Johtoasema tarjolla kylmähermoisemmalle joukkueelle

LIIGA / Ennakko
Ilkka Pikkaraisen joukot olivat voitokkaita Oulussa pelatussa puolivälieräsarjan avausottelussa, mutta tiistaina Pikkarainen joutuu seuraamaan ottelun katsomosta käsin.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärppien ja TPS:n puolivälieräsarjassa kannen alla kuplii ja kovasti. Edellinen kohtaaminen aiheutti merkittäviä sanktioita illan vierailijoille, eikä TPS:llä ole niihin enää varaa.

Kärppien ja TPS:n puolivälieräsarja on ennen illan ottelua tasatilanteessa 1—1, mutta TPS teki loppusarjasta itselleen huomattavasti vaikeamman viime lauantaina pelatussa ottelussa tapahtuneilla ylilyönneillään.

Lauantain ottelu päättyi Kärppien voittoon loppulukemin 1—6, mutta runsasmaalisen ottelun mieleenpainuvimmat tapahtumat olivat kärppämaalien sijaan pitkin ottelua tapahtuneet lukuisat nujakat. Erikoisen nujakoista teki se, että ne olivat käytännössä kokonaan yksipuolisia tappeluyrityksiä TPS-pelaajien toimesta.

TPS keräsi edellisessä ottelussa yhteensä 156 jäähyminuuttia, ja maanantaina tupaan pukkasi lisää lunta Liigan kurinpidon suunnalta. Pahimman rangastuksen sai Patrik Moisio neljän ottelun pelikiellollaan, mutta joukkueen kannalta Ilkka Pikkaraisen kahden ottelun pelikielto on ehdottomasti pahempi kolaus tiistai-illan vierasvoittohaaveille.

Myös TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin joutuu seuraamaan tiistain ottelun katsomosta käsin, sillä kurinpito langetti hänelle yhden ottelun toimitsijakiellon. Kurinpito katsoi Selinin laiminlyöneen tuomariston varoitukset yksipuolisten tappeluyritysten jatkamisesta ja tällä tavoin käyttäytyneen sopimattomasti tuomareita kohtaan.

Selinin huilatessa TPS:n valmennuksen vetovastuun tiistaina ottanee apuvalmentaja Jarno Pikkarainen. Myös TPS-hyökkääjä Jonne Virtanen sai lauantaina suihkukomennuksen, mutta hänelle ei langetettu lisäseuraamuksia kurinpidon toimesta.

Ylilyönnit käyvät entistä kalliimmaksi - kirjaimellisesti

Puolivälieräsarjan asetelmien hakeminen ei suinkaan jäänyt pelissä tapahtuneisiin taisteluihin. TPS-apuvalmentaja Pikkarainen väitti ottelun jälkeisessä haastattelussa Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäen ohjailevan otteluiden kulkua tuomarikeskustelujen avulla, saaden tällä tavalla Kärpille epäreilun edun vastustajaan nähden.

Ylilyönnit olivat hänen mukaansa epäreilusta tuomarilinjasta johtunutta turhautumista. Jatkossa turhautumiseen ei kuitenkaan ole varaa, sillä kotiedun takaisin ottaneella Kärpillä on entistä parempi etulyöntiasema TPS:n avainpelaajiin kuuluvan Pikkaraisen puuttuessa kahdesta seuraavasta ottelusta.

Mikäli TPS näkee olevansa epäreilun pelin uhrina, vaarana on ylilyöntien jatkuminen. Uhriutuminen olisi TPS:lle äärimmäisen vaarallista, sillä Kärpät osoitti lauantaina pään pysyvän kylmänä vaikka vastustaja kutsuisi toistuvasti nokkapokkaan.

Ylilyönnit ovat jatkossa TPS:lle entistä kohtalokkaampia, sillä Kärppien tehokkaan ylivoiman lisäksi vaarana on Liigan maanantaina langettama 10 000 euron uhkasakko. Sakko sujahtaa TPS:n postiluukkuun mikäli lauantain ottelussa nähdyt temput jatkuvat.

TPS osoitti puolivälieräsarjan avausottelussa kykenevänsä kaatamaan Kärpät järkevällä pelaamisella, mutta se vaatii ehdotonta hermokontrollia koko joukkueelta. Lauantaina kärppäpelaajat pääsivät ihon alle, ja tämän seurauksena TPS keräsi mittavan määrän jäähyjä, näki neljä suihkukomennusta ja hävisi ottelun murskalukemin.

Jos molempien joukkueiden päät pysyvät kylmänä, odotettavissa on jälleen tarkan puolustamisen siivittämä vähämaalinen ottelu joka voi päättyä kummalle tahansa.

Seuraa Heitä

Miska Humaloja #31 | Herning

Keskushyökkääjä

Humaloja otti lauantaina vastaan TPS:n kannalta kohtalokkaimman tempun, sillä häneen kohdistunut Pikkaraisen nujakointiehdotus johti sekä Pikkaraisen että päävalmentaja Selinin ulosajoon. Joukkueen viihdyttävimpiä pelaajia jäällä illasta toiseen.

Éric Perrin #11 |

Keskushyökkääjä

Tunteet kuumenivat hieman lauantaina, mutta kasetti pysyi silti koossa ja isommilta sanktioilta vältyttiin. Avainpelaaja, jonka merkitys kasvoi entisestään Pikkaraisen pelikiellon myötä.

» Lähetä palautetta toimitukselle