Entistä ehjempi TPS haastamaan hallitsevaa mestaria

LIIGA / Ennakko
Säväyttääkö Markus Nutivaara jälleen kotiyleisön edessä?
Kuva © Teemu Soini - teemu.soini@jatkoaika.com
Turun Palloseura saapuu tiistaina Ouluun allaan voitokas avausottelu HPK:ta vastaan kotiluolassaan. Ensimmäiset kaksi peliään voittanut Kärpät tarjoaa turkulaisille varmasti kovan vastuksen.

Täksi kaudeksi valmennusjohtoaan uusinut TPS sai liigakaudelleen lennokkaan lähdön voitettuaan lauantaina Hämeenlinnan Pallokerhon 3-1. Avausvoitto oli Ari-Pekka Selinin luotsaamalle turkulaisjoukkueelle ensimmäinen yhdeksään vuoteen. Vaikka kausi alkoi hyvissä merkeissä, ei joukkueen peli vielä ymmärrettävästi ole lähellekään valmista. Selinillä ja kumppaneilla on edessään vielä pitkä prosessi turkulaisten palauttamisessa takaisin huipulle.

Vierasjoukkueesta poiketen Kärpillä on pitkälti valmennuksen osalta kuviot selvillä. Viimeiset kaksi kautta oululaisia johtaneen Lauri Marjamäen kiekkokontrolliin perustuva pelitapa on tullut suurimmalle osalle joukkuetta jo hyvin tutuksi. Myös uudet tulokkaat ovat sopeutuneet mestarivalmentajan kuviohin hyvin, eikä joukkueessa ole tällä hetkellä havaittavissa varsinaisesti yhtään riippakiveä. Tästä viestivät myös tulokset, sillä Kärpät nappasi kahdesta avauspelistään yhteensä viisi pistettä kukistaen KalPan ensin jatkoajalla ja seuraavana päivänä jo varsinaisen peliajan aikana.

Nuoria lahjakkuuksia ja suuria nimiä

Tasaisesti suorittaneen kärppälauman tähän astisia valopilkkuja ovat olleet etenkin nuoret, jotka ovat nousseet tärkeään rooliin avausotteluissa. Ensimmäisen ottelun Kärpille ratkaisi jatkoajalla maagisilla liikkeillään Markus Nutivaara. Jälkimmäisessä pelissä Antti Kalapudas paukutti heti liigadebyytissään tehot 1+1 Jesse Puljujärven säestäessä kauden ensimmäisellä maalillaan. Onnistumiset tuovat varmasti lisää itseluottamusta tuleviin kohtaamisiin ja sysäävät kenties lumipallon liikkeelle koko loppukaudeksi.

TPS:n nimivahva rosteri herättää varmasti kunnioitusta monessa kiekkoseuraajassa. Muun muassa Dave Spina, Eric Perrin ja Henrik Tallinder ovat nimiä, joita ei voi vain viitata ohimennen kintaalla. Pelkkä kunnioitus ei tosin riitä, vaan vähitellen olisi aika myös tehdä tulosta. Kuvio on kuitenkin viime kausina ollut turkulaisille turhan usein täysin sama; kausi aloitetaan yhtenä ennakkosuosikeista ja päätetään karvaaseen tappion makuun sarjataulukon pohjasakissa.

Tuleva kausi voi tuoda mukanaan raittiin tuulahduksen uutta, kun työteliäisyyttä vaaliva valmentaja Selin aloittaa pestinsä TPS-valmennuksen kapellimestarina. Tämän kauden TPS vaikuttaa aiempaa ehjemmäksi rakennetulta kokonaisuudelta. Pelaajahankinnat on tehty määrätietoisemmin kuin ennen, eikä vain hankittu päättömästi parasta mitä on saatavilla. Materiaali on annettu, nyt odotetaan vain tuloksia. Niitä tuskin on kuitenkaan tulossa tiistai-iltana, kun kliinisesti pelaava Kärpät lähtee selvänä ennakkosuosikkina otteluun kotiyleisönsä edessä.

Seuraa Heitä

Julius Junttila #13 |

Laitahyökkääjä

Kaksi peliä takana, kolme läpiajoa ja tuloksena pistesaldo 0+0. Viime kaudella dominoineen JJJ-kentän ainoa Ouluun jäänyt palanen on suurten odotusten kohteena, realisoituvatko teot pisteiksi illan kohtaamisessa?

Ilkka Pikkarainen #84 |

Laitahyökkääjä

Monien oululaisfanien mieleen pelkkänä sikana pinttynyt pelaaja avasi kautensa heti maalilla. Napakan rannelaukauksen omaava voimahyökkääjä on varmasti valokeilassa tiistaina, oli kyse sitten nahinoista tai maaliverkon heiluttamisesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle