Ennätysnainen Jenni Hiirikoski arvostaa keräämäänsä kokemusta: "Ymmärrän, miksi asioita tapahtuu"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jenni Hiirikoski palkittiin ennen Sveitsi-ottelun alkua.
Kuva © TIINA PUPUTTI/SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO
Naisleijonien kapteeni Jenni Hiirikoski on oppinut maajoukkuevuosien aikana keskittymään olennaiseen ja ammentamaan yksittäisistä hetkistä energiaa.

Suomi kohtaa naisten MM-kisojen puolivälierässä Tšekin. Neljä ottelua alkulohkossa opettivat joukkueelle paljon. Kokenut kapteeni Jenni Hiirikoski, 35, ruoti koettujen kamppailujen antia.

− Asioita jäi vähän hiottavaksi ajatellen puolivälierää. Kova alku pohjoisamerikkalaisia vastaan ja sen toki tiesimmekin. Kanada-pelissä olimme joihinkin asioihin tyytyväisiä. Ottelut Japania ja Sveitsiä vastaan olivat tempoltaan erilaisia. Nyt keitämme uudet keitokset, Hiirikoski pohti.

Kapteeni pelaa Tanskassa jo uransa 14. MM-kisat. Se on enemmän kuin kellään toisella naiskiekkoilijalla maailmassa koskaan. Hän on kulkenut pitkän matkan paitsi pelaajana, myös ihmisenä Naisleijonien mukana.

− Kyllä se kokemus se isoin oppi on. Monenlaista paikkaa ja tapahtumaa olen nähnyt urani varrella ja ymmärrän, miksi asioita tapahtuu ja mihin käyttää energiansa. Ne ovat tärkeitä oppeja myös loppuelämään, eivätkä vain urheiluun. Täytyy keskittyä niihin asioihin, joihin pystyy vaikuttamaan ja nauttimaan joka hetkestä joukkueen kanssa.

Puolivälierävastustaja Tšekki on Hiirikoskelle jokseenkin tuttu nippu.

− Paljon tuttuja Ruotsin sarjasta. Yksilötaitoa ja koko Tšekin taso on noussut naiskiekossa. Molemmilla joukkueilla on hyvät maalivahdit, hyvä kamppailu heidän kesken, viittasi Hiirikoski Naisleijonien Anni Keisalan ja Tšekin Klára Peslarován kohtaamiseen.

Tšekki voitti oman Fredrikshavnissa pelatun B-lohkonsa. Nyt Suomi matkustaa kaupunkiin ensimmäiseen pudotuspeliotteluun.

− Tulee varmasti kova kamppailu. Hieno päästä pelaaman. Vähän vaihdamme paikkakuntaa ja saamme uusia tuulia. Luottavaisin mielin menemme yhdessä haastetta kohti. Tämä (keskiviikko)päivä on aikaa käydä asioita läpi ja sitten suuntaamme katseet tiukasti torstain kamppailua kohti, kapteeni Hiirikoski tokaisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle