Avausmaalin tehnyt Konsta Kapanen Suomen yllätystappiosta: "Työmäärää sekä laukauksia tarvitaan enemmän"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Konsta Kapanen teki Suomen ja samalla turnauksen avausmaalin.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Nuoret Leijonat hävisivät Sveitsille jatkoajalla luvuin 3–2. Kuopiossa kiekkoilevan Konsta Kapasen mielestä puutteita pelissä olivat työmäärä sekä laukauksien vähyys.

– Pettynyt tunnelma, mutta tästä vain eteenpäin. Kaikki ottelut ovat kovia, ja sen voi ottaa tästä opiksi. Koen, että pysyimme kiekossa ajoittain hyvin, mutta työmäärää sekä laukauksia tarvitaan enemmän, Kapanen analysoi.

Kapaselle ei ennakoiden mukaan ollut luvassa paljoa peliaikaa, mutta heti ensimmäisessä ottelussa heidän toimivan ketjukoostumuksen myötä näytöt olivat vahvat.

Suomen vahvaan kolmanteen kenttään kuului Kapasen lisäksi Suomen parhaana palkittu Kalle Väisänen sekä Lukon keskushyökkääjä Sami Päivärinta.

– Me olimme Tšekin turnauksessa ketjuna ja silloin meni hyvin, joten ehkäpä meillä on jotain kemiaa keskenämme, Kapanen taustoittaa.

Kentällisessä on monenlaista osaamista ja mahdollisesti sen vuoksi se toimiikin niin hyvin. Ketjukavereistaan 19-vuotias KalPa-hyökkääjä kertoo seuraavasti.

– Sami on fiksu ja hän osaa jakaa kiekkoa todella hyvin. Kalle on todella kova tekemään töitä ja laukaus on todella hyvä niin kuin maalista pystyi näkemään.

Avausottelussa Sveitsiä vastaan kentällinen teki Suomen molemmat maalit, joista Kapanen viimeisteli ensimmäisen. Hän pääsi laittamaan Väisäsen laukomasta irtokiekosta laatan tyhjään maaliin.

– Tällaisessa tapahtumassa maalin tekeminen tuntui todella hienolle. Se oli turnauksen ensimmäinen ja meidän joukkueen ensimmäinen, joten oli hienoa saada onnistuminen, Kapanen kuvailee tuntemuksiaan osumasta.

Jos tarve tulee, Kapanen pystyy kysymään vinkkejä kokeneemmilta kisakävijöiltä. Hänen isänsä Sami sekä veljensä Kasperi ovat molemmat pelanneet kaksissa nuorten MM-kisoissa ja ovat myös ilmeisen innokkaita auttamaan Konstaa.

– Kyllä vinkkejä tulee tasaiseen tahtiin, mutta pääosin silloin kun kysyn niitä. Veljen kanssa juttelin ennen reissuun lähtöä, ja ylipäätään viestitellään paljon isän ja veljen kanssa, Kapanen kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle