Ketterä-sankari lupailee pääsiäiskarnevaalia, joka ei jätä ulkopuolisiakaan kylmäksi

MESTIS / Haastattelu
Jesse Juntheikki ja hänen ketjunsa on nostanut selvästi tasoa.
Kuva © Topi Lainio

Ketterä oli pitkään parempi Keuruun illassa, mutta lopussa parantanut KeuPa HT tuli vielä lähelle. Lopulta 3−2-voitolla kotiinviemisiksi tuli kuitenkin toinen kiinnitys mestaruuteen.

− Ottelu oli selvästi tasokkaampi kuin ensimmäinen peli. KeuPa taisi puolustaa paremmin kuin kertaakaan koko kaudella, Jesse Juntheikki mietti.

Juntheikin ilta oli oli melkoinen nappisuoritus, sillä tilille kertyi kolme syöttöpistettä. Myös aloitusympyrässä mies oli luotettava, sillä aloitusprosentiksi muodostui 73.68. Ketterän koko aloitusprosentti jäi vain 43.75:een.

− Joka jätkän pitää kantaa oma ruutu. Kärkiketjuilta pitää tulla onnistumisia ja tänään voitettiin KeuPan vastaavat, Juntheikki summaa.

Ketterä avasi finaalisarjan "vieraissa", kun ensimmäinen ottelu pelattiin Lappeenrannan kisapuistossa. Lauantaina on edessä paluu kotiin Imatralle.

Tuusulalaislähtöinen hyökkääjä edustaa seuraa kolmatta kautta, ja oli mukana nostamassa Ketterää Mestikseen. Odotukset lauantaille ovatkin korkealla.

− Siellä on pääsiaiskarnevaali luvassa, Juntheikki avasi.

− Kun Etelä-Karjalassa pelataan mestaruudesta, kaikki halukkaat eivät pääse halliin. Se nähtiin Kisapuistossa.

Hallin ulkopuolelle jäävät tuskin tylsistyvät, sillä hyökkääjä lupailee ulkopuolelle jättinäyttöä ja terassia. Viihtyvyys katsojille on siis taattu.

− Myös sään pitäisi helliä. Kyllä Mestis nostaa päätä, mies naurahti.

Halu näyttää

Vaisumman runkosarjan jälkeen Ketterän ykkösketju Juntheikin johtamana on ollut ilmiliekeissä. Laituriensa, Valtteri Lipiäisen ja Joona Jääskeläisen, kanssa ketju on iskenyt loppuottelusarjassa joukkueen kahdeksasta maalista kuusi.

Esityksiä onkin ruokkinut kova halu näyttää.

− Aiemmat pelit jättivät hampaankoloon. Meillä on ollut kova halu näyttää. Enää ei ole ollut vain neppailua, vaan olemme ajaneet kovaa maalille, Juntheikki avasi ketjun viheliäisyyden syitä.

Juntheikki näkee myös joukkueen hermokontrollin parantuneen. Runkosarjan kovat jäähymäärät ovat pienentyneet, mistä konkari antaa kunniaa joukkueelleen.

− Keskitymme omaan peliin, vaikka koko ajan tulee keppiä. Sitä tuli erityisesti TUTO-sarjassa, mutta keskittyminen on silti pysynyt, Juntheikki kiitteli.

Jos keskittyminen pysyy myös lauantaina, Ketterällä on hyvä mahdollisuus saapua maanantaina Keuruulle herkullisessa asemassa. Voittamalla lauantain pääsiäiskarnevaalin mestaruus on sille katkolla maantain ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle