Kiirastorstai veti Niko Härkösen vakavaksi, mutta Maso Lehtosella oli aihetta iloon – "Nyt tuntuu, että joukkue on kasvanut yhtenäiseksi"

MESTIS / Haastattelu
Maso Lehtonen on joukkueineen kahden voiton päässä Mestiksen mestaruudesta.
Edes uuden vaihteen pudotuspeleihin löytäneestä KeuPasta ei näytä olevan Imatran Ketterän pysäyttäjäksi, sillä Maso Lehtosen miehistön suoritus finaalisarjan toisessa ottelussa Keuruulla ei jättänyt voittajasta epäselvyyttä.

Imatran Ketterä otti Keuruun kiirastorstain illassa Mestiksen tämän kevään loppuottelusarjan kuskin paikan tukevasti haltuunsa 3–2-ryöstön myötä. Imatralaisten päävalmentaja Maso Lehtonen oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Oli aika kiihkeä peli, mutta viimeisellä kympillä annettiin avaimia kaverille. Kestettiin tällä kertaa ja kävi tuurikin, Lehtonen kommentoi lyhyesti pelin tapahtumia.

– Oltiin tänään selkeästi huolellisempia ja pystyttiin kääntämään nopeammin. Mielestäni kumpikin joukkue oli parempi kuin ensimmäisessä pelissä, mutta nyt oli kummallakin ominaista peliä.

KeuPan päävalmentaja Niko Härkönen ei puolestaan silitellyt omien pelaajien päitä kitkerän tappion jälkeen. Hyviä asioita ensimmäisen kauden pääkäskijä ei pelistä juuri löytänyt.

– Oli siellä silloin, kun pelattiin tiiviinä, mentiin ja karvattiin, jolloin pystyttiin vähentämään kaverin hyökkäämistä, mutta se oli tosi ajoittaista, ei millään tavalla jatkuvaa.

– Jotenkin meidän pelaaminen on jännittynyttä. Se on helvetin vaikea sanoa, että mitä ihmisen päässä liikkuu.

– Kyllä tähän jotain ihan perusjargonia pystyisi heittämään, mutta ei sillä todellisuuden kanssa ole mitään tekemistä. Pitäisi kysyä jokaiselta pelaajalta yksittäin, miten sen itse kokee. Mutta joku siinä kuitenkin on, Härkönen toteaa suoraan.

Ketterän täydellisyyttä hipova kevät on kahden askeleen päässä kruunustaan

Voiton myötä Ketterä on nyt voittanut kymmenen ottelua perättäin. Edellinen tappio tuli puolivälieräsarjan avausottelussa Jokipoikia vastaan. Lehtosen mukaan kova vire on lähtöisin joukkueen hitsautumisesta yhteen.

– Olemme koko kauden pyrkineet siihen, että virheistä otetaan oppia ja myös tehdään virheitä. Joka ilta pyritään pelaamaan paremmin kuin edellisenä iltana, ja nyt tuntuu, että joukkue on kasvanut yhtenäiseksi.

Lähes täydellisestä iltapuhteesta huolimatta Lehtonen löysi petrattavaa lauantaina pelattavaa kolmatta kamppailua ajatellen.

– Me voimme olla vielä selkeästi huolellisempia pelaamisessamme. Meidän pitää pystyä voittamaan varsinkin omaa aluetta paremmin, mutta ihan luottavaisin mielin lauantaita kohti.

"Kyllä sitten joku pelaa väärää lajia, jos finaalipaikasta tulee maha täyteen. Jos näin on, niin joka jätkän kannattaa miettiä, että mitä vittua minä täällä teen"

KeuPan on puolestaan löydettävä uusia temppuja ehkäpä sarjan tärkeimpään otteluun Imatralle, mutta onko KeuPan pelaajiston mahat kenties täyttyneet ennakko-odotuksiin nähden vahvasti sujuneiden pudotuspelien aikana?

– Ei ainkaan itsellä ole. Tuotakin voisi kysyä jokaiselta äijältä yksitellen. Kyllä sitten joku pelaa väärää lajia, jos finaalipaikasta tulee maha täyteen. Jos näin on, niin joka jätkän kannattaa miettiä, että mitä vittua minä täällä teen.

– Ei kukaan varmasti ole päättänyt, että vedetään finaalit helvetin löysästi. Se on psykologian hommia, mietteliäs Härkönen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle