ovat pysyneet samana, mutta harjoittelussa on keskitytty tarkemmin joukkueen heikkouksiin.

– Aika lailla jatkettiin siitä, mihin jäätiinkin siinä. Ehkä vähän enemmän ollaan panostettu avauspelaamiseen ja kiekkokontrolliin. Sitä ennen meillä kuitenkin oli hankaluuksia kiekon kanssa pelaamisessa.

Vaikka sarjataulukossa sijoitus on alhainen, ei se ole vaikuttanut pukukopin tunnelmaan.

– Huippufiilis tuolla on, että sinne on joka päivä kiva mennä. Sen takia Keuruulla viihtyykin.

Mestiksen tehokkaimpia hyökkäjiä

Ring on Jokerit-ottelun jälkeen pistepörssissä sijalla kahdeksan ja tasapisteissä viidennen sijan kanssa. Eroa toiseen sijaan on vain kolme ja ensimmäiseen kuusi pistettä. Myös aiemmilla kausilla pisteitä tahkonut Ring kokee pelin luistavan tällä hetkellä hyvin.

– Peli on tuntunut hyvältä, mutta totta kai aina voi parantaa. Samaan aikaan, kun joukkue parantaa, niin varmaan omakin peli vielä paranee. Uskon, että tässä ollaan vielä parempaan päin menossa, Ring toteaa nöyränä.

Pistepörssi on kuitenkin vain sivuseikka, kun tavoitteena on voittaa joukkueena.

– Ei tässä ole ehtinyt mitään pistepörssiä miettiä, kun pitää saada voittoja raavittua. Aina jos itse onnistuu, auttaa se tietysti joukkuetta.

Mestis-kausi on pienikokoiselle hyökkääjällle kolmas. Sarja on lopulta vain välietappi matkalla itse päätavoitteeseen.

– En minä helsinkiläisenä joka aamu heräisi Keuruulta, jos tavoitteeni ei olisi Liigassa. En minä turhaan siellä Keuruulla asu, Ring naurahtaa.

– Tavoite on totta kai siellä, ja sitä kohti mennään.

» Lähetä palautetta toimitukselle