Ketterän tutut tehohirmut kaatoivat "helvetin hitaan" KeuPan

MESTIS / Raportti
Joona Jääskeläinen iski jälleen kaksi maalia.

Ketterä lähti hakemaan toista kiinnitystä mestaruuteen halliten kahta ensimmäistä erää suvereenisti. Viimeiseen erään lähdettiin Ketterän kahden maalin johdossa. Hyökkäyspelin maestroina olivat tuttuun tapaan Ketterän ykkösketjulaiset. 

Tehohirmuina olivat kolme syöttöpistettä kirjanneet Jesse Juntheikki ja Valtteri Lipiäinen.

Pudotuspelien kymmenes peräkkäinen voitto tuli lopulta lukemin 3−2, vaikka KeuPa HT tekikin lopusta vielä jännittävän.

− Taistelulla ansaittiin voitto. Loppupeleissä voiton tavalla ei ole väliä, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen tuumasi.

KeuPalla riittääkin mietittävää ennen lauantain kolmatta loppuottelua.

− Selvästi parempi voitti. Me ollaan helvetin hitaita, varsinkin pääkopasta, KeuPan päävalmentaja Niko Härkönen harmitteli.

− Siinä on mietinnän paikka, miten saadaan lauantaina haastettua paremmin. Tulee tärkeä peli.

Vieraat nappaavat tahtikapulan

Avauserässä pelin virtaus oli vahvasti Ketterän hallussa, kun vierasjoukkue pääsi laadukkaammalla pelillä olemaan aloitteellisempi osapuoli. Joukkue sai aikaiseksi laadukkaita suoria hyökkäyksiä ja pidempiä pyörityksiä.

KeuPan rooli oli hyökätä terävästi vastaan, tosin toistuvasti vasta puolustamisen jälkeen. Yksi vastahyökkäyksistä tuotti myös avausmaalin, kun Olli-Petteri Viinikainen pääsi tälläämään verkot pulleaksi.

Kotijoukkueen johtoasema ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä erän puolivälissä Ketterä tasoitti sekavan tilanteen päätteeksi. Kovaa maalinedushässäkkää tutkittiin videolta, ja lopulta maalintekijäksi merkattiin Joona Jääskeläinen.

Näissä lukemissa myös mentiin erätauolle.

− Meillä oli hyvä tulo peliin. Pelasimme 50 minuuttia hyvää peliä, Lehtonen kehuu.

Myös toinen erä oli vahvasti Ketterä-merkkinen. Vaikka KeuPa pääsi ylivoimalle kolmesti, Ketterä-vahti Karolus Kaarlehdolle merkattiin vain kolme torjuntaa koko erässä. KeuPan hyökkäyspelaaminen olikin varsin ponnetonta läpi erän.

Tämä kulminoitui imatralaisten erinomaiseen hyökkäys- ja keskialueen puolustuspelaamiseen. Jos KeuPa yritti hyökätä hitaammin, tuloksena oli toistuvasti kiekonmenetys alueella. Jos ratkaisuna oli nopea lähtö, tuloksena oli joko harhasyöttö tai ajautuminen sumppuun. Viisikko ei tahtonutkaan löytää yhteistä rytmiä.

− Pitää pystyä heittäytymään paremmin, suorittaa, eikä miettiä. Ei se pelaaminen liian vaikeaa ole, Härkönen selittää.

Ketterä käänsi pelillisen hallintansa myös tulokseksi iskemällä kaksi osumaa. Jääskeläinen illan toisellaan ja Jarno Lippojoki siniviivalaukauksellaan veivät Ketterän toiselle erätauolle 3−1-johdossa.

Näennäinen kiri

KeuPan lopun kiri jäi pitkäksi aikaa näennäiseksi, vaikka aktiivisempi karvauspelaaminen tuotti pari riistoa. Maalipaikat jäivät silti varsin vähiin.

Kiri näytti katkeavan kuusi minuuttia ennen loppua tulleeseen KeuPan rangaistukseen, mutta isännät nousivat vielä maalin päähän. Kolme minuuttia ennen loppua, kun Jani Siekkisen laukaus lipsahti verkon perukoille.

− Kaveri nosti tehoja. Ei periaatteessa muutettu pelaamistamme, mutta ehkä se psykologisesti menee vähän varmisteluksi, Lehtonen kertaa.

Tämän jälkeen KeuPa sai vielä kovan pyörityksen päälle, mutta maalia ei syntynyt. Näin lauantain kolmanteen loppuotteluun lähdettäessä Ketterällä on voitolla mahdollisuus saada sarja katkolle.

» Lähetä palautetta toimitukselle