TPS:llä iskun paikka - herättääkö avausvoitto Turun keväthurmokseen?

LIIGA / Ennakko
Pimentääkö TPS Sebastian Ahon myös lauantaina?
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
TPS haki perjantai-iltana tärkeän vierasvoiton Oulusta. Kotiedun itselleen ryövänneellä turkulaisryhmällä on paikka siirtyä ottelusarjassa 2-0-johtoon, kun puolivälierät jatkuvat Turussa saman tien lauantaina.

TPS lähtee lauantain otteluun otollisista lähtökohdista, kun joukkue onnistui avaamaan puolivälieräsarjan voitolla Oulussa. Turkulaiset pääsevät ensimmäisessä kotiottelussaan hakemaan jo toista kiinnitystä välieräpaikkaan.

Perjantain pelissä TPS oli tunnetasoltaan Kärppiä valmiimpi pelaamaan pudotuspelikiekkoa. Voiton mukanaan tuoma hurmos saattaa näkyä yleisömäärissä ja TPS:n pelissä lauantaina, mutta toisaalta Kärpät on yhä pienen pieni suosikki jatkoonmenijäksi.

Voittaakseen lauantaina Kärppien on kuitenkin painettava kytkin pohjaan ja vaihdettava runkosarjavaihde pudotuspeleihin vaadittavalle tasolle. TPS-pelaajat olivat alusta asti Kärpät-pelaajien iholla, eikä kotonaan pelannut joukkue löytänyt oikein missään vaiheessa tarpeeksi kovaa intensiteettiä.

Palloseura onnistui pelaamaan keskustan tukkoon ja pitämään Kärppien hyökkääjät loitolla vaarallisilta maalintekopaikoilta. Teemu Lassila poimi tolppien välissä 32 kiekkoa, mutta totuuden nimissä hän − Kärpät-vahti Sami Rajaniemen tavoin − ei joutunut kohtaamaan järin vaikeita laukauksia.

TPS ensimmäistä kertaa neljän pelin voittoputkessa

TPS pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella neljän ottelun voittoputkeen. Viides perättäinen voitto vaatisi TPS:ltä jälleen Sebastian Ahon ja muiden pikkupetojen pimentämistä. Tehtävä ei ole helppo, mutta mustavalkoisten puolesta puhuu se seikka, että lauantain ottelu alkaa reilusti alle vuorokauden päästä aiemman loppumisesta. Löytääkö Kärpät vakiotasonsa tässä ajassa?

Eräs Kärppien kaipaama muutos perjantain otteluun nähden on ylivoimapelissä. Joukkue pääsi koittamaan maalintekoa jokusen kerran miehen ylivoimalla, mutta TPS:n onnistui tyrehdyttää nämä yritykset.

Kärppien mahdollisuus saattaa piillä vahvassa luistelussa. TPS:n pelaajistossa on monta kankeahkoa pelaajaa, kun puolestaan Kärpillä on riveissään useita luisteluvoimaisia miehiä. Jos Kärpät lisää tempoa, Palloseuran viisikot saattavat alkaa väsyä ottelun edetessä, kun ottelu pelataan heti ensimmäistä osaa seuraavana päivänä.

Vauhdikas ja jännittävä avauskohtaaminen enteilee joka tapauksessa mielenkiintoista ja värikästä puolivälieräsarjaa.

Seuraa Heitä

Kalle Kaijomaa #45 | Fehérvár AV19

Puolustaja

TPS-puolustaja ei pelannut pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Sportia vastaan henkilökohtaisista syistä. Peräti 24 minuuttia perjantaina pelannut pakki ratkaisi avausottelun jatkoerän alussa ja tuuletti kohti taivasta.

Mika Pyörälä #17 |

Laitahyökkääjä

Pyörälä sai Kärppien pelaajista ainoana maalimerkinnän perjantain ottelussa. Hyökkääjä oli kovassa vireessä joukkueiden viimeisessä runkosarjakohtaamisessa, kun tilastot kaunistuivat kolmella maalilla ja yhdellä syöttöpisteellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle